• Autor
    Odp.
  • rusalka
    Member
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

    zbliza sie wigilia wiec moge napisac wam przepis na barszczyk ale nie czerwony z uszkami 馃檪 jest pyszny

    a wiec tak namoczone suszone grzyby gotujemy az beda miekie, pozniej wyciagamy grzyby ale ta wode w ktorej byly gotowane odkladamy na bok jak juz skoncza sie gotowac uszka z grzybami ta wode w ktorej byly gotowane wlewamy do tej wody z grzybkow i dodajemy ok. lyzke octu oraz solimy i pieprzymy jak sie troche podgotuje dodajemy smietane z maka dzis wlasnie pierwszy raz sama go robilam i wyszedl pyszny ale nie taki jak robi moja mama 馃檪 zycze smacznego

    Monika
    Member
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 897
    • Zas艂u偶ony

    Samam nie wiem…woda po ugotowaniu suszonych grzybow wyglada paskudnie i najczesciej plywaja w niej jakies smiecki…bo przeciez przed suszeniem nie myje sie grzybow…i co z tego zrobic barszczyk..(?)
    Nie mowie,ze to zly przepis,ale jakos sobie tego nie wyobrazam.

    Myszka19
    Member
    • Temat贸w: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

    [usuni臋to_link] wrote:</em/

    bo przeciez przed suszeniem nie myje sie grzybow…

    hmm moja babcia chyba je czy偶ci…

    Monika
    Member
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 897
    • Zas艂u偶ony

    [usuni臋to_link] wrote:

    hmm moja babcia chyba je czy偶ci…

    Tak,czysci przed suszeniem ale nie myje,i w momencie kiedy zaczyna sie je gotowac wszystko z nich wychodzi. Nie jestem jakas pancia,ale zupy z tej wody sobie nie wyobrazam.

    Myszka19
    Member
    • Temat贸w: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

    [usuni臋to_link] wrote:</em/

    [usuni臋to_link] wrote:

    hmm moja babcia chyba je czy偶ci…

    Tak,czysci przed suszeniem ale nie myje,i w momencie kiedy zaczyna sie je gotowac wszystko z nich wychodzi. Nie jestem jakas pancia,ale zupy z tej wody sobie nie wyobrazam.

    yhy 馃槢 takie jajo 馃槢 nie wiem nie znam si臋 馃槢 przyznaje si臋 bez bicia 馃槢

    rusalka
    Member
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

    ale przed ugotowaniem tych grzybow trzeba je jeszcze namoczyc i wylac ta wode mi tam nigdy w tym barszczyku nic nie plywa chyba ze jakis grzybek nie wyciagniety ale sprubujcie raz a nie pozalujecie u mnie w rodzinie ten barszcz jest poprostu uwielbiany i nie wyobrazam sobie wigilii bez niego

    Monika
    Member
    • Temat贸w: 25
    • Odp.: 897
    • Zas艂u偶ony

    [usuni臋to_link] wrote:

    ale przed ugotowaniem tych grzybow trzeba je jeszcze namoczyc i wylac ta wode mi tam nigdy w tym barszczyku nic nie plywa chyba ze jakis grzybek nie wyciagniety ale sprubujcie raz a nie pozalujecie u mnie w rodzinie ten barszcz jest poprostu uwielbiany i nie wyobrazam sobie wigilii bez niego

    Pewnie jest pyszny,nie mowie,ze nie… 馃槈 馃槈 馃槈

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " cos na swieta :)"

Przewi艅 na g贸r臋