- AutorOdp.
- 5 października 2007 at 21:49
witam bardzo serdecznie
moim problemem juz od 2 lat jest nadmierne wypadanie włosów,zaczęło sie to podczas mojego pobytu za granicą i myżle ze z powodu stresu związanego z nową pracą oraz złym odżywianiem.Obecnie pomimo dobrego odżywiania nadal wypada mi wiecej włosów niz norma-czyli do 100 dziennie.Badania tarczycy oraz podstawowe wyszły dobrze,a leki zapisywane przez dermatologa nic nie pomagają.
Bardzo prosze o rade jeżli ktos miał taki problem i jest w stanie cos mi doradzic.pozdrawiam
7 października 2007 at 12:52A może używasz kosmetyków, które przesadnie obciążają włosy?
Też kiedyż miałam ten problem i odstawiłam maseczki do włosów, które nie wymagały spłukiwania. Od razu zmniejszyła się ilożć wypadających włosów 🙂Teraz łykam także skrzyp i ten problem znikł całkowicie.
7 października 2007 at 17:10Wydaje mi sie, ze im mniej roznych specyfikow ladujemy na wlosy, tym lepiej…. ja na szczescie nie mam zupelnie problemow z wlosami i paznokciami, takie geny;) ale poczytaj moze tutaj: [usunięto_link] tam dziewczyny tez maja takie problemy:)
7 października 2007 at 20:44dzieki za rady
jezeli chodzi o skrzyp to uzywałam juz jakis czas temu i nie bardzo pomoglo.Zazywałam tez cynk-bez skutku.Obecnie mam płyn PILOXIDIL na skóre głowy,do stosowania razem z cynkiem,nie wiem narazie jak zadziała.Od jakiegos czasu włosy moje straciły połysk przy skórze są przetłuszczone a konce bardzo wysuszone.To jest dosc duzy problem zwarzywsy na to ze trwa to juz dosyc długo i tak naprawde zaden specjalista nie przepisał mi nic co zmiejszylo bi ich wypadanie.Słyszałam ostatnio ze dosc dobry jest MERZ SPECIALczekam na rady,równiez chętnie podziele sie swoimi spostrzezeniami.
pozdrawiam8 października 2007 at 20:04nie susz, nie używaj prostownicy, lakierów, pianek itp, merc jest super tylko że drogi, miedź, cynk, żelazo, wit B12 są ważne…
a może się czymż zatrułaż (talem, ołowiem, rtęcią), może stosujesz tabsy anty, hormony ok?
9 października 2007 at 08:56susze włosy suszarką-nie sposób tego nie robic jesli codziennie trzeba myc głowe,ale nie prostuje,nie uzywam lakierów,pianek.Co do tabletek antykoncepcyjnych-nigdy nie zazywałam.
Nie wiem co z Tym zatruciem,w jaki sposób mozna sie zatruc?
Hormonów nie badałam bo ginekolog nie chciałam dac mi skierowania,poniewaz,,nie widzi wskazań,,.
nie mam pojecia od czego to jest uzaleznione,czuje sie w tej sytuacji bardzo bezsilna.
18 października 2007 at 10:16jestem po głodówce 6 dniowej oczyżciłam organizm z toksyn i włosy przesetały wypadac nie ma łupieżu luzik.
18 października 2007 at 10:26mi też wyłażą x /
18 grudnia 2007 at 11:52Ja zazywam drozdze ze skrzypem i pomaga, wlosy nie wypadaja juz wcale
[usunięto_link]
myje je tez szamponem ze skrzypem, konkretnie takim: [usunięto_link]8 kwietnia 2010 at 13:21Na wypadanie mi bardzo pomógł PROLAB. Potem moja współlokatorka też sobie kupiła i jej też efekty to dało. Mi po miesiącu a jej po trochę ponad. Mimo, że się osłabia znacznie wypadanie stosuje dalej bo piszą , że 3 m-ce to takie optimum.
8 kwietnia 2010 at 22:22Mi wypadają tragicznie po ciąży. Byłam u lekarza ale nic nie chciał mi przepisać bo karmiłam. Teraz wybieram się do niego znowu bo dosłownie odkurzacz mi sie zapycha. Ale widzę że odrastają a to najważniejsze.
Uważam że powinnaż iżć do lekarza, nie ma co samemu szukać przyczyny.8 kwietnia 2010 at 22:23no ładnie…odpowiedziałam komuż na posta z 2007 😀 ale mam nadzieje że włosy już mariannie nie wypadają 😀 hehe….dobra jestem 😆
- AutorOdp.