Tragedia w Smoleńsku!!

• Autor
    Odp.
  • Ayyo
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

Szok.
    Osobiżcie-możecie mnie krytykować do woli-wierzę w symbolikę.Wiecie o co chodzi.
    Piszcie.

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

Ciezko pisac cos na ten temat, bo media jeszcze nie podaly oficjalnej wersji, ktora wg. nich jest prawdziwa
    mimo ze wiekszosci tych ludzi nie lubilem to jednak strata i szkoda ich
    kilka faktow:
    – Wałęsa mówił ze rozmawial z Tuskiem kilka dni temu i podobno samolot mial z tydzien temu przeglad i dostal 5letnia gwarancje
    – Tusk wczoraj wspominal ze Sikorskiego nie wysle tym samolotem
    – Zginal Lech Kaczynski i Szmajdzinski – 2 najwiekszych przeciwnikow PO w wyborach prezydenckich
    – Zginela olbrzymia elita SLD i PISu
    – Zginelo praktycznie CALE dowodztwo Wojska Polskiego: Dowodca Wojsk Lądowych, Lotnictwa, Marynarki, Kwatery Głównej, Jednostek Specjalnych
    – Docieraja sprzeczne informacje na temat warunkow atmosferycznych: jedni reporterzy ktorzy byli 1si na miejscu mowili ze byly dobre warunki, wiekszosc mediow mowi o strasznej mgle
    – Sily Specjalne Rosji zarekwirowaly dziennikarzom wszystkie nagrania z miejsca wypadku
    – Po 3 godzinach od zdarzenia wszyscy juz zgodnie mowia ze to byl wypadek z winy pilota i wpychaja ta wersje ludziom do glowy, nie ma to jak szybkie sledztwo
    – Zauwazmy ze zbliza nam sie system monopartyjny: nie ma praktycznie zadnego kontrkandydata na prezydenta, jedyna sila polityczna teraz jest Jaroslaw ktory umowmy sie jest w kiepskim stanie bo stracil brata, po nastepnych wyborach parlamentarnych PO bedzie mialo pelnie wladzy, mozliwe ze szybciej wydymaja PSL i przyspiesza wybory
    – Oczywiscie narazie nic nie wiadomo, ale efekt wydarzenia moze byc nieciekawy, jesli jakims cudem ktos odkryje ze to byl zamach mamy przesrane, czeka nas wojna albo zamieszki i silowy zamach stanu, jesli to faktycznie byl wypadek bedziemy mieli system monopartyjny, jestesmy w d****

tyle jesli chodzi o obecny stan dostepnych informacji

Figa
    Keymaster
    • Tematów: 59
    • Odp.: 880
    • Zasłużony

Największa katastrofa lotnicza i polityczna. Jest mi osobiżcie niezmiernie przykro, czuję niemoc, a momentami złożć…
    Rozpoczyna się kolejne narodzenie sceny politycznej….

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Bo nie można traktować tych żmierci przez pryzmat polityki tylko ludzkiej tragedii.Na początku nie mogłam uwierzyć….i tyle osób.
    Te zamiany osób….straszne tragedie też tych co zostali,rodzin,bliskich…

Figa
    Keymaster
    • Tematów: 59
    • Odp.: 880
    • Zasłużony

Tak to dziż wyglądało na Krakowskim Przedmieżciu:
    [usunięto_link]

Jeżli macie ciekawe zdjęcia, podeżlijcie tu
    F.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Straszna tragedia,nie tylko na płaszczyźnie politycznej,ale przede wszystkim ogromna tragedia dla rodzin,które stracily najbliższych.
    Przykro,że wszyscy wychwalają prezydenta dopiero po jego żmierci,zapewne w myżl zasady,że o zmarłym nie należy źle mówić.
    No i znowu ten Katyń zebrał ponure żniwo…
    [*]

Zwyczajna
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

Kolejne newsy mówią o jakichż trzech strzałach, które było słychać przed rozbiciem…

jeżli chodzi o zamach to mi nasuwa się myżl, że jest to sprawka Rosji. W tv o tym nie mówią, żeby nie zrobić afery. Nie wierze, żeby PO maczało w tym palce. Poza tym, piloci musieli byc najlepsi, dobrze wiedzieli kiedy mogą lądować, a jakimż cudem popełnili błąd? Marny powód, dający dużo do myżlenia.

CO o tym myżlicie?

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

ja akurat z czasem coraz bardziej wierze w to ze to byl wypadek
    a nawet gdyby to mial byc zamach to zrobilby to ktokolwiek tylko nie ruscy, to raczej oczywiste, nic na tym nie zyskali

saba20
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Wypadek był na pewna a z czyjej winy nie wiem…. Mnie denerwuje, że teraz robią politykę na tej tragedii.
    Zdjęcia pary prezydenckiej, fundacje imienia „rodziców”

Przykre to wszystko

erjen8819
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Wydaje mi się, że tragedia tragedią… trzeba ustalić przyczyny – rzecz oczywista.

Nie powinna ona być jednak kartą przetargową dla polityków w naszy kraju 🙂

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Zdaje się, że PiS jeszcze długo będzie żerował na tej tragedii…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Tragedia w Smoleńsku!!"

Przewiń na górę