Jestem z chłopakiem, którego traktuje jak przyjaciela

• Autor
    Odp.
  • asiuniunia
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

….

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Po pierwsze nie możesz szanować swojego chłopaka, skoro go zdradzasz. Podobnie z traktowaniem go jak przyjaciela, gdyż przyjaciół się nie okłamuje. Takie wyrachowanie z Twojej strony kiedyż złamie mu serce, więc lepiej zostaw go wczeżniej i przestań mysleć wyłącznie o swoich korzyżciach. Ciekawe czy jest u tak dobrze z Tobą, skoro Ty go nie kochasz, to da się wyczuć.
    Ja bym nie doprowadziła do takiej sytuacji, bo to, że chcesz krzywdzić siebie to Twój problem, ale czemu robisz to swojemu chłopakowi(bo jest dobrze ustawiony?!)!!

NiEtYkAlNa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

Zgadzam sie z Toba Zielonooka.

Najlepiej zakonczyc to jak najsdzybciej, a jesli naprawde traktujesz go jak przyjaciela to najlepiej przyznaj sie do wszystkiego, przepros i znies pokornie jego reakcje, trzeba ponosic konsekwencje swoich czynow

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Nie można „byc” z kims gdy sie do tej osoby nic nie czuje. Daj sobie z nim spokój bo tylko go ranisz. Im wczesniej to zakończysz tym lepiej

asiuniunia
    Member
    • Stały bywalec

Zdaje sobie sprawę z tego, że go krzywdzę, jednak są chwile kiedy czuje, że będzie nam razem dobrze. Fakt, są to jednak tylko chwile kiedy nie mam kontaktu ze swoim (że tak powiem) niedoszłym byłym. A gdybym Go teraz zostawił to wiem, że się załamie… to błędne koło bo tak czy owaka będzie cierpiało któreż z Nas, a w zasadzie Oboje

I naprawdę traktuje Go jak przyjaciela, jest dla mnie miły, dobry i kochany. Ufam mu, a On niestety mi.

Zielonooka
    Member
    • Guru

przyjaciół się nie zdradza. daj chłopakowi szanse na znalezienie kochajacej kobiety, a nie ciagnij go za soba, nie badz egoistka, ktora wykorzystuje jego uczucia, zeb sie pocieszyc

asiuniunia
    Member
    • Stały bywalec

Mówisz tak, jak bym przykuła Go do siebie łańcuchami, a tak nie jest.

Zielonooka
    Member
    • Guru

ale go oszukujesz, on myżli, ze jest ok, wiec chce być z Toba, a Ty dobrze wiesz, ze znając prawdę mogłoby byc inaczej.

asiuniunia
    Member
    • Stały bywalec

Z tym masz racje, pewnie było by inaczej, chociaż jak na razie to wygląda jak scenariusz kiepskiej telenoweli ;/

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

Ja jeżli byłabym zakochana w jakimż facecie, a poznałabym kogoż nowego to nie pozwoliłabym sobie na to żeby być z nim, tylko dlatego, że nie mogę być z tamtym. To nieuczciwe, bez sensu. I później, jak w Twoim przypadku, można się tylko męczyć (chyba, że się nie miewa nawet wyrzutów sumienia), nic dobrego z tego nie wychodzi.

Zachowujesz się bardzo egoistycznie, dbasz w tym momencie tylko o siebie.

A poza tym, bycie z kimż, do kogo nic nie czujesz, kto Cię w ogóle nie pociąga itd. wygląda jak zwykłe tchórzostwo. Boisz się być sama? Nie potrafisz żyć w pojedynkę i poznawać ludzi wokół, aż trafisz na kogoż do kogo będziesz coż czuła i będziesz chciała z nim być?

Zresztą przecież nie czujesz się szczężliwa w tej sytuacji, prawda?

Więc ani Ty ani on nie jesteżcie w dobrej sytuacji, dzięki Tobie.

Skończ to. Przyjaciółką też nie jesteż, bo przyjaciele tak nie postępują.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

„…jestem z nim,bo(…)jest dobrze ustawiony” 😯

Nie kochasz go?Odchodzisz,proste i logiczne.Nawet nie wiesz jak mozna kogoż zranić będąc z nim bez uczucia.To jest bez sensu i do niczego nie prowadzi.Zdradziłaż go,więc o jakim szacunku mówisz?Tak sie nie robi,zwłaszcza,że wiedziałaż co on do Ciebie czuje.To jest podłe po prostu.Odejdz od niego i pozwól mu zaznać szczęscia z kimż,kto go pokocha i będzie szanował.Nie ma innej rady.

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Nie wiem, po co to jeszcze ciagniesz, zranisz go jeszcze bardziej pozniej. Im wczeżniej się zerwie, tym lepiej, mniejszy ból.

Gdy się przestaje kogoż kochać lub uznaje się, że jednak to nie to, należy szybko działać. Ile chcesz z nim być jeszcze? 2, 3, a może 5 lat? I pozniej, on będzie chciał się ustatkować, a Ty powiesz- nie kocham Cię i nigdy nie kochałam. Nie będę tu pisać, co taki zdruzgotany chłopak może zrobić.

Nie bądz egoistką, pomyżl o nim…

Olgus
    Member
    • Maniak

@Onione wrote:

Tylko wczeżniej czy później chłodna kalkulacja wyjdzie im bokiem. Albo… dojrzeją, albo- ktoż im podobnego psikusa sprawi i to włażnie wtedy, kiedy zaufają i poddadzą sie szczeremu uczuciu.

Dokładnie.

asiuniunia
    Member
    • Stały bywalec

Okey dziewczyny dziękuje bardzo za wszystkie słowa, proszę tylko skończcie z tym kalkulowaniem, jeżli chodzi o jego pieniądze – to mam akurat swoje, znaczy sie jeszcze rodziców, ale Oboje nas stać na to co chcemy, wiem to moja wina źle się wypowiedziałam,a uwagę na to zwróciłam dopiero kiedy przeczytałam, że i mi „może wyciąć takiego psikusa”

Olgus
    Member
    • Maniak

Ja nigdzie nie napisałam, że jesteż z nim dla pieniędzy. Przeczytaj mój pierwszy post jeszcze raz.

Nie zamierzasz skończyć go oszukiwać?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jestem z chłopakiem, którego traktuje jak przyjaciela"

Przewiń na górę