- AutorOdp.
- 29 lutego 2008 at 12:31
Zastanawiamy sie z rodzicami nad prezentem na slub dla naszej dalekiej kuzynki. Nie wiemy za duzo o mlodej parze, chcielibysmy cos praktycznego, eleganckiego, co przyda sie w kazdym domu. Co myslicie o eleganckim ekspresie do kawy?? Np cos takiego:
[usuni臋to_link]
Moi rodzice uwazaja, ze to bardzo dobry, klasyczny pomysl na prezent, ale ja mam watpliwosci 馃檨29 lutego 2008 at 12:55Ja my偶l臋, 偶e to fajny prezent o ile jeste偶cie pewni, 偶e nie maj膮 ju偶 jednego.
29 lutego 2008 at 19:27ja mysle ze najlepszym prezentem sa i tak pieniadze bo skad wiadomo czy juz ekspresu nie maja…
1 marca 2008 at 08:52To zale偶y od gustu,ja np. nie ucieszy艂abym sie z ekspresu do kawy bo oboje jej nie pijamy wiec musisz sie dowiedziec takich drobnostek 馃槈
1 marca 2008 at 10:35Ehhh no wlasnie dlatego ja zawsze daje kase i Tobie te偶 to polecam.
1 marca 2008 at 11:03Nie wiem czy to dobry pomysl. Mnie by sie nie spodobal, bo nie pije kawy, wiec lezal by nieuzytecznie 馃槈
4 marca 2008 at 14:35Ja jak nie wypije kawy to z domu nie wyjd臋, ale.. Jak sama powiedzia艂a偶, niewiele wiecie o m艂odej parze. Albo trzeba si臋 dowiedzie膰 co pijaj膮 馃槈 albo da膰 kopert臋 z r贸wnowarto偶ci膮 ekspresu :p
25 kwietnia 2008 at 16:38ja bym raczej da艂a kopert臋.Pami臋tacie jak pare lat temu ,m艂ode pary dostawa艂y po kilka komplet贸w czajnik贸w, fili偶anek Arcorocka, 偶elazek i potem mia艂y problem co z tym zrobi膰?
Ja osobi偶cie nie by艂abym zadowolona z ekspresu, bo pij臋 zwyk艂膮 kawk臋 (no mo偶e nie zwyk艂膮 bo we fluidzie).A taki ekspres to jednak zawalidroga.26 kwietnia 2008 at 08:18Radze dac mlodej parze kase..sama bralam slub i takich prezentow sie spodziewalam,jak beda chcieli to sami sobie kupia ekspres do kawy.
28 czerwca 2008 at 20:02a ja jestem zwolenniczk膮 pytania m艂odych co by chcieli 馃檪 nic w tym z艂ego a przynajmniej mamy gwarancj臋, 偶e si臋 przyda 馃檪
8 lipca 2008 at 09:36ja do tej pory zawsze dawa艂am kas臋, bo tak chcieli m艂odzi. ale id臋 teraz na 偶lub w sierpniu do kole偶anki i oni zdecydowali si臋 na e-mailow膮 list臋 prezent贸w, s膮 tam r贸偶ne rubryki (poni偶ej 200zl, 200-500zl, 500-1000zl i powyzej 1000zl) i linki do r贸偶nych sklep贸w internetowych ze sprz臋tem elektronicznym i do galerii z wyposa偶eniem mieszkania.
dzi臋ki temu dostan膮 dok艂adnie to co chc膮, my go偶cie nie mamy problemu z g艂贸wkowaniem i w og贸le mi si臋 podoba taka lista, cho膰 podobno cze偶膰 jej rodziny jest oburzona :/14 lipca 2008 at 21:19Moim zdaniem taka lista to 偶wietny pomys艂 ? Ja dosta艂am w prezencie 偶lubnym 6 kuchenek mikrofalowych 馃槈 i pe艂no niepotrzebnych rzeczy, kt贸re ju偶 wcze偶niej zakupili偶my do nowego gniazdka, a dzi臋ki takiej li偶cie mo偶na unikn膮膰 takich rzeczy, moim zdaniem genialny pomys艂
24 wrze艣nia 2008 at 10:58Koperta wg. mnie to ju偶 nie te czasy (oczywi偶cie to opinia moja w 100% subiektywna). Dlaczego? kiedy偶 na ka偶dym kroku szuka艂o si臋 okazji do zaoszcz臋dzenia…dorobienia si臋…na symboliczny kawa艂ek chleba.
Teraz prezenty ..s膮dz臋… powinny by膰 bardziej a) praktyczne b) kreatywne, eleganckie, artystycznedo a) z pewno偶ci膮 zaliczy si臋 ekspress (tylko nie kupuj najta艅szych:/ mia艂am z takimi styczno偶膰) szukaj od 600 – 800 z艂
do b) da艂abym zastaw臋 (zale偶nie od gustu m艂odej pary, czy lubi膮 bardziej wsp贸艂czesny design, czy lubuj膮 si臋 w antykach), tu te偶 偶wietnie pasuj膮 rze藕by, obrazy (ale z nimi trzeba uwa偶a膰), meble. (znajdziesz je w serwisach takich jak pakamera, haloart itp.)
Mo偶na op艂aci膰 im (jako prezent) us艂ugi: dekoratora wn臋trz, czy 2 letni karnet na fitness i si艂ownie:)8 pa藕dziernika 2009 at 11:01ja nie wiem czemu ludzie tak upieraj膮 si臋 na te prezenty slubne, nie lepiej da膰 pieniadze i m艂odzi ju偶 sami zdecyduj膮 co z nimi zrobi膮? i napewno je dobrze wykorzystaja a nie np nietrafiony prezent ktory do niczego sie nie przyda
22 pa藕dziernika 2009 at 18:21pomys艂 bardzo dobry. nie jest oczywi偶cie odkrywczy ale nie musi taki by膰. ekspres do kawy na 100% jest trafiony!
- AutorOdp.