- AutorOdp.
- 15 kwietnia 2009 at 13:43
mi pomaga lecytyna do picia, bardzo polepsza koncentracje, no i wtedy pamiec tez lepiej dziala 馃檪
7 czerwca 2009 at 01:08Ja s艂ysza艂am, 偶e s膮 jakie偶 cwiczenia poprawiaj膮ce pami臋膰, ale nigdy nie stosowa艂am- na szcz臋偶cie p贸ki co nie mam z tym problemu :D.
Za to moja babcia ostatnio tak jakby troszk臋 si臋 „zapomina”. Ona oczywi偶cie uwa偶a, 偶e w jej wieku to normalne, ale przecie偶 napewno s膮 jakie偶 sposoby by to op贸藕ni膰… Znacie jekie偶?7 lipca 2009 at 14:40Du偶o os贸b uwa偶a,偶e z wiekiem pami臋c si臋 pogarsza,ale nasza pod偶wiadomo偶c te偶 ma na to wp艂yw.Ostatnio naukowcy udowodnili,偶e je偶eli uwa偶amy 偶e starsi osoby maj膮 z艂膮 pami臋c,to nam napewno te偶 si臋 pogorszy kiedy si臋 zestarzejemy.Natomiast Ci kt贸rzy my偶l膮, ze to jest sprawa indywidualna i nie u wszystkich pami臋c si臋 pogarsza, ciesz膮 si臋 doskona艂膮 pami臋ci膮 nawet w zaawansowanym wieku. M贸je dziadkowie rozwi膮zuj膮 krzy偶贸wki i ci膮gle czytaj膮 i narazie jest niezle! Oby tak dalej! Ja w ramach treningu kuj臋 si臋 s艂贸wek z angielskiego:)
13 lipca 2009 at 09:42[usuni臋to_link] wrote:
Du偶o os贸b uwa偶a,偶e z wiekiem pami臋c si臋 pogarsza,ale nasza pod偶wiadomo偶c te偶 ma na to wp艂yw.Ostatnio naukowcy udowodnili,偶e je偶eli uwa偶amy 偶e starsi osoby maj膮 z艂膮 pami臋c,to nam napewno te偶 si臋 pogorszy kiedy si臋 zestarzejemy.Natomiast Ci kt贸rzy my偶l膮, ze to jest sprawa indywidualna i nie u wszystkich pami臋c si臋 pogarsza, ciesz膮 si臋 doskona艂膮 pami臋ci膮 nawet w zaawansowanym wieku. M贸je dziadkowie rozwi膮zuj膮 krzy偶贸wki i ci膮gle czytaj膮 i narazie jest niezle! Oby tak dalej! Ja w ramach treningu kuj臋 si臋 s艂贸wek z angielskiego:)
A powiem Ci, 偶e ja to wierz臋 w pozytywne my偶lenie :D. Bardzo cz臋sto mi to pomaga w osi膮gnieciu celu:). Od dzis juz nie uwa偶am, 偶e jestem skazana na problemy z pami臋ci膮 w podesz艂ym wieku;)
15 lipca 2009 at 01:49Autosugestia czyni cuda 馃槈 Ale najwa偶niejsze (poza nastawieniem 馃槈 ) jest 膰wiczenie umys艂u. Ksi膮偶ki, gry logiczne, strategiczne…w sumie wszystko co zmusza m贸zg do pracy poprawia jego kondycj臋…to tak jak 膰wiczenie mi臋偶ni na si艂owni 馃槈
15 lipca 2009 at 10:41A wiecie co ja ostatnio ogl膮da艂am w „Kawie czy herbacie”? By艂a Beatka Tyszkiewicz:) i opowiada艂a o tym jak wa偶ne jest trenowanie pami臋ci- ona chyba wie, co m贸wi- przecie偶 tyle r贸l w swoim 偶yciu zagra艂a :D. My偶l臋, 偶e jest autorytetem w tej dziedzinie 馃榾
20 lipca 2009 at 00:59Beata Tyszkiewicz jest chyba ambasadorem akcji memo.pl dotycz膮cej problem贸w z pami臋ci膮. Link pojawi艂 si臋 ju偶 w innym temacie, w kt贸rym szerzej by艂o o tym m贸wione.
20 lipca 2009 at 18:25Tu jest do tego link
[usuni臋to_link]
Dobrze, 偶e to j膮 wybrali na ambasadora akcji bo jest rozpoznawalna
21 lipca 2009 at 17:23Ooo dok艂adnie o ten program mi chodzi 馃榾
30 lipca 2009 at 11:05Dobrze 偶e Beata Tyszkiewicz jest patronem tej akcji Rozwi膮zanie na zapominanie to mo偶e b臋dzie wi臋kszy rozg艂os bo jest fajna i porusza powa偶ny problem zaburze艅 pami臋ci,…
31 lipca 2009 at 09:57Moja babcia j膮 bardzo lubi, wi臋c musz臋 jej pokaza膰 ten reporta偶 w necie:)
31 lipca 2009 at 19:58Bardzo fajna akcja, widzia艂am ten program i musz臋 powiedzie膰 porusza wiele istotnych spraw, a 偶e promuje do taka osobowo偶膰 jak Pani Beata to baaardzo wielki plus 馃槈
1 sierpnia 2009 at 08:48W艂膮偶nie- my偶l臋, 偶e ona jest moj膮 ostatni膮 nadziej膮, by zaci膮n膮膰 babci臋 do lekarza…
1 sierpnia 2009 at 11:07no ze swoj膮 mam podobny klopot,,, jak co偶 nie boli nie ma co leczy膰,,,,tak twierdzi,, a to niekoniecznie prawda, jako偶 trzeba przekona膰,,jak nie tak to inaczej
2 sierpnia 2009 at 22:02Z uk艂adem nerwowym nie ma 偶art贸w, wi臋c pierwszych oznak pogorszenia si臋 pami臋ci nie nale偶y bagatelizowa膰…
- AutorOdp.