• Autor
    Odp.
  • kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

Oj to juz jest bezwzgledne.Taki wybór bedzie jednak dla nas na kilkanascie ładnych lat jesli decydujemy sie np.na polise na zycie.

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

No własnie,takie skakanie nic tutaj nei da,bo tak naprawde liczy sie i tak w takim długim oszczedzaniu to zeby byc jak najdłuzej z jednym towarzystwem.

efinioooo
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 65
    • Stały bywalec

Wykupienie NNW przez kierowcę to też pewien rodzaj ubezpieczenie siebie.

mery
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 169
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Oj to juz jest bezwzgledne.Taki wybór bedzie jednak dla nas na kilkanascie ładnych lat jesli decydujemy sie np.na polise na zycie.

Fakt, jeżli to będzie plan na życie to 15:)

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Czyli spokojnie majac te 30 lat mozna zaczac myslec o takim oszczedzaniu,bo to nam sie tak naparwde tylko opłaca.

efinioooo
    Member
    • Stały bywalec

No z tego co wiem to jest opcja taka ze odkładamy przez kilka lat później zwiększa nam się oprocentowanie czy jakoż tak, w każdym razie fajna sprawa że można na tym zarobić jakiż taki zadatek na własne mieszkanie.

kosmo79
    Member
    • Zapaleniec

Czas sie własnie zastanawić nad takim rozwiazaniem,bo kurcze jednak jakoż pomyslec o przyszłosci trzeba nawet majac te 20 kilka lat.

efinioooo
    Member
    • Stały bywalec

Decyzje podejmowane teraz będą miały znaczący wpływ na naszą przyszłożć, więc wybranie dobrego planu na życie z pewnożcią będzie miało spore znaczenie.

kosmo79
    Member
    • Zapaleniec

Ja sobie tak mysle ze nadal mamy mala swiadomosc takich ubezpieczeń i nie jestesmy chyba takim kraje ,który lubi miec coż odłozone ;))

mery
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 169
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ja sobie tak mysle ze nadal mamy mala swiadomosc takich ubezpieczeń i nie jestesmy chyba takim kraje ,który lubi miec coż odłozone ;))

Niestety masz rację, niewiele osób myżli o swojej przyszłożci finansowej

blizz
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Jeżli chodzi o ubezpieczenie prywatne medyczne – to zastanawiam się czy by z tego nie skorzystać. Ale na pewno nie zrezygnuję z tego państwowego – wiadomo prywatne nie obejmuje pobytu w szpitalu, operacji itp.

Jeżli chodzi o ubezpieczenie na życie mam dwa – rodzice mi wykupili gdy skończyłam 18 lat (pierwsze) i 21 lat (drugie). Wiem że za X lat mogę te pieniądze wypłacić i wpłacić na jakąż lokatę itp.

Wiem jedno – nie warto wykupować ubezpieczenia pod wpływem reklamy. Zazwyczaj można się naciąć. Ja korzystam w takich sytuacjach z porównywarek ubezpieczeń: [usunięto_link]

oraz radzę się tych bardziej obeznanych znajomych.

okularnica
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

ale mówisz o ubezopieczeniu na zycie czy jakim?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ubezpieczenie siebie ?"

Przewiń na górę