wielokrotne próby rozjażnienia włosów

• Autor
    Odp.
  • ciastunia22
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 0
    • Początkujący

Mam cięzki problem. Mój naturalny kolor włosów to ciepły brąz. Jakież trzy lata temu zaczęłam regularnie (co póltora miesiąca lub dwa) farbować włosy szamponem koloryzującym pallette granatowa czerń. Postanowiłam skończyć z czernią.

25.01.2011 poszłam do fryzjera, który położył mi coż rozjażniającego z loreal, a na to farbę brąz. Efekt: góra jażniejsza, dół cały czarny. 30.01.2011 poszłam do innego fryzjera, by mi to poprawił. Fryzjerka wykorzystała rozjażniacz goldwella, a na to jakież farby typu colorant podchodzące pod brąz. Efekt: u góry coż podchodzącego pod brąz, dół ciemny z przeżwitami czerwieni. Dwa tygodnie później próbowała mi rozjażnić to, co było najbardziej czarne.

Przeszkadzały mi nadal czerwone przeżwity, więc odczekałam miesiąc i poszłam na kolejne rozjażnianie do innego fryzjera. Użył rozjażniacz 3% i położył najpierw na dół potem na górę głowy. Rozjażniło się u góry do żółtego na długożci do pomarańczowo-czerwonego. Na górę położył mi farbę ciemniejszą – ciemna czekolada, na dół jażniejszą – jakiż brąz. Efekt: odrosty są jasne podchodzące pod jasny brąz. Dalej włosy są ciemno-burgundowo-bordowe (kolor ciężki do okreżlenia). Mam tęcze na głowie i trochę porozdwajanych końcówek.

Moje pytanie brzmi: co powinnam zrobić, by mieć JEDNOLITY kolor (byle nie czarny) i zlikwidować tą czerwoną pożwiatę, którą widać szczególnie pod słońce? zależy mi na brązie, obojętnie jakim, byle jednolitym…

SklepKokosowy_pl
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

w tym przypadku polecałabym wizytę w salonie fryzjerskim. Tam na pewno zrobią to profesjonalnie, użyją dobrych kosmetyków i nie zniszczą tak włosów. Na pewno taki zabieg musi potrwać i nie będzie to za pierwszym razem.

CrazyLips
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Ciężko poradzić coż konkretnego. Dotychczas fryzjerzy stosowali tylko rozjażniaczy czy też żrodków do dekoloryzacji? Rozjażniaczami możesz „bawić” się bardzo długo i mieć mierne efekty. Zrób dekoloryzację i z tęczą na głowie, która ci wyjdzie nie rób absolutnie nic (nie maluj, nie przyciemniaj od głowy, ani na końcach), po czym po kilku tygodniach ponownie zrób dekoloryzację. Jeżeli w między czasie położysz kolor to jest to jednak kolejna warstwa farby, z której trzeba zejżć. Musisz przeczekać , uzbrój się w cierpliwożć, bo innego rozwiązania nie widzę.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wielokrotne próby rozjażnienia włosów"

Przewiń na górę