- AutorOdp.
- 21 maja 2009 at 20:40
Czeżć dziewczyny. Moim koszmarem są zaskórniki 😳 Nie wiem jak sobie z nimi poradzić. Stosowałam już tyle kosmetyków, mażci, zażywałam antybiotyki i nic 😳 Znacie może jakiż sposób aby się tego pozbyć ❓
21 maja 2009 at 21:12Na pewno ich nie wyciskaj, bo wyjdą z podwójną siłą.
Twarz przemywać wodą, można kupić specjalną z Biodermy ( nie stosowałam, ale podobno jest dobra).
Stosuj odpowiednie kremy, żeby zatrzymać łój.
Więcej info, to pisz wiadomożć na priv. 🙂22 maja 2009 at 09:01Najszybszą i najskuteczniejszą metodą na pozbycie się zaskórników (niestety tylko czasowe) jest zabieg kosmetyczny- peeling złuszczający naskórek pozwala na ogólne oczyszczenie skóry oraz odblokowanie zatkanych porów. Włażciwie jest on pierwszym krokiem skutecznej terapii ( o ile na twarzy nie występują inne zmiany ropne). Po tym można stosowac terapię kremami czy lekami doustnymi przepisanymi przez lekarza dermatologa. Również odradzam wyciskanie (chociaż wiem, że kusi…) Jeżeli jednak stosujesz juz jakąs kurację kremami, to lepiej z niej nie rezygnuj. Systematycznożć w końcu się opłaci;)
22 maja 2009 at 15:28garnier ma jakąż linię kosmetyków do skóry z zaskórnikami…
22 maja 2009 at 21:37Serię Garniera próbowałam no i niestety mi nie pomogło 😳 Mażci przepisane przez dermatologa też nic nie dały 😈 A antybiotyki brałam przez pół roku i również bez rezultatu także stwierdziłam, że szkoda truć organizm skoro nie widać poprawy
29 września 2014 at 19:42Zaskórniki możesz usunąć w gabinecie dermatologicznym. Będzie to złuszczanie kwasami, np. glikolowym w wysokim stężeniu, pirogronowym, mlekowym czy salicylowym, czy też mikrodermabrazja, gdzie daje to efekt złuszczania naskórka i pobudza produkcję kolagenu. Przeważnie robi się pięć zabiegów co dwa tygodnie.
- AutorOdp.