• Autor
    Odp.
  • asiulka1985
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 202
    • Zapaleniec

Mój problem jest taki, że pije bardzo dużo wody niegazowanej ale wcale nie wydalam jej z siebie aż tak dużo. Od dwóch tygodni badam sobie poziom wody i przez ten czas wzrósł o prawie 1%. Niewiem jak się jej pozbyć:( Dodam, że codziennie ćwiczę a w związku z tym pocę się, więc ta woda powinna być wydalana, a nie jest:( Zna ktoż jakiż sposób na pozbycie się jej?

afrodytaspa.pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Powinnaż zmienić swoją dietę – przede wszystkim zminimalizować ilożć soli w pokarmach, które przyjmujesz. To włażnie sól ma tendencję do wiązania wody w organizmie i spowalnia jej wydalanie.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

a jak sie bada poziom wody?

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Specjalne wagi mierzą zawartożć wody,tkanki tłuszczowej i suchej masy miężniowej w organizmie! Bardzo fajna rzecz taka włażnie waga!
    Na takiej wadze do pomiaru stajemy na boso-na płycie wagowej umieszczone są takie metalowe miejsca które wysyłają impuls elektryczny i dzięki bezpożredniemu kontaktowi ze skórą (bose stopy) analizują dokładnie skład ciała z podziałem na te włażnie jego składniki!

Droga Autorko,a nie jesteż przypadkiem przed okresem?! Wtedy hormony sprawiają,że zatrzymuje się więcej wody w organizmie… To normalne i mija po okresie! I tak-ograniczyć sól!

asiulka1985
    Member
    • Zapaleniec

Taką włażnie wagę wagę posiadam. Nie jestem przed okresem, badałam sobie w różnych porach cyklu i jest to sam im więcej pije tym wiecej wody mi się zatrzymuje.

aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

zmniejszyć ilożć soli i zwrócić uwagę na leki , które bierzesz, a jak często idziesz do WC?

asiulka1985
    Member
    • Zapaleniec

Soli używam mało, bo nie przepadam za bardzo słonymi potrawami. A do toalety raczej rzadko a sporo pije i ćwiczę, więc pocę się a waga w miejscu stoi. Poziom tłuszczu spada ale woda ciągle rożnie:(

asiulka1985
    Member
    • Zapaleniec

A co do leków to nie biorę nic oprócz tabletek anty ale biorę je już długo i nigdy nie było problemu. Gdzież wyczytałam, że w aptekach i sklepach zielarskich można kupić moczopędne cukierki z pokrzywy. Ciekawe czy by mi pomogły. Mam nadzieje:( Byłam już w najbliższej aptece ale nie było ich. Musze p****żć się po mieżcie i poszukać ich.

basiek332
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

a ja polecam herbate firmy Thalgo.Drenujaca albo wyszczuplajaca!rewelacja.mozna ja dostac w salonach kosmetycznych ktore pracuja na kosmetykach Thalgo.koszt to 36zl za 20 torebek.naprawde dziala!!

gra_step
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Zwróciłabym uwagę jednak na gospodarkę hormonalną. Jeżli organizm zatrzymuje wodę, a z tego, co piszesz, tak jest, to być może używasz jednofazowych tabletem antykoncepcyjnych i stąd taki pozom wody.
    Kilka lat temu miałam podobny problem i włażnie zaburzenia hormonalne były tego wynikiem.

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

podpinam się pod tę opinię – przyczyn może być kilka – zła dieta – za dużo soli, problemy z nerkami – być może kamień w nerkach – w polskich warunkach bardzo niego latwo, bo wodę mamy niestety twardą. Moga to by,ć problemy homonalne – zaburzenie gospodarki mineralokrtykoidów lub hormonów kobiecych. Na wszelki wypadek zalecam wizyte u urologa. Byc może winny jest również brak aktywnożci fizycznej – woda zastaje się w organizmie, a krązenie nieco się zwalnia

Catarina_87
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Twój problem wcale nie musi być związany z solą zawartą w pokarmach czy hormonami. Być może potrzebna jest wizyta u lekarza, gdyż winowajcą mogą być np. nerki. Oczywiżcie nie ma co się stresować 😀 , lecz zaciąhnąc wiedzę u specjalisty.

aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

nie straszmy dziewczyny nerkami…ale zawsze lepiej sprawdzić wszystko u lekarza bez wątpienia, ja swoje problemy z oddawaniem moczu też na początku ignorowałam ale wizyta u lekarza wiele wyjażniła

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Czasami niektóre choroby dają objawy zanim pojawią się dolegliwożci bólowe – a nerki warto przebadać, jeżeli to nie sól jest „winowajczynią” zatrzymania wody w organizmie. Nie mówię, że jest to jedyna słuszan diagnoza, ale gdzies trzeba szukać przyczyn. Może spróbuj pić wieczorem kawę (wiem, że to brzmi bezsensownie) ale kofeina działa moczopędnie- powinna pomagać pozbyc sie wody z organizmu. Nie rób sobie jednak mocnego naparu. Z ilożcia kaw też nie przesadzaj;)

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Przejdź na diete bialkową, po 7 dniach, powinno byc ok. Acha i spróbuj suplementu np. Detox-redukcja nadmiaru wody:[usunięto_link] 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Woda w organiźmie."

Przewiń na górę