słyszałyżcie o tym???

• Autor
    Odp.
  • myself
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

Dzis bylam u gina. Dowiedzialam sie rzeczy o ktorych nikt inny mi nigdy nie mowil a kilkanascie wizyt juz mam za soba… a mianowicie:
    powinno sie robic przerwe w braniu pigulek antykoncepcyjnych co pol roku, na 2 miesiace i oczywiscie wtedy badania:)
    do higieny intymnej najlepaij uzywac mydelka dla dzieci JOhnsons baby bo ma niskie ph…
    słyszalyscie podobne opinie??

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

co??? nie nie o takich „cudach” nie słyszałam…
    ost trafiłam do z***… ginekologa.. i robi takie badania ze nikt mi nie robił… 🙂 no badanie hormonów, moczu, glukozy itp 🙂 by isc na tabsy 🙂

nohemi306
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

Mi jakiż ginekolog też powiedział o półrocznej przerwie 😀 Także teraz sama zastanawiam się czy to prawda 🙄

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

Trzeba robic przerwe w braniu tabletek,powinno sie…ale ja nie robilam przez 3 lata i zyje..

muszka_bzzz
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 599
    • Zasłużony

No ja też słyszałam o tej przerwie, choć sama póki co nie mam zamiaru robić , gdyż wydaje mi sie to totalnie bezsensu.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Trzeba robić, ale nie tak często!!!!! Można sobie zrobic niezłe problemy.

taisa
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 189
    • Zapaleniec

a u jakiego gina bylas? u prywatnego? moze zalezy mu na czestszych Twoich wizytach?
    ja tam podbnych bzdur nie slyszalam

Sonia86
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ciekawe, bardzo ciekawe z tymi przerwami… Ja słyszałam że około 4 lat można brać a potem to włażnie przerwę zrobić, np na dziecko 😉 O mydełku za to słyszałam, że najlepsze to te dla dzieci

taisa
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 189
    • Zapaleniec

Mi przy zapisaniu pierwszych tabletek-zaleciła wizyte (jesli wszystko bedzie w porządku) po 6 miesiącach-jeżli chodzisz na wizyty kontrolne-to lekarz sam wie.. czy musisz przestać je brać. Ale nie sądze zeby rozregulowanie swojej gospodarki hormonalnej bylo korzystne. Na moich tabletkach nei ma mowy o przerwach.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " słyszałyżcie o tym???"

Przewiń na górę