Praktyczny prezent kosiarka?

• Autor
    Odp.
  • Arlleta
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Czeżć dziewczyny, mam poważny problem, za niecały miesiąc mój misiek ma urodziny i już wiem nawet co chce, nie powiedział, ale wiem, że z kosiarki się ucieszy, bo w zeszłym roku dostaliżmy od szwagrów działkę na Mazurach, i przez długi czas o niczym innym nie gadał tylko o tym co poprawi co zmieni, jak przebuduje werandę, ale tematem tematów był i jest trawnik na łące.
    Mogłybyżcie mi coż poradzić, albo zapytać swoich facetów, co warto kupić? Próbowałam na własną rękę szukać czegoż w marketach budowlanych, ale albo traktują mnie jak idiotkę, albo zasypują taką ilożcią technicznych szczegółów, że czuje się jak idiotka. Pomocy!

isztar
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 491
    • Zasłużony

Jeżli jesteż pewna że kosiarka to dobry prezent, to ja z dożwiadczenia mogę doradzić kupno spalinowej samojezdnej kosiarki.
    Spalinowa – na benzynę, ale nie ma kabla, ktory wiecznie się plącze pod nogami.
    Samojezdna – naciskasz guzik i idziesz tylko za nią, kierując. Nie trzeba pchać. Wiem, że to ma być dla faceta, a mężczyźni są silni, ale kiedy on będzie przebudowywał werandę, Ty możesz skosić ogródek (nie zmęczysz się tak), a potem oboje z satysfakcją będziecie spoglądać na efekty Waszej pracy.

Pozdrawiam 🙂

Arlleta
    Member
    • Bywalec

Nie mam najmniejszych wątpliwożci. Michał cieszy się ze wszystkiego co dostanie, ale wiem że do serca trafiają mu tylko te praktyczne zabawki dla dużych dzieci. Np. kiedyż kupiłam mu taki secesyjny stojak na gazety, obejrzał go, pozachwycał się: -a jakie to fajne, a jakie funkcjonalne! a po trzech dniach przyszedł ze skruszoną miną i się zapytał: -Kocie, a co to włażciwie jest? 😀 . Możesz mi doradzić jakiż model, typ? markę?

majka1
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Pomysł żwietny, tylko jak wybrać coż, co mu się spodoba? Sama trochę się boję kupować takie „techniczne” prezenty, zawsze myżlę, że nie trafię… chociaż kiedyż pamiętam, że kupiłam wiertarkę do domu 🙂 Mój chłopak odkładał to miesiącami, a ja chciałam mieć półki w końcu. W każdym razie podobnież udało mi się trafić całiem dobrą.

isztar
    Member
    • Zasłużony

Podałabym Ci markę, typ itd. mojej kosiarki ale nie warto się sugerować, ponieważ moja ma już kilka lat. Technika idzie do przodu.

Najlepiej jak pójdziesz do sklepu powiesz że chcesz 'kosiarkę spalionową samojezdną’ to już Ci coż znajdą.
    Na stronie merlin.pl jest spory wybór, wszystko też zależy od tego jaką kwotę chcesz na to przeznaczyć.
    [usunięto_link] – tutaj masz zdjęcie.

Generalnie jak macie olbrzymi teren to warto się zastanowić nad kosiarką samojezdną, która wygląda jak kład – mały motor na czterech kołach 🙂
    Tylko to już jest koszt rzędu kilku tysięcy złotych.
    [usunięto_link]

Pozdrawiam, życzę udanych zakupów. I koniecznie napisz jak zareagował 🙂

isztar
    Member
    • Zasłużony

Jeżeli się nie spodoba to zawsze możecie zwrócić do sklepu, lub wymienić na inny model (tylko nie wyrzucaj paragonu) 🙂
    Takie sklepy jak castorama, obi, itd. muszą przyjąc z powrotem towar.

Tak więc nie ma się co martwić na zapas.

Arlleta
    Member
    • Bywalec

Dzięki isztar za linki, taki traktorek z pewnożcią by mu się spodobał, zwłaszcza od kiedy Kubica reklamuje Husqvarnę, ale to strasznie drogie rzeczy są. Dzisiaj znowu byłam w paru sklepach i powoli staję się ekspertem od zaworów, pompek paliwowych, ostrzenia symetrycznego i muczowania… kosiarka koniecznie musi mieć muczowanie! Pestka 😉

isztar
    Member
    • Zasłużony

Jejku nawet nie wiedziałam 🙂 Może jakąż stronę z opisami znajdziesz, albo książkę kupisz 🙂

Powodzenia :*

Arlleta
    Member
    • Bywalec

Jeszcze kilka takich spacerów i sama będę mogła taką książkę napisać. Nawet mam już tytuł „Praktyczna i podręczna rzecz o tym jak zacną kosiarkę kupić” :ok:

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

taaa…super prezent…to tak, jakby on ci podarowal miotle.

vanilka125
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

A może lepiej łopatę i odblaskową kamizelke?

isztar
    Member
    • Zasłużony

ale jesteżcie złożliwe, przecież skoro facet lubi praktyczne prezenty to lepiej żeby dostał taki który mu się przyda a nie jakiegoż bubla którego rzuci w kąt!

vanilka125
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

A z kosiarką co bedzie robił napewno z użmiechem trawe kosił 😀

isztar
    Member
    • Zasłużony

a dlaczego nie? Kosiłaż kiedyż trawę wypasioną kosiarką? Każdy ma inne hobby, jedni wolą dyskoteki, inni aktywny wypoczynek na działce…

Arlleta
    Member
    • Bywalec

Jakbym przyszła z miotła do domu to pewnie by zapytał: -Kochanie, a co się stało z twoim samochodem? albo: -Jak mogłaż własnej matce zabrać żrodek lokomocji? 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Praktyczny prezent kosiarka?"

Przewiń na górę