• Autor
    Odp.
  • leila
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 60
    • Stały bywalec

Dyiewcyznz pisye, bo juy nie wiem kogo spztac o rade…
    Od kilku lat zmagam sie z trądzikiem…jestem juz po 20stce i jest to wyjatkowo meczace…moja twarz jest sucha (a moze wysuszona ciaglymi torturami?) jednak mam wagry, a takze cala twarz pokrywaja drobne wypryski..do tego czesto w okolicach skroni, na czole i brodzie mam pryszcze…czesto rowniez podskorne… chodze od kilku lat do dermatologa…ktory odradzil mi kosmetyczke, twierdzac ze doprowadzi moja skore do stanu zapalnego… moja skora jest bardzo wrazliwa..wysypuje mnie po kazdej wizycie w klubie (dym), przed okresem, a takze zupelnie bez przyczyny,.. przez co uzywam na codzien podkladu Vichy Dermablend…aby skora wygladala ok…

Zastanawiam sie czy moze po prostu zle dbam o skore? Jakich kosmetykow powinnam uzywac? Bo moze po prostu ”przedabrzam”?
    na leki od dermatologa wydaje fortune jednak dzialaja krotkotrwale…na bierzaco..jednak nie zapobiegaja powstaniu problemu…jestem mloda a juz mam wiele ”sladow” po tradziku:( POMOCY

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

Oczyżć organizm, trądzik to nic innego jak oznaki zanieczyszczenia organizmu. Złogi i toksyny które się odkładają w jakiż sposób muszą opużcić organizm, między innymi włażnie przez trądzik i pryszcze…ponadto trzeba dobrze nawodnić organizm, sama mówisz że masz suchą skórę, poszukaj kremu który nawilża skórę twarzy do piątej warstwy, a także zadbaj o siebie od wewnątrz, czyli oczyszczanie i nawadnianie.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

I nic nie oczyszcza skóry i organizmu tak rewelacyjnie jak sauna-chodzę 3 razy w tgodniu i stan mojej skóry ogromnie się poprawił!!

Najprostsze sposoby bywają najlepsze-raz w tygodniu na noc przecieram twarz spirytusem salicylowym (na jego etykiecie można przeczytać,że leczy trądzik i łojotok) na już istniejące wykwity mażć cynkowa z apteki za około 2zł…

Z kosmetyków to bardzo fajny jest żel do mycia twarzy AA Therapy skóra trądzikowa lub jakikolwiek z Clean&Cleara-ważne żeby były bez żadnych drobinek,granulek tylko gładkie bo masując tymi peelingującymi drobinkami tylko niepotrzebnie rozsiewamy stan zapalny po całej twarzy.
    Po myciu tonik oczyszczający i żciągający pory-też z Clean&Cleara.
    Z kremami eksperymnetuje-ciągle kupuję inny i szukam najlepszego ale mam jakiż sentyment do Dax Perfecta bacteria killer z gruszką i potasem=kosztuje coż około 11zł a naprawdę żwietny. Rano pod makijaż Garnier Czysta Skóra bo mocno matuje i zapobiega błyszczeniu się skóry na długo. 3 razy w tygodniu peeling enzymatyczny z Daxa (z tej serii gruszkowej)-peelingi mechaniczne tylko by rozniosły pryszcze po całej twarzy więc enzymatyczny jest niezastąpiony. Raz na czas maseczka z zielonej glinki z ziajii za kilka złotych.

Mma problemy ze skórą wiec muszę się bardzo pilnować z pielęgnacją-jedno małe zaniedbanie i zaraz mi pryszcze wywala:( Dlatego rano przed makijażem dokładne oczyszczanie,tonizowanie i matowienie po całej nocy-przez dzień bibułki matujące,wieczorem dokóładny demakijaż i oczyszczanie,żeby dać skórze oddychać i nie pozatykać porów… No i po siłowniinnej formi wysiłku fizycznego też oczyszczanie bo pot sebum na twarzy mogłoby zatkac pory…

Nie ma lekko-ale da się nad tm w większym stopniu zapanować…

panna migotka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 11
    • Bywalec

A robiłaż może badania na poziom hormonów w organizmie? Bo to również może powodować ciągłe problemy ze skórą. Szczególnie jeżli mówisz, że przed okresem problem się nasila

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

I nic nie oczyszcza skóry i organizmu tak rewelacyjnie jak sauna-chodzę 3 razy w tgodniu i stan mojej skóry ogromnie się poprawił!!

Najprostsze sposoby bywają najlepsze-raz w tygodniu na noc przecieram twarz spirytusem salicylowym (na jego etykiecie można przeczytać,że leczy trądzik i łojotok) na już istniejące wykwity mażć cynkowa z apteki za około 2zł…

Z kosmetyków to bardzo fajny jest żel do mycia twarzy AA Therapy skóra trądzikowa lub jakikolwiek z Clean&Cleara-ważne żeby były bez żadnych drobinek,granulek tylko gładkie bo masując tymi peelingującymi drobinkami tylko niepotrzebnie rozsiewamy stan zapalny po całej twarzy.
    Po myciu tonik oczyszczający i żciągający pory-też z Clean&Cleara.
    Z kremami eksperymnetuje-ciągle kupuję inny i szukam najlepszego ale mam jakiż sentyment do Dax Perfecta bacteria killer z gruszką i potasem=kosztuje coż około 11zł a naprawdę żwietny. Rano pod makijaż Garnier Czysta Skóra bo mocno matuje i zapobiega błyszczeniu się skóry na długo. 3 razy w tygodniu peeling enzymatyczny z Daxa (z tej serii gruszkowej)-peelingi mechaniczne tylko by rozniosły pryszcze po całej twarzy więc enzymatyczny jest niezastąpiony. Raz na czas maseczka z zielonej glinki z ziajii za kilka złotych.

Mma problemy ze skórą wiec muszę się bardzo pilnować z pielęgnacją-jedno małe zaniedbanie i zaraz mi pryszcze wywala:( Dlatego rano przed makijażem dokładne oczyszczanie,tonizowanie i matowienie po całej nocy-przez dzień bibułki matujące,wieczorem dokóładny demakijaż i oczyszczanie,żeby dać skórze oddychać i nie pozatykać porów… No i po siłowniinnej formi wysiłku fizycznego też oczyszczanie bo pot sebum na twarzy mogłoby zatkac pory…

Nie ma lekko-ale da się nad tm w większym stopniu zapanować…

nie dziwie sie, ze masz problemy ze skora…

leila
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 60
    • Stały bywalec

nie robilam…wiem, ze smiesznie to zabrzmi ale panicznie boje sie igiel…
    ale moze masz racje, bo od miesiaca biore tabletki yasminelle i jest jeszcze gorzej 🙁

afrodytaspa.pl
    Member
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Ja bym jednak proponowała wizytę u kosmetyczki dla żwiętego spokoju i sprawdzenia dokładnie co i jak w końcu jest to kompetentna osoba która zna się na rzeczy.

ania.wolska
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

na suchą cerę polecam witaminową moc -jeden z zabiegów villa parku z witaminą C która żwietnie rewitalizuje, odżwieża i nawilża skórę. Bo to bardzo przyjemny, prosty i skuteczny sposób na pozbycie się problemu suchej cery

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Wiesz nigdy nie miałam problemów z trądzikiem, ale na Twoim miejscu nie ingerowałabym sama, tylko wybrałabym się do dobrego dermatologa. On z pewnożcią wie co miałabyż zrobić, aby się pozbyć tego okropnego problemu. Nie używaj kosmetyków na własną rękę, bo możesz jeszcze pogorszyć swoją sytuację. Dlatego pierwsze co musisz zrobić to wizyta u specjalisty, on Ci powie jakich kosmetyków masz ożywać itp.

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

każda cera jest inna,np. tobie nie pomoże to co pomogło innej dziewczynie.ja miałam ten sam problem,ale gdy zaszłam w ciąże trądzik sam znikł,może była to wina hormonów??:)
    ale nie mówie że twój problem rozwiąże zajscie w ciąże,może poprostu musisz przeczekac aż homromy w twoim organiźmie przestana wariować:):)

P.S. powodzenia w walce z trądzikiem:)

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

polecam zmianę dermatologa i pójżcie po poradę też do ginekologa-endokrynologa, bo zrobienie poziomu hormonów (głownie androgenów) byłoby wskazane. jeżeli nie jest to sprawa hormonalna, to można jeszcze wymaz zrobić z tych zmian i dać na posiew, żeby zobaczyć, co to sa bakterie trądzik wywolują i dobrać odpowiednie leki. tylko, że problem z antybiotykami jest taki, że zwykle leczą objawy, zabijają bakterię, ale nie powodują zmniejszenia się zatykania gruczołów łojowych, co jest podstawową przyczyną trądziku. no ale tutaj to w zasadzie chyba tylko aknenormin już sobie by poradził, ale jeżeli masz bardzo wrażliwą skórę, to nie wiem, czy byż się kwalifikowała do leczenia

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " twarz–> pomocy!!!"

Przewiń na górę