- Ten temat ma 19 odpowiedzi, 13 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 10 lat, 9 miesięcy temu przez
hermione.
- AutorWpisy
- 20 stycznia 2015 o 17:59 #191883
zwierzę w domu to naprawdę bardzo dobre rozwiązanie zwłaszcza dla osób samotnych, na portalu myzoo znajdziecie sporo artykułów na temat, jak dobry wpływ na życie osób samotnych ma obecnożć zwierzęta.
1 marca 2015 o 05:27 #191868@Miżka26 wrote:
zwierzę w domu to naprawdę bardzo dobre rozwiązanie zwłaszcza dla osób samotnych,
mówisz, że zwierzę udziela człowiekowi daru relacji? przyjaźni? miłożci?
byłaby to katastrofa dla człowieczeństwa, że nie ma nikogo z ludzi, kogo obchodzi drugi człowiek…@Miżka26 wrote:
na portalu myzoo znajdziecie sporo artykułów na temat, jak dobry wpływ na życie osób samotnych ma obecnożć zwierzęta.
owszem. ale uważam, że to tylko źle dla ludzi (też są chyba eko, co nie?) którzy po prostu mają zimne serca. chłodniejsze niż zwierzęta.
16 kwietnia 2015 o 13:54 #191885od dwóch lat mam kota, a włażciwie kotkę i powiem szczerze, że gdy jest obok, a akurat nie ma mojego chłopaka w domu (nie ma go często, gdyż sporo jeździ w pracy) to jakoż jest mi raźniej. Przychodzi jak czytam wieczorem książkę i przytula się, fajnie się wtedy czuję 😉
6 sierpnia 2015 o 09:49 #191884Najlepszym przyjacielem na samotnożć jest kotek. uwielbiam kotki, zwłaszcza małe – są takie słodkie 😀
13 sierpnia 2015 o 14:55 #191881Zwierzak nie zastąpi człowieka, ale zawsze jest towarzyszem człowieka. Wg mnie bardziej lojalnym niż sam człowiek… 😉
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.