Uzaleznienie nikotynowe u faceta

Wy艣wietlanie 13 wpis贸w - od 1 do 13 (z 13 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Becks
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Motywacja – wszystko jest w g艂owie. Pali艂em ponad paczke dziennie pare lat i pewnego dnia tak po prostu przestalem 馃檪

Wcze偶niej pr贸bowa艂em gum ale pomog艂y tylko na dwa miesi膮ce.

vangelis
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Powiem o sobie. Rzuci艂em p贸艂 roku temu, po XX latach palenia. Bez gum do 偶ucia, bez plastr贸w. Przyszed艂 ten dzie艅, gdy gwiazdy zacz臋艂y sprzyja膰 i si臋 uda艂o. No ale wiem, 偶e 艂atwo nie jest. Podobno niez艂e efekty mo偶na uzyska膰 dzi臋ki akupunkturze – wiem tylko ze s艂yszenia.

Tuska
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 396
    • Pasjonat

twoj facet po prostu nie chce waln膮c fajkami w k膮t bo gdyby naprawde chcial to by po prostu to zrobi艂 i tyle, mam nadzieje ze dojdzie do pewnych wniosk贸w. Ja pali艂am paczke dziennie, a teraz…hmmm tylko do piwka przy okazji a o sytuacjach stresowych nie ma mowy po prostu chcia艂am – i przesta艂am. Pamietaj o jednym palaczowi tak jak alkoholikowi sama nie pomozesz – on sam sobie musi pom贸c, tak czy inaczej powodzenia zycze:):)

tygrysek
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

no dajcie spok贸j! stary facet i trzeba go nia艅czy膰 i zach臋ca膰?? jak on jest FACET, to niech si臋 we藕mie w gar偶膰 i ju偶! no, chyba 偶e on wcale nie chce rzuci膰? powiedz mu 偶e jest mi臋czak i mazgaj, i niech przestanie oszukiwa膰 siebie i wszystkich wok贸艂. fajki to nie powietrze, bez nich nie umrze! 馃槈

Tuska
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 396
    • Pasjonat

tygrysku z fajkami to nie jest tak hop siup i sie rzuca… fajki sa jak narkotyk – po prostu co niekt贸rym sprawiaj膮 przyjemno偶膰, nic nie da wyzywanie od mazgaji no bo wtedy najprawdopodobniej przestanie palic jedynie przy swojej dziewczynie, a zaraz po wyjsciu od niej z domu zajara od razu 5 fajeczek:)

xyz
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

moj maz palil pzez 15 lat. obiecal ze jak wezmiemy slub to perzestanie – guzik. obiecal ze jak zajde wciaze to przestanie – a guzik. obiecal ze jak juz dziecko sie urodzi to na bank odstawi fajki – a jeszcze wiekszy guzik. prosilam, namawialam zachecalam wspieralam az wkoncu go wkurzylam i uslyszalam „…nie przesztane palic bo chce palic…”
    od tamtej pory dalam sobie spokuj i sama wiecej zaczelam palic. czasami rowno z nim bo dlaczego tylko on ma smierdziec 馃懣
    pewnego wieczoru siedzielismy przy komputerze i nalecialo go „… juz nie pale…” poszedl i polamal reszte fajek w paczce. minelo juz ponad 10 miesiecy i trzymam kciuki.
    w pracy siedzi w pokoju z ludzmi ktorzy pala jak stara lokomytywa. jest chwilami ciezko ale nie siega po papierosa.
    trzeba chciec przestac. nie tylko mowic ze sie chce. trzeba poczuc to cos wewnatrz siebie

tygrysek
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

no zgoda Tu偶ko (przepraszam, nie wiem czy odmienia膰 ko艅c贸wk臋 馃檪 )

ale za艂贸偶my, 偶e m贸j facet wie, jak bardzo ceni臋 m臋偶czyzn z silnym charakterem, kt贸rzy potrafi膮 panowa膰 nad przer贸偶nymi rzeczami, zw艂aszcza nad sob膮, swoimi s艂abostkami i emocjami.

w ka偶dym razie na mojego podzia艂a艂o 馃槈

MidianOna
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 75
    • Sta艂y bywalec

艁oj偶 ja naszcz臋sie nie pale 馃槈 i jestem z siebie dumna 馃槈
    ale mojego kochanie nie moge tego oduczyc. gdy mu proponowalam, powiedzial „kochanie, probowalem juz tyle razy i mi sie nie udalo. tym razem tez sie napewno nie uda” ehh 馃槙

ale slyszalam, ze dobrym sposobem jest.. gdy chce sie zapalic to zanurzy膰 koniec jezyka w soli :>

Katie
    Cz艂onek
    • Odp.: 585
    • Zas艂u偶ony

Straszne! ja nie pal臋 , w zasadzie to oboje nie palimy i tak jest najlepiej. Jak ju偶 co偶 robi膰 to we dwoje, albo oboje palimy, albo oboje nie… ci臋偶ko wytrzyma膰 z osob膮 od kt贸rej zionie fajami :/

mhmm
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 682
    • Zas艂u偶ony

powiedz mu 偶e ma przy tobie wypali膰 ca艂膮 paczk臋 i si臋 porzyga膰.
    zaufaj mi, 偶e jak raz to zrobi to ju偶 nie ruszy papieros贸w.

parvati
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

a on na bank powie: „jasne!!!” i to zrobi.

musialby byc totalnym debilem.

mhmm
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 682
    • Zas艂u偶ony

to niech dalej stosuje plastry nikotynowe..

kotka
    Cz艂onek
    • Odp.: 18
    • Bywalec

M贸j kochany te偶 pali i czasem si艂 ju偶 nie mam do tego.. Nienawidz臋, kiedy k艂adzie si臋 do 艂贸偶ka z popielniczk膮, bo mam wra偶nie, 偶e po偶ciel mi zaraz b臋dzie 偶mierdzia艂a papierosami…i te偶 obiecywa艂, 偶e rzuci..i nic 馃槬

Wy艣wietlanie 13 wpis贸w - od 1 do 13 (z 13 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋