• Autor
    Odp.
  • tigerka
    Member
    • Tematów: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Witam. Mam pytanie bo juz sie wkurzam… Robilam juz 2 krotnie test ciazowy i w ciazy nie ejstem a okresu dalej nie mam! Niedlugo minie 3 tydzien spoznienienia…Czy ktoras z Was cos takiego miala? Mozliwe,ze to przez stres a bylo jego sporo… Prosze o odpowiedz.

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Mi sie kiedys tez spoznil oponad 3 tyg. Stres to moze byc powod. U mnie akurat wtedy chodzilo o odchudzanie. Jak w najblizszym czasie nie dostaniesz to tylko ginekolog Ci odpowie co i jak. Ale grunt ze to nie dzieciak 😉

Jadore
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Bylam juz kiedys w podobnej sytuacji.W ciagu roku dwa razy nie mialam okresu przez ok.3 miesiace ! Mimo tego , ze bylam w 99% pewna , ze ciaza jest niemozliwa , dwukrotnie zrobilam test , ktory wyszedl negatywnie.Pozniej bylo normalnie.Moze warto odwiedzic ginehkologa ?

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

ja bym sie do lekarza wybrała po prostu..

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Niewykluczone,że to z powodu stresu,ale najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza.Lepiej wiedziec co i jak z fachowego źródła 🙂

Jadore
    Member
    • Bywalec

tigrkaa moze przesunela Ci sie owulacja? Obserwujesz swoj cykl ?
    @ wystepuje ok.14 dni po ow.Moze tez byc tak , ze pecherzyk ulega zanikowi przed osiagnieciem szczytu dojrzalosci i dopiero po kilku dniach dochodzi do definitywnej dojrzalosci innego pecherzyka.Stad to opoznienie.

blekitna
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Może to być również wina pogody,wyjazdu czy stresu. Raz w okresie dużych upałów nie miałam okresu przez ponad miesiąc.Potem krwawiłam 2 razy w krótkim odstępie czasu.

Angela123
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Tigerka, nie schudłaż ostatnio?

tigerka
    Member
    • Ekspert

Bylam u gina. i biore tabletki na L jakos zapomnialam nazwe;p Miejmy nadzieje,ze pojawi sie w koncu okres .Dzieki dziewczynki za posty 😀

Pozdrawiam 😉

Jadore
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Bylam u gina. i biore tabletki na L jakos zapomnialam nazwe;p Miejmy nadzieje,ze pojawi sie w koncu okres .Dzieki dziewczynki za posty 😀

Pozdrawiam 😉

bierzesz zapewne luteine 🙂

tigerka
    Member
    • Ekspert

A no wlasnie! 😆 Luteina 😀 Ah to przez ten upal na dworze ;p 🙂

tigerka
    Member
    • Ekspert

No i teraz to sie stresuje na maxa bo nie wie co ze mna sie dzieje… Bralam 5 dni rano i wieczorem ta cala Luteine tak jak gin. kazal,i tydzien czekac mam i d*** okresu brak!Humory mam takie zmienne,ze raz sie wsciekam bez pwoodu ,raz rycze jak jakas histeryczka no oszalec mozna:/ do tego na gebie jakies cos ala tradzik wiec czeka mnie dermatolog…zajebiscie… Czy moze mi ktos pomoc?Moze miala ktoras z Was tez takie jazdy? Przypominam,ze moj ostatni okres byl 16 czerwca! W ciazy nie ejstem bo robilam 2 razy zakichany test…

Pozdrawiam i czekam na odp. bo sie denerwuje 🙁

abi
    Member
    • Maniak

To rzeczywiscie nieciekawie… Biegnij z powrotem do lekarza-nie masz innego wyjscia.

abi
    Member
    • Maniak

Aaa i jeszcze sobie przypomnialam….

Moja sasiadka kiedys nie miala przez 5 miesiecy okresu. Byla wtedy w USA. Zrobila test-negatywny. Do lekarza tez nie poszla bo by ja to duzo kosztowalo tam. Okres sam jej wrocil zaraz po powrocie do domu.

Tak wiec glowa do gory 🙂

tigerka
    Member
    • Ekspert

Hmm no az tyle to zwraiowalabym z czekaniem …nie wiem byc mzoe mam hormony jakies zaburzenia cos…gowno zasrane;p a ile to stresu.. i jak znam zycie to dostane pewnie w sam raz na wyjazd we wrzesniu do Tunezji 😉 standard… ahh dzieki za info 🙂

Czekam na reszte opinii na ten moj problem… :/

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Brak okresu…"

Przewiń na górę