wymioty i tabletki anty!!! help

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    myself
    Członek
    • Tematów: 17
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

dziewczyny poradzcie co powinnam zrobic. biore tabletki antykoncepcyjne, raz mi sie zdarzylo wymiotowac (zatrucie) okolo 2-3 godz po zarzyciu pigulki. wzielam wiec kolejna bo tak pisza w ulotce. teraz mam tylko problem bo jednej tabletki na ten miesiac mi „brakuje” w opakowaniu. myslicie ze wziac kolejna z nastepnego zeby bylo prawidlowo te 21 dni brania pigulek??

netinka
    Członek
    • Tematów: 24
    • Odp.: 171
    • Zapaleniec

Nie ma problemu, nie bierzesz kolejnej z nowego opakowania po prostu po 20 tabletce robisz normalną w życiu przerwę 7 dniową.

Jeżeli nie ma tam nic wspomniane w ulotce, że trzeba wziąć jakąż nową tabletkę z nowego opakowania, to chyba jasne że nie trzeba;).

Także, zjedz do końca całe opakowanie tak jak normalnie i po 20 tabletce zrób przerwę, a pozniej znów nowe opakowanie.

To jest teraz tak, że tak jak kiedyż kończyłaż opakowanie np. w piątek, tak teraz skończysz w czwartek, a następne opakowanie zarzyjesz za tydzień czyli a piątek, a nie tak jak wczeżniej w sobote.

Pozdrawiam:)

myself
    Członek
    • Tematów: 17
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

nie ma nic w ulotce napisane o dodatkowej tabletce. dzieki za odpowiedz:) pozdrawiam :*

ciocia_asia
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

i ładna odpowiedź, czyli grunt to ulotka

Zielonooka
    Członek
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Dokładnie. Trzymaj się ulotki.

nie-bo
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 93
    • Stały bywalec

na szczescie chyba nikt nie wymiotuje za często, to sytuacja wyjatkowa i sporadyczna, ale faktycznie stresujaca jak widać

Laluna
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

bierz kolejne tabletki zgodnie z harmonogramem, trzymaj sie jednej konkretnej pory i przez kolejny tydzien zabezpieczaj sie dodatkowo.

Wyświetlanie 7 wpisów - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę