Pomoc w doborze programów dla malucha

• Autor
    Odp.
  • Arilla
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Poszukuję oferty programowej dla dziecka w wieku przedszkolnym, czy macie jakies doswiadczenia? czy znacie telewizje n ? – są nowi na naszym rynku i chciałabym, żeby któras z was potwierdziła co oferuje ta tv.

buziaki

nitin
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

haha, pewnie zastanawiasz się czy wykupić n-kę, bo teraz na dzień dziecka dają pakiet z kanałami dla dzieciaczków za darmo? :>

Ja czekam na DaVinci – mało jest programów edukacyjnych dla dzieci, dlatego to może się sprawdzić. Kama uwielbia Boomerang z flinstonami, a i ja czasami na to zerkam. Staram się jednak, żeby nie siedziała zbyt długo przed telewizorem, selekcjonuje jej kresówki 🙂

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Wdaje mi się,że dla dzieci najlepszy jest kanał mini mini 😀 Moja mała kuzynka to ogląda namiętnie więc ja przy okazji czasem tez jestem na to skazana 😆 Są tam kreskówki typowe dla małych dzieci,bez agresji,bójek i przemocy. Nawet są moje ukochane z dzieciństwa małe kucyki 😯 😀 i edukacja z Elmo,z ulicy sezamkowej,równiez jest 😀

Arilla
    Member
    • Początkujący

Ja także pilnuje, żeby moja mała nie przesiadywała więcej niż półtorej godziny dziennie przed telewizorem. potrzebuje programów pewniaków – takich przed którymi ją posadzę i bede miała pewnożc, że jest zaangażowana w oglądanie, uczenie się, zabawę, a nie w reklamy na przykład:). Niesamowite, że bajki, które ja pamietam z dzieciństwa- jak Flinstonowie lub Jetsonowie przetrwały próbę czasu i dalej bawią dziecaki :D…

WarnGirl – co robisz, gdy twojej kuzynce znudzi się minimini masz jakas alternatywę?[/img]

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

no wiec tak. moje dziecko oglada kanal mini mini i baby tv. ten drugi jest wysmienity. i wlasnie jego bede polecac kazdej mamie. wiek przedszkolny to jest juz od 3 roku ale jesli ma 5 lat to moze juz tego nie chciec ogladac.
    baby tv oferuje nauke ksztaltow, kolorow, czesci ciala, zabawek, instrumentow, duzo programow o zwierzetach z super zdjeciami no jest tego bardzo wiele.

a tak to kubus puchatek opanowal dvd

Arilla
    Member
    • Początkujący

Ok, xyz ale moje dziecko ma 4 lata, obawiam się, że jest za duże juz na taki program jak babytv ( tak na marginesie, gdzie można go obejrzec?). Interesuje mnie jeszcze program KidsCo, myżlicie, że można się po nim czegos dobregospodziewac?

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Jest jeszcze Cartoon Network 😀 ale bajki,które tam puszczają nie nadaja się dla dzieci poniżej 10 roku życia(np „Johny Bravo” i jego „pulsujący sex” 😆 ) Jak się kuzyneczce nudzi Mini Mini pozostaje jeszcze Disney Channel lub bajki na DVD 😀

nitin
    Member
    • Początkujący

Na KidsCo i ja czekam, widziałam prezentację tego programu na n.pl i liczę że spodoba się moim dzieciom, znajoma z Londynu baardzo polecała, wspomniała że i ona dobrze się przy nim bawi 😉 A co do BabyTV to zgadzam się xyz – cudnie edukuje maluszki, a u mnie kolejny w drodze 🙂

Arilla
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Na KidsCo i ja czekam, widziałam prezentację tego programu na n.pl i liczę że spodoba się moim dzieciom, znajoma z Londynu baardzo polecała, wspomniała że i ona dobrze się przy nim bawi 😉 A co do BabyTV to zgadzam się xyz – cudnie edukuje maluszki, a u mnie kolejny w drodze 🙂

trzymamy kciuki nitin ;*

Wracając do tematu telewizji. Podjęłam decyzje – jutro muszę porozmawiac z małżonkiem i podjąc wiążące decyzje. Jestem już przekonana prawie na 100%, że zdecydujemy się na tą „nkę” gdyż daje najwięcej możliwosci, do tego ja moge nagrywac transmisje meczów nba dla męża. Dodatkowo zachęciła nas ta oferta z pakietem dziecięcym, który jest za darmoszkę:)

nitin
    Member
    • Początkujący

A w jakim wieku są Twoje dzieci? Dużo czasu spędzają przed TV? Co dotychczas oglądały?

Arilla
    Member
    • Początkujący

aj, nitin, pisałam wczesniej, mam córeczke 4 letnią. do tej pory oglądalismy albo to co oferowała kablówka u nas na osiedlu, lecz ta oferta nie powalała na kolana. czesc programów moze nawet była fajnych ale były nadawane po angielsku – paranoja. zazwyczja nie pozwalam jej na oglądanietelewizji dłużej niż póltorej godziny dziennie, chyba że oglądamy cos z mężem i uznamy ze może to obejrzec z nami :). Ostanio polubiła szkło kontaktowe – coprawda późna godzina, ale mowią o Tubisiach :D[/img]

nitin
    Member
    • Początkujący

Oj przepraszam, przeoczyłam gdzież tę informacje o wieku. Moja Kamusia spędza dziennie 2 max 3 godzinki przed telewiorem, wtedy ja zabieram się do własnej pracy. Spokojnie mogę ją samą zostawić przed TV bo ani reklam, ani przemocy na szczężcie tam nie użwiadczy. A sam pomysł z promocją uważam za ciekawy, dobrze że pomysleli o najmłodszych widzach.

Arilla
    Member
    • Początkujący

Zdecydowaliżmy się, kupiliżmy. Myżlę, że pakiet n jest na tyle nie drogi, że nasz budżet nie ucierpi zbytnio, nawet jeżeli to nie będzie strzał w dziesiątkę…. i tak najważniejsze jest szczeżcie dzieciaków, a one mają teraz zapewnioną zabawę po uszy 🙂

nitin
    Member
    • Początkujący

jeżeli już uporaliżcie się z instalacją, to prosze o relacje jak dziecku podobał się taki specyficzny , bo bajowy prezent na dzień dziecka 🙂 Z czego najbardziej się ucieszyła? 🙂

Arilla
    Member
    • Początkujący

hmmm, wrażenia: ja jestem narazie zadowolona, dzieciaki jeszcze nie wiedzą, bo jutro w południe wracają ze wsi od babci. Sami sobie pooglądaliżmy trochę te programy: są kolorowe, żliczne w pełni tego słowa zaczeniu, mogą sie podobać. Zobaczymy co na to najmłodsze pokolenie:).

ps. Czy nie macie głupiego uczucia, że jesteżmy troche dinozaurami? chociażnby 15 lat temu, cos takiego jak n było nie do pomyżlenia. pozdrawiam:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Pomoc w doborze programów dla malucha"

Przewiń na górę