- AutorOdp.
- 24 czerwca 2007 at 14:53
Mam pytanko: czy któraż z Was smażyła rybę w folii? Podobno jest to dietetyczne’ a mnie takie pieczenie ryb zalecił lekarz 🙂 Proszę o przepisy
24 czerwca 2007 at 17:16W folii niczego nie usmazysz na patelni, rybe w folii wklada sie do piekarnika.
24 czerwca 2007 at 20:24…albo na grill i taka jest pyyyyszna 😀
24 czerwca 2007 at 21:46Jeszcze w żrodku warzywka, masełko i koperek- niebo w gebie.
20 września 2007 at 12:25Ryba w ziołach
Filet dorsza lub pangi (moje ulubione, ale możesz użyć taką, jaką lubisz)
oliwa z oliwek
zioła (jakie masz, bazylia, tymianek)
warzywko, vegetaRybkę rozmrażasz, osuszasz, obtaczasz w ziołach, posypujesz warzywkiem. Zawijasz w folię aluminiową delikatnie dodając oliwki. Możesz zrobić małe dziurki w folii, żeby ryba się nie ugotowała.
Piec w piekarniku 20 minut w temp. 180 st.Do tego salateczka z sałaty, pomidora, ogórka i oliwek i masz bardzo zdrowe danko.
21 września 2007 at 21:00Tą oliwką mam polać rybkę dopiero po zawinięciu w folię? 😮
22 września 2007 at 09:33[usunięto_link] wrote:
Tą oliwką mam polać rybkę dopiero po zawinięciu w folię? 😮
pewnie tak trzeba zrobić aby ryba się nie przykleiła do folii 🙂
8 października 2007 at 17:43ja zazwyczaj robie tak halibuta, pieke go w folii, najpierw dodaje troche ziol prowansalskich i czosnku
9 października 2007 at 11:05[usunięto_link] wrote:
dodaje troche ziol prowansalskich
ojej a co to za zioła? 😳
9 października 2007 at 15:47@Onione wrote:
[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
dodaje troche ziol prowansalskich
ojej a co to za zioła? 😳
😀
mieszanka ziół- są do kupienia jako „zioła prowansalskie” 😉yhy 😀 dziękuję 😛
10 października 2007 at 12:05Ja ostatnio sprobowałam dorsza pieczonego w ten sposob – pycha! 😀
- AutorOdp.