• Ten temat ma 4 odpowiedzi, 4 g艂osy, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 18 lat temu przez asiek.
Wy艣wietlanie 5 wpis贸w - od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Oliweczka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Witam wszystkich 馃檪

W艂a偶nie odebra艂am wyniki cytologiczne i czy kto偶 potrafi mi udzieli膰 jakiej偶 informacji co one oznaczaj膮?? Poniewa偶 robi艂am u Pani ginekolog u kt贸rej na pewno si臋 ju偶 nie zjawie.. a chce wiedzie膰 czy co偶 mi nie dolega.. a wiec:

Grupa II
    MATERIA艁: Optymalny

REAKCJA CYTOHORMONALNA: nie zgodna z faz膮 cyklu,
    r.estrogenna z reg. (zaznaczone ze znakiem „?”),
    s艂aba r.lutealna (zaznaczone ze znakiem „?”)

LEUKOCYTY:
    tarcza: nieliczne
    kana艂: nieliczne

ODCZYN ZAPALNY:
    tarcza: brak
    kana艂: brak

FLORA BAKTERYJNA: 偶rednio obfita
    Pa艂eczki D

KOM脫RKI PARAEPIDERMOIDALNE:
    parabazalne: liczne
    metaplastyczne dojrza艂e: nieliczne
    parakeratocyty: nieliczne

KOM脫RKI GRUCZO艁OWE:
    ENDOCERWIKALNE: liczne

Wskazania: Biocenoza

Z g贸ry dzi臋kuje za jakie偶 odpowiedzi

[/list]

eta
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

kurcze nie mog臋 zja偶nie膰 swojej cytologi ;/ a nie wyt艂umaczy艂a nic?

Oliweczka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Odebra艂am wyniki ale ju偶 wi臋cej do niej nie p贸jd臋 wiec nawet nie wiem o co w tych wynikach chodzi musz臋 znale偶膰 innego dobrego lekarza. Mam swojego lekarza w przychodni do kt贸rego chodz臋 ale od marca 2007 nie bior臋 tabletek antykoncepcyjnych i zacz臋艂y si臋 problemy z okresem. M贸j obecny lekarz ciagle wywo艂uje mi okres Lutein膮 i chcia艂am isc do innego sprawdzi膰 co mi dolega ale trafi艂am 藕le (prywatnego za ka偶d膮 wizyt臋 70 z艂)).. zrobi艂a mi cytologi臋 w 19 dniu cyklu ja niestety kapn臋艂am si臋 dopiero w domu.. i to s膮 w艂a偶nie wyniki jakie dzi偶 odebra艂am.. id膮c do niej nastepna wizyta 70 z艂 leczy 藕le, badania bolesne dosta艂am skierowanie na usg 70 z艂 oczywi偶cie jestem gotowa na p艂atne badania wizyty ale tak 偶ebym by艂a z tego zadowolona!!

rusalka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

co do wynikow to ja dzis odebralam swoje na watrobe i mam ALT 35 czyli podwyzszone moze ktoras z was tez tak miala?

asiek
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

je偶eli AST jest ok, to wydaje mi si臋, ze nie ma si臋 co martwi膰. poza tym og贸lnie przyj臋ta norma jest do 40 U/l, wi臋c spoko. ja mia艂am podwy偶szone ALT ale do ponad 240 i mia艂am wtedy mononukleoz臋 馃榾

Wy艣wietlanie 5 wpis贸w - od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋