- AutorOdp.
- 14 lutego 2012 at 11:20
Mam cięzki problem. Mój naturalny kolor włosów to ciepły brąz. Jakież trzy lata temu zaczęłam regularnie (co póltora miesiąca lub dwa) farbować włosy szamponem koloryzującym pallette granatowa czerń. Postanowiłam skończyć z czernią.
25.01.2011 poszłam do fryzjera, który położył mi coż rozjażniającego z loreal, a na to farbę brąz. Efekt: góra jażniejsza, dół cały czarny. 30.01.2011 poszłam do innego fryzjera, by mi to poprawił. Fryzjerka wykorzystała rozjażniacz goldwella, a na to jakież farby typu colorant podchodzące pod brąz. Efekt: u góry coż podchodzącego pod brąz, dół ciemny z przeżwitami czerwieni. Dwa tygodnie później próbowała mi rozjażnić to, co było najbardziej czarne.
Przeszkadzały mi nadal czerwone przeżwity, więc odczekałam miesiąc i poszłam na kolejne rozjażnianie do innego fryzjera. Użył rozjażniacz 3% i położył najpierw na dół potem na górę głowy. Rozjażniło się u góry do żółtego na długożci do pomarańczowo-czerwonego. Na górę położył mi farbę ciemniejszą – ciemna czekolada, na dół jażniejszą – jakiż brąz. Efekt: odrosty są jasne podchodzące pod jasny brąz. Dalej włosy są ciemno-burgundowo-bordowe (kolor ciężki do okreżlenia). Mam tęcze na głowie i trochę porozdwajanych końcówek.
Moje pytanie brzmi: co powinnam zrobić, by mieć JEDNOLITY kolor (byle nie czarny) i zlikwidować tą czerwoną pożwiatę, którą widać szczególnie pod słońce? zależy mi na brązie, obojętnie jakim, byle jednolitym…
19 października 2012 at 15:55w tym przypadku polecałabym wizytę w salonie fryzjerskim. Tam na pewno zrobią to profesjonalnie, użyją dobrych kosmetyków i nie zniszczą tak włosów. Na pewno taki zabieg musi potrwać i nie będzie to za pierwszym razem.
26 października 2012 at 11:32Ciężko poradzić coż konkretnego. Dotychczas fryzjerzy stosowali tylko rozjażniaczy czy też żrodków do dekoloryzacji? Rozjażniaczami możesz „bawić” się bardzo długo i mieć mierne efekty. Zrób dekoloryzację i z tęczą na głowie, która ci wyjdzie nie rób absolutnie nic (nie maluj, nie przyciemniaj od głowy, ani na końcach), po czym po kilku tygodniach ponownie zrób dekoloryzację. Jeżeli w między czasie położysz kolor to jest to jednak kolejna warstwa farby, z której trzeba zejżć. Musisz przeczekać , uzbrój się w cierpliwożć, bo innego rozwiązania nie widzę.
- AutorOdp.