- Ten temat ma 11 odpowiedzi, 9 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 3 miesiące temu przez
zonia30.
- AutorWpisy
- 5 października 2007 o 21:49 #2309
witam bardzo serdecznie
moim problemem juz od 2 lat jest nadmierne wypadanie włosów,zaczęło sie to podczas mojego pobytu za granicą i myżle ze z powodu stresu związanego z nową pracą oraz złym odżywianiem.Obecnie pomimo dobrego odżywiania nadal wypada mi wiecej włosów niz norma-czyli do 100 dziennie.Badania tarczycy oraz podstawowe wyszły dobrze,a leki zapisywane przez dermatologa nic nie pomagają.
Bardzo prosze o rade jeżli ktos miał taki problem i jest w stanie cos mi doradzic.pozdrawiam
7 października 2007 o 12:52 #87239A może używasz kosmetyków, które przesadnie obciążają włosy?
Też kiedyż miałam ten problem i odstawiłam maseczki do włosów, które nie wymagały spłukiwania. Od razu zmniejszyła się ilożć wypadających włosów 🙂Teraz łykam także skrzyp i ten problem znikł całkowicie.
7 października 2007 o 17:10 #87240Wydaje mi sie, ze im mniej roznych specyfikow ladujemy na wlosy, tym lepiej…. ja na szczescie nie mam zupelnie problemow z wlosami i paznokciami, takie geny;) ale poczytaj moze tutaj: http://www.homeopatiaok.pl/portal/forum/watek.aspx?ID=37&#p_1358 tam dziewczyny tez maja takie problemy:)
7 października 2007 o 20:44 #87241dzieki za rady
jezeli chodzi o skrzyp to uzywałam juz jakis czas temu i nie bardzo pomoglo.Zazywałam tez cynk-bez skutku.Obecnie mam płyn PILOXIDIL na skóre głowy,do stosowania razem z cynkiem,nie wiem narazie jak zadziała.Od jakiegos czasu włosy moje straciły połysk przy skórze są przetłuszczone a konce bardzo wysuszone.To jest dosc duzy problem zwarzywsy na to ze trwa to juz dosyc długo i tak naprawde zaden specjalista nie przepisał mi nic co zmiejszylo bi ich wypadanie.Słyszałam ostatnio ze dosc dobry jest MERZ SPECIALczekam na rady,równiez chętnie podziele sie swoimi spostrzezeniami.
pozdrawiam8 października 2007 o 20:04 #87242nie susz, nie używaj prostownicy, lakierów, pianek itp, merc jest super tylko że drogi, miedź, cynk, żelazo, wit B12 są ważne…
a może się czymż zatrułaż (talem, ołowiem, rtęcią), może stosujesz tabsy anty, hormony ok?
9 października 2007 o 08:56 #87243susze włosy suszarką-nie sposób tego nie robic jesli codziennie trzeba myc głowe,ale nie prostuje,nie uzywam lakierów,pianek.Co do tabletek antykoncepcyjnych-nigdy nie zazywałam.
Nie wiem co z Tym zatruciem,w jaki sposób mozna sie zatruc?
Hormonów nie badałam bo ginekolog nie chciałam dac mi skierowania,poniewaz,,nie widzi wskazań,,.
nie mam pojecia od czego to jest uzaleznione,czuje sie w tej sytuacji bardzo bezsilna.
18 października 2007 o 10:16 #87244jestem po głodówce 6 dniowej oczyżciłam organizm z toksyn i włosy przesetały wypadac nie ma łupieżu luzik.
18 października 2007 o 10:26 #87245mi też wyłażą x /
18 grudnia 2007 o 11:52 #87246Ja zazywam drozdze ze skrzypem i pomaga, wlosy nie wypadaja juz wcale
http://edumed.com.pl/sklep.php/p7009-Colfarm-Drozdze-ze-skrzypem-60-tabl.html
myje je tez szamponem ze skrzypem, konkretnie takim: http://edumed.com.pl/sklep.php/p7686-Farmona-Radical-Szampon-Skrzyp-polny-300ml.html8 kwietnia 2010 o 13:21 #87247Na wypadanie mi bardzo pomógł PROLAB. Potem moja współlokatorka też sobie kupiła i jej też efekty to dało. Mi po miesiącu a jej po trochę ponad. Mimo, że się osłabia znacznie wypadanie stosuje dalej bo piszą , że 3 m-ce to takie optimum.
8 kwietnia 2010 o 22:22 #87248Mi wypadają tragicznie po ciąży. Byłam u lekarza ale nic nie chciał mi przepisać bo karmiłam. Teraz wybieram się do niego znowu bo dosłownie odkurzacz mi sie zapycha. Ale widzę że odrastają a to najważniejsze.
Uważam że powinnaż iżć do lekarza, nie ma co samemu szukać przyczyny.8 kwietnia 2010 o 22:23 #87249no ładnie…odpowiedziałam komuż na posta z 2007 😀 ale mam nadzieje że włosy już mariannie nie wypadają 😀 hehe….dobra jestem 😆
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.