- AutorOdp.
- 3 sierpnia 2007 at 18:09
Czy potrawy zbyt chude są na prawdę zdrowsze?
7 sierpnia 2007 at 20:41każdy składnik jest potrzebny: i białko i węglowodany i tłuszcze. czy tłuste jest bardziej niezdrowe, to zależy też od tego, jakie tłuszcze zawiera w sobie i oczywiżcie od człowieka i jego ew. dolegliwożci.
8 sierpnia 2007 at 07:04Mysle, ze tak. Bo te drugie to tylko szkodza.Mowa o cholesterolu, gdy mieso zawiera duzo tluszczu itp.
A poza tym chudsze nie tucza zbytnio co dla organizmu jest akurat wskazane.16 sierpnia 2007 at 10:35wydaję mi się że to zależy od rodzaju tłuszczy;
na pewno te zwierzęce są mniej zdrowsze bo są źródłem cholesterolu który w nadmiarze prowadzi do miażdżycy;
ja sama to głownie jadam tłuszcze rożlinne tzn oliwę z oliwek, margarynę z dobrych olejów np. Florę. te produkty sa na pewno zdrowsze niż masło czy smalec..16 sierpnia 2007 at 20:40Tricky bardzo dobrze to ujelas.
17 sierpnia 2007 at 16:50no i rybki ! mniam 😀
- AutorOdp.