- AutorOdp.
- 10 kwietnia 2010 at 09:52
Szok.
Osobiżcie-możecie mnie krytykować do woli-wierzę w symbolikę.Wiecie o co chodzi.
Piszcie.10 kwietnia 2010 at 12:48Ciezko pisac cos na ten temat, bo media jeszcze nie podaly oficjalnej wersji, ktora wg. nich jest prawdziwa
mimo ze wiekszosci tych ludzi nie lubilem to jednak strata i szkoda ich
kilka faktow:
– Wałęsa mówił ze rozmawial z Tuskiem kilka dni temu i podobno samolot mial z tydzien temu przeglad i dostal 5letnia gwarancje
– Tusk wczoraj wspominal ze Sikorskiego nie wysle tym samolotem
– Zginal Lech Kaczynski i Szmajdzinski – 2 najwiekszych przeciwnikow PO w wyborach prezydenckich
– Zginela olbrzymia elita SLD i PISu
– Zginelo praktycznie CALE dowodztwo Wojska Polskiego: Dowodca Wojsk Lądowych, Lotnictwa, Marynarki, Kwatery Głównej, Jednostek Specjalnych
– Docieraja sprzeczne informacje na temat warunkow atmosferycznych: jedni reporterzy ktorzy byli 1si na miejscu mowili ze byly dobre warunki, wiekszosc mediow mowi o strasznej mgle
– Sily Specjalne Rosji zarekwirowaly dziennikarzom wszystkie nagrania z miejsca wypadku
– Po 3 godzinach od zdarzenia wszyscy juz zgodnie mowia ze to byl wypadek z winy pilota i wpychaja ta wersje ludziom do glowy, nie ma to jak szybkie sledztwo
– Zauwazmy ze zbliza nam sie system monopartyjny: nie ma praktycznie zadnego kontrkandydata na prezydenta, jedyna sila polityczna teraz jest Jaroslaw ktory umowmy sie jest w kiepskim stanie bo stracil brata, po nastepnych wyborach parlamentarnych PO bedzie mialo pelnie wladzy, mozliwe ze szybciej wydymaja PSL i przyspiesza wybory
– Oczywiscie narazie nic nie wiadomo, ale efekt wydarzenia moze byc nieciekawy, jesli jakims cudem ktos odkryje ze to byl zamach mamy przesrane, czeka nas wojna albo zamieszki i silowy zamach stanu, jesli to faktycznie byl wypadek bedziemy mieli system monopartyjny, jestesmy w d****tyle jesli chodzi o obecny stan dostepnych informacji
10 kwietnia 2010 at 16:54Największa katastrofa lotnicza i polityczna. Jest mi osobiżcie niezmiernie przykro, czuję niemoc, a momentami złożć…
Rozpoczyna się kolejne narodzenie sceny politycznej….11 kwietnia 2010 at 21:29Bo nie można traktować tych żmierci przez pryzmat polityki tylko ludzkiej tragedii.Na początku nie mogłam uwierzyć….i tyle osób.
Te zamiany osób….straszne tragedie też tych co zostali,rodzin,bliskich…11 kwietnia 2010 at 21:37Tak to dziż wyglądało na Krakowskim Przedmieżciu:
[usunięto_link]Jeżli macie ciekawe zdjęcia, podeżlijcie tu
F.12 kwietnia 2010 at 17:40Straszna tragedia,nie tylko na płaszczyźnie politycznej,ale przede wszystkim ogromna tragedia dla rodzin,które stracily najbliższych.
Przykro,że wszyscy wychwalają prezydenta dopiero po jego żmierci,zapewne w myżl zasady,że o zmarłym nie należy źle mówić.
No i znowu ten Katyń zebrał ponure żniwo…
[*]15 kwietnia 2010 at 15:27Kolejne newsy mówią o jakichż trzech strzałach, które było słychać przed rozbiciem…
jeżli chodzi o zamach to mi nasuwa się myżl, że jest to sprawka Rosji. W tv o tym nie mówią, żeby nie zrobić afery. Nie wierze, żeby PO maczało w tym palce. Poza tym, piloci musieli byc najlepsi, dobrze wiedzieli kiedy mogą lądować, a jakimż cudem popełnili błąd? Marny powód, dający dużo do myżlenia.
CO o tym myżlicie?
15 kwietnia 2010 at 16:10ja akurat z czasem coraz bardziej wierze w to ze to byl wypadek
a nawet gdyby to mial byc zamach to zrobilby to ktokolwiek tylko nie ruscy, to raczej oczywiste, nic na tym nie zyskali6 maja 2010 at 18:01Wypadek był na pewna a z czyjej winy nie wiem…. Mnie denerwuje, że teraz robią politykę na tej tragedii.
Zdjęcia pary prezydenckiej, fundacje imienia „rodziców”Przykre to wszystko
4 czerwca 2010 at 01:19Wydaje mi się, że tragedia tragedią… trzeba ustalić przyczyny – rzecz oczywista.
Nie powinna ona być jednak kartą przetargową dla polityków w naszy kraju 🙂
1 sierpnia 2010 at 10:52Zdaje się, że PiS jeszcze długo będzie żerował na tej tragedii…
- AutorOdp.