• Autor
    Odp.
  • iwa1
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 25
    • Bywalec

    Mam pytanko: czy któraż z Was smażyła rybę w folii? Podobno jest to dietetyczne’ a mnie takie pieczenie ryb zalecił lekarz 🙂 Proszę o przepisy

    Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 410
    • Pasjonat

    W folii niczego nie usmazysz na patelni, rybe w folii wklada sie do piekarnika.

    WarnGirl
    Member
    • Tematów: 50
    • Odp.: 4672
    • Guru

    …albo na grill i taka jest pyyyyszna 😀

    Roxana
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 145
    • Zapaleniec

    Jeszcze w żrodku warzywka, masełko i koperek- niebo w gebie.

    monika_35
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 20
    • Bywalec

    Ryba w ziołach

    Filet dorsza lub pangi (moje ulubione, ale możesz użyć taką, jaką lubisz)
    oliwa z oliwek
    zioła (jakie masz, bazylia, tymianek)
    warzywko, vegeta

    Rybkę rozmrażasz, osuszasz, obtaczasz w ziołach, posypujesz warzywkiem. Zawijasz w folię aluminiową delikatnie dodając oliwki. Możesz zrobić małe dziurki w folii, żeby ryba się nie ugotowała.
    Piec w piekarniku 20 minut w temp. 180 st.

    Do tego salateczka z sałaty, pomidora, ogórka i oliwek i masz bardzo zdrowe danko.

    iwa1
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 25
    • Bywalec

    Tą oliwką mam polać rybkę dopiero po zawinięciu w folię? 😮

    Myszka19
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 2200
    • Ekspert

    [usunięto_link] wrote:

    Tą oliwką mam polać rybkę dopiero po zawinięciu w folię? 😮

    pewnie tak trzeba zrobić aby ryba się nie przykleiła do folii 🙂

    estera
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

    ja zazwyczaj robie tak halibuta, pieke go w folii, najpierw dodaje troche ziol prowansalskich i czosnku

    Myszka19
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 2200
    • Ekspert

    [usunięto_link] wrote:

    dodaje troche ziol prowansalskich

    ojej a co to za zioła? 😳

    Myszka19
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 2200
    • Ekspert

    @Onione wrote:

    [usunięto_link] wrote:

    [usunięto_link] wrote:

    dodaje troche ziol prowansalskich

    ojej a co to za zioła? 😳

    😀
    mieszanka ziół- są do kupienia jako „zioła prowansalskie” 😉

    yhy 😀 dziękuję 😛

    JaDa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

    Ja ostatnio sprobowałam dorsza pieczonego w ten sposob – pycha! 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ryby"

Przewiń na górę