• Autor
    Odp.
  • petunia1401
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Witam.Jestem tu nowa i proszę wszystkich o pomoc.Mam katar i nie mogę sobie z nim poradzić.Żadne krople czy leki przepisane przez lekarza alergologa nie pomoagają a ja mam dożć tego nieproszonego „gożcia”.Może ktoż uporał się kiedyż z podobnym problem???
    Proszę o jakież rady!!! 🙁

Aniczka29
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

A stosowałaż krople do nosa Aqua Maris, Ja je stosuje i jestem zachwycona, polecam!!

petunia1401
    Member
    • Początkujący

Tylko nie kolejne krople!!!!!Mam dożć jakiż cudownych kropli które z czasem przestaja działać bo się „nos” do nich przyzwyczaja.
    A może coż jeszcze????

Aniczka29
    Member
    • Początkujący

Sorry Petunia ale pomyliłam się to nie krople tylko to jest taka woda morska. żwietnie działa na oczyszczanie nosa i nie uzależniasz się jak po kroplach!!

petunia1401
    Member
    • Początkujący

Kiedyż miałam Sterimar czy Marimer i nie byłam zadowolona.Jak sobie psiknęłam do nosa to myżlałam że zwariuję.Pod takim ciżnieniem to „wypsikuje” że dziękuję za kolejne nowożci.
    Czekam na kolejne pomysły 😀

misia27
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

witam moj syn cierpi juz od dluzszego czasu na katar mial przepisywane rozne krople ktore nic nie pomagaly az nasza alergolog przepisala mu buderin czy jakos tak i po dwuch dniach katar zniknol,ale radzila bym zrobic jakies testy na alergie wtedy bedziesz wiedziala od czego ten katar

kotEczek
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

też radzę wybrać się do lekarza i zrobić testy. Lekarz na pewno przepisze jakież tabletki na alergie kóre pomogą Tobie. Ja stosuej też dla dróg oddechowych taką mgiełkę solankową, oczyszcza powietrze z alergenów i ułatwia oddychanie.

misia27
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

mam pytnie bo widze ze duzo z was stosuje tą mgiełkę solankową co to jest?jest to coż w tym stylu jak woda morska?

Aniczka29
    Member
    • Początkujący

No włażnie Petunia, stosowałaż tamte wody ja też kiedyż i leciała mi krew takie jest ciżnienie, a w Aqua Maris nic takiego się nie dzieje i na dodatek cudownie oczyszcza nos:)[/code]

kotEczek
    Member
    • Stały bywalec

Ta solanka o której ja mówie ma różne zastosowanie, dziewczyny mówią chyba o innej. Solanka mgiełkowa: Ich zadaniem jest włażciwe nawilżenie dróg oddechowych oraz zlikwidowanie tam zakażenia bakteryjnego, wirusowego i grzybiczego. Dodatkowo inhalacje prowadzą do rozrzedzenia wydzieliny żluzowej i rozszerzenia zwężonych dróg oddechowych.

Więcej na stronie [usunięto_link]

petunia1401
    Member
    • Początkujący

Ten buderin to chyba jest coż mocnego,już to kiedyż miałam.
    A ta woda działa tak jak solanki.Już chyba robiłam sobie te solanki i nic.Pomogła ale tylko na jakiż czas.Aniczka29 wiesz może ile kosztuje ta woda?

kotEczek
    Member
    • Stały bywalec

To zależy jak silny jest ten katar, ale jeżli nic Tobie nie pomaga, albo pomaga przez jakiż czas, a później już nie, to naprawde idz zrób testy i może nie musisz brać żadnych kropelek tylko musisz być odczulana, byłas kiedys?

Aniczka29
    Member
    • Początkujący

Ta woda AquaMaris jest w całkiem przystępnej cenie, bo kosztuje jakież 25 złotych, więc myżlę, że warto:)

petunia1401
    Member
    • Początkujący

Nigdy nie byłam odczulana.A na czym to polega?
    Aniczka29 czy ta woda jest w miare wydajna?

Aniczka29
    Member
    • Początkujący

Moim zdaniem jest wydajana, mi wystarczyła do codziennej pielegnacji nosa przez miesiąc…. wydaje mi się, że to dużo.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " KATAR"

Przewiń na górę