wypadanie włosów

Wyświetlanie 12 wpisów - od 1 do 12 (z 12 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    marianna
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

witam bardzo serdecznie
    moim problemem juz od 2 lat jest nadmierne wypadanie włosów,zaczęło sie to podczas mojego pobytu za granicą i myżle ze z powodu stresu związanego z nową pracą oraz złym odżywianiem.Obecnie pomimo dobrego odżywiania nadal wypada mi wiecej włosów niz norma-czyli do 100 dziennie.Badania tarczycy oraz podstawowe wyszły dobrze,a leki zapisywane przez dermatologa nic nie pomagają.
    Bardzo prosze o rade jeżli ktos miał taki problem i jest w stanie cos mi doradzic.

pozdrawiam

Motylek
    Członek
    • Odp.: 9
    • Bywalec

A może używasz kosmetyków, które przesadnie obciążają włosy?
    Też kiedyż miałam ten problem i odstawiłam maseczki do włosów, które nie wymagały spłukiwania. Od razu zmniejszyła się ilożć wypadających włosów 🙂

Teraz łykam także skrzyp i ten problem znikł całkowicie.

siopek
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 30
    • Bywalec

Wydaje mi sie, ze im mniej roznych specyfikow ladujemy na wlosy, tym lepiej…. ja na szczescie nie mam zupelnie problemow z wlosami i paznokciami, takie geny;) ale poczytaj moze tutaj: http://www.homeopatiaok.pl/portal/forum/watek.aspx?ID=37&#p_1358 tam dziewczyny tez maja takie problemy:)

marianna
    Członek
    • Początkujący

dzieki za rady
    jezeli chodzi o skrzyp to uzywałam juz jakis czas temu i nie bardzo pomoglo.Zazywałam tez cynk-bez skutku.Obecnie mam płyn PILOXIDIL na skóre głowy,do stosowania razem z cynkiem,nie wiem narazie jak zadziała.Od jakiegos czasu włosy moje straciły połysk przy skórze są przetłuszczone a konce bardzo wysuszone.To jest dosc duzy problem zwarzywsy na to ze trwa to juz dosyc długo i tak naprawde zaden specjalista nie przepisał mi nic co zmiejszylo bi ich wypadanie.Słyszałam ostatnio ze dosc dobry jest MERZ SPECIAL

czekam na rady,równiez chętnie podziele sie swoimi spostrzezeniami.
    pozdrawiam

asiek
    Członek
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

nie susz, nie używaj prostownicy, lakierów, pianek itp, merc jest super tylko że drogi, miedź, cynk, żelazo, wit B12 są ważne…

a może się czymż zatrułaż (talem, ołowiem, rtęcią), może stosujesz tabsy anty, hormony ok?

marianna
    Członek
    • Początkujący

susze włosy suszarką-nie sposób tego nie robic jesli codziennie trzeba myc głowe,ale nie prostuje,nie uzywam lakierów,pianek.Co do tabletek antykoncepcyjnych-nigdy nie zazywałam.

Nie wiem co z Tym zatruciem,w jaki sposób mozna sie zatruc?

Hormonów nie badałam bo ginekolog nie chciałam dac mi skierowania,poniewaz,,nie widzi wskazań,,.

nie mam pojecia od czego to jest uzaleznione,czuje sie w tej sytuacji bardzo bezsilna.

celcia
    Członek
    • Odp.: 16
    • Bywalec

jestem po głodówce 6 dniowej oczyżciłam organizm z toksyn i włosy przesetały wypadac nie ma łupieżu luzik.

moo
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 277
    • Zapaleniec

mi też wyłażą x /

zuzamaguza
    Członek
    • Początkujący

Ja zazywam drozdze ze skrzypem i pomaga, wlosy nie wypadaja juz wcale

http://edumed.com.pl/sklep.php/p7009-Colfarm-Drozdze-ze-skrzypem-60-tabl.html
    myje je tez szamponem ze skrzypem, konkretnie takim: http://edumed.com.pl/sklep.php/p7686-Farmona-Radical-Szampon-Skrzyp-polny-300ml.html

ryjek
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Na wypadanie mi bardzo pomógł PROLAB. Potem moja współlokatorka też sobie kupiła i jej też efekty to dało. Mi po miesiącu a jej po trochę ponad. Mimo, że się osłabia znacznie wypadanie stosuje dalej bo piszą , że 3 m-ce to takie optimum.

zonia30
    Członek
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

Mi wypadają tragicznie po ciąży. Byłam u lekarza ale nic nie chciał mi przepisać bo karmiłam. Teraz wybieram się do niego znowu bo dosłownie odkurzacz mi sie zapycha. Ale widzę że odrastają a to najważniejsze.
    Uważam że powinnaż iżć do lekarza, nie ma co samemu szukać przyczyny.

zonia30
    Członek
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

no ładnie…odpowiedziałam komuż na posta z 2007 😀 ale mam nadzieje że włosy już mariannie nie wypadają 😀 hehe….dobra jestem 😆

Wyświetlanie 12 wpisów - od 1 do 12 (z 12 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę