- AutorOdp.
- 11 lutego 2009 at 13:00
Nie tylko w ciąży się powinno dbać o zęby-czytałam gdzież że od bardzo zaniedbanych zębów można nawet umrzeć-rozwijający się stan zapalny trafia do krwi ogólnoustrojowej!
Zęby w sumie dużo mogą namieszać w organizmie-pamietam jak w grudniu trafiłam do ginekologa z plamieniem,okazało się,że to zapalenie przydatków ale najpierw lekarz zapytał czy nie mam popsutych zębów,bo możliwe że plamienie bierze się z krwi od stanu zapalnego zębów! Masakra!
11 lutego 2009 at 13:28Wiadomo, że ciąża wyniszcza organizm kobiety. Mogą wypadać zęby itd. Ale w tych czasach można temu zapobiegać poprzez chociażby przyjmowanie witamin! Naszym babciom mogły lecieć zęby, ale teraz to nie do pomyżlenia!
11 lutego 2009 at 14:12Samymi żrodkami przeciwbólowymi sie nie da
11 lutego 2009 at 14:21Pewnie,że nie-przeciwbólowce użmierzają ból ale nie wyleczą jego przyczyny! A w dodatku moga jeszcze wyniszczyć doszczętnie nasz żołądek!
11 lutego 2009 at 14:27Wiesz co . Jak sie ciągłe tego używa to potem juz nie działa a boli nadal
11 lutego 2009 at 14:36[usunięto_link] wrote:
Wiesz co . Jak sie ciągłe tego używa to potem juz nie działa a boli nadal
Coż wiem na ten temat. Jeżli stale się używa danego żrodka przeciwbólowego to organizm przestaje reagować w końcu na jego działanie.
11 lutego 2009 at 17:41[usunięto_link] wrote:
Wiadomo że ciąża, dziecko z matki dużo wyciąga,
waga
wapno
witaminy
itp.
Ale należy dbać o siebie.
Co do zębów… kiedyż też miałam problem z ząbkami, ciągle mnie jakoż bolały, dentysta poradził mi mała pastę „Elmex” czy jakoż tak. Raz na dwa dni wyszczotkować zęby tą pastą… zapobiega się próchnicy i powstawaniu innych chorób. 🙂
Dobre są również płyny do płukania jamy ustnej 🙂ja uzwam tylko pasty elmex. codziennie.
tu nie chodzi nawet o to, ze dziecko niczym maly pasozyt wysysa z matki znaczne ilosci wapnia.
raczej o to, jam mozna dopuscic do stanu, w ktorym ma sie 6 zebow zezartych przez prochnice?!!! przeciez to jest obrzydliwe.
11 lutego 2009 at 17:48Jednym słowem Kobietki dbać o zęby ! 🙂
11 lutego 2009 at 19:08Elmex raz na dwa dni?Ja czyszcze nią zęby codziennie,rano i wieczorem,i zawsze jak gdzies jeszcze po szkole wychodze to przed tez myje bo lubie miec poczucie swiezosci.Kiedyż używałam tej pomaranczowej,ale teraz tylko zielona,bo mam delikatne szkliwo.A na słabe zeby polecam żel elmex z fluorem,przeprowadzam nim kuracje dwa razy w tygodniu.Tylko trzeba pamietac,zeby nie płukać po nim jamy ustnej.I wizyty u dentysty co poł roku,bo tak jak dziewczyny piszą nieleczone zeby moga byc przyczyna wielu dolegliwosci,no i w ogóle jak można tak chodzić z próchnicą 😕
- AutorOdp.