kobiety za kierownica

• Ten temat ma 15 odpowiedzi, 15 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 17 lat temu przez megan_fox.
Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 16 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Myah
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 21
    • Bywalec

nowy wprost stawia teze:
    KOBIETY JEZDZA LEPIEJ NIZ FACECI
    i argumentuje to badaniami instytutu transportu samochodowego. co wy na to? zgadzacie sie z tym? postarajmy sie byc obiektywne 馃檪
    mysle, ze prawda jest to ze kobiety powoduja mniej wypadkow, ale chyba wiecej stluczek jest z udzialem kobiet. nie jezdzimy tak pewnie jak mezczyzni… a artykul – swoja droga – bardzo ciekawy. polecam.

ahaps
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 4
    • Pocz膮tkuj膮cy

W艂a偶nie jestem w trakcie czytania tego artyku艂u. Zgadzam si臋, 偶e faceci je偶d偶膮 z wi臋ksz膮 brawur膮 i mo偶liwe, 偶e winny jest temu testosteron, jednocze偶nie te偶 nie znosz臋 memejowatych (tak ich okre偶lam :)) kierowc贸w, kt贸rzy po prostej drodze, w jasny dzie艅 jad膮, jakby byli cholowani przez… malucha, a takimi kierowcami s膮 cz臋sto kobiety (cho膰 znam wyj膮tki!) lub osoby starsze (u nich to ca艂kowicie rozumiem), dlatego robi膮 st艂uczki. Jednak, po zastanowiniu – co jest lepsze, memeja na drodze i st艂uczka czy szybka jazda zako艅czona 偶miertelnym wypadkiem. Ja jestem za szybko偶ci膮 w przeznaczonych do tego miejscach i szczeg贸ln膮 ostro偶no偶ci膮 w innych. Jednak, szczerze, uwa偶am 偶e kobiety maj膮 za ma艂o zdecydowania. M贸wi膮c kobiety mam tak偶e siebie na my偶li. Zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e zmieniaj膮c pas czy wyprzedzaj膮c za d艂ugo si臋 zastanawiam, ale czy jest to ostro偶no偶膰 czy ju偶 jaka偶 nieumiej臋tno偶膰?

lemar
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Dziwi mnie ta teza- sk艂onna jestem uznac to za fa艂sz;) Ilekro膰 spotykam si臋 z sytuacjamina drodze/niezdecydowania, zatrzymania a 偶rodku, dziwnego zaparkowania samochodu itd../ sa to zazwyczaj kobiety. Ale ja mam swoj膮 tez臋 na temat kierowc贸w- niekt贸rzy nie powinni w og贸le przemieszcza膰 si臋 po drogach dla swojego i innych dobra. Poza tym kierowcy dziel膮 sie na : kobiety, m臋偶czy藕ni i BABY- do ostatniej grupy zaliczam i kobiety i me偶czyzn:)

Uwielbiam je藕dzi膰 smaochodem- sprawia mi to przyjemno偶膰, dobrze sie czuje za k贸艂kiem i nie mam obaw, problem贸w i takich tam. Jednocze偶nie potrafie przewidywac sytuacje- wiec w ciagu 4 lat i wielu wielu tysiecy kilomter贸w za k贸艂kiem nie mia艂am zadnej kolizji/by艂o blisko i nie z mojej winy/. I uwa偶am 偶e tylko tacy ludzie powinni by膰 kierowcami- kto偶 kto to czuje i sprawia mu to przyjemno偶膰!

tigerka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Hmm moim zdaniem faktem jest iz kobieta stara sie bezpieczniej prowadzic samochod,owszem powoduje wiecej stluczek ale takich hard cordow raczej nie. 馃槈 Faceci jezdza bardziej nerwowo , popisuja sie duzo, tuningi ,moc ,ryk silnika,i ktory glosniej wali muza ,szpan,lans itp. co czasami mnie bawi 馃槈 a szybka jazda facetow np jeszcze z czarnymi szybami kojazy mi sie komicznie ;D i nazywam to przedluzeniem meskiego EGO hehe wiem mzoe ejstem beszczelna ale takie jest moje zdanie. 馃槈
    Jednak pomimo tych szalenstw facetow (nie wszystkich) , uwazam,ze sa niestety lepszymi keirowcami niz kobiety, lecz z tekstami typu „BABA za keirownica masakra,czy blondyna itp. to mogliby sobie darowac 馃檮 „. 馃槅

fish
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 8
    • Pocz膮tkuj膮cy

jest to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc 馃檪
    z mojego 7 letniego doswiadczenia moge stwierdzic ze wiekszosc kobiet jezdzi niepewnie, boi sie za kierwonica, ciezko radzi sobie z presja na drodze, z tego rowniez wiekszosc nei zna kultury jazdy, zajmuja lewy pas przy predkosci dajmy na to 60 km/h, dodam jeszcze raz ze nie wszystkie kobiety a znaczna czesc tak jezdzi.
    co to facetow to jest roznie. jest duzo idiotow ktorzy powoduja wypadki, agresja, dyskryminacja na drodze itp itd tez duzo by wymieniac.
    reasumujac faceci jezdza lepiej, ale jest to moja osobiste zdanie oparte na doswiadczeniu:)

WarnGirl
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Ja uw偶am,ze to m臋偶czyzni lepiej sobie radz膮 za k贸艂kiem.Sa pewniejsi siebie,bardziej zdecydowani,no i wog贸le chyba bardziej czuja auto.Jestem kierowc膮 z malutkim sta偶em(ok 3 miesi膮ce),je偶d偶臋 cz臋sto,ale ci膮gle czuj臋 si臋 niepewnie w niektorych sytuacjach(np parkowanie…bleee…).Czasem zda偶a mi si臋 popisywa膰,dodawa膰 gazu na 偶wiat艂ach,kiedy na drugim pasie widz臋 jakiego偶 go偶cia w golfie i g艂upio si臋 do niego u偶miecha膰,偶ciga膰 faceta przez ca艂e miasto tylko dlatego,偶e mia艂 czelno偶膰 mnie wyprzedzi膰(dojechalam go wko艅cu na 偶wiat艂ach 馃槇 ),ale jednak nie czuj臋 si臋 na tyle pewnie,偶eby przeciska膰 si臋 mi臋dzy samochodami w korku np. Mam za to takie glupie m臋skie zajawki typu bujanie si臋 po mie偶cie z kole偶ankami 馃榾 zawsze 偶mialam si臋 z takich kolesi(a u mnie w mie偶cie takie zachowanie jest popularne do偶膰),ktorzy je偶d偶膮 z miejsc贸wy na miejsc贸w臋 na 'ustawki’,zatrzymuj膮 si臋,zostawiaj膮 otwarte drzwi,z wn臋trza leci muzyka,a oni lansuj膮 si臋 przy furach z papierosem 馃槈 w gruncie rzeczy robie podobnie 馃槅 jednak je偶li o jazd臋 chodzi to do m臋偶czyzn mi baaaardzo daleko 馃槢

…Kate…
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Ja uwa偶am 偶 efaceci je偶d偶膮 lepiej. maja lepszy refleks i wogole jakis taki dryg do tego

pannaswieczka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Nie zgadzam sie. Nie ma nic gorszego od chlopa w okularach na drodze. I chlopa gadajacego przez telefon albo mizdrzacego sie z panienka podczas jazdy samochodem. Kobiety jezdza bardzo dobrze- tylko dluzej sie tego ucza niz mezczyzni. W kazdym twierdzeniu mozna znalezc wyjatki, ktore moim zdaniem potwierdzaja regule.

tankian00
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

kobieta skupia sie bardziej na drodze…moim zdaniem…Faceci gadaja przez komorki, jedza cos, albo mysla wogole o czyms innym. Chociaz szczerze mowiac jesli chodzi o refleks to niestety faceci maja lepszy;P

samyk
    Cz艂onek
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

Mezczyznji to zdesperowany gatunek pozbawiony ego i ju偶 wszelkiej godnosci, plec brzydka. Chca w czyms zaszalec objawic sie, bo sami sa niczym dla kobiet, poszukuj膮 wyjscia z opresji kobiecej nie mog膮c oddychac pod przytloczeniem wyzwolonego haremu kobiecego, jadac szybko pal膮 jakby swoj stres, musza miec adrenaline aby leczyc swoje wieczne kompleksy przed plci膮 kobiec膮 i zapominac o malutko偶ci swych atrybut贸w w porownaniu z atrybutami kobiecymi. Tkwiac w samotnosci i poni偶eniu przed plci膮 kobiec膮 musialy sie wykszta艂cic ich zrecznosci aby mogli co pokazac, 偶e s膮 kims, co czesto jest tragiczne

pannaswieczka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

馃榾 Ha ha, samyk- I love you 馃槅

ForceRecon
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 506
    • Zas艂u偶ony

A ja nie mam zdania na ten temat. Zar贸wno m臋偶czy藕ni jak i kobiety pope艂niaj膮 b艂臋dy. Zar贸wno m臋偶czy藕ni jak i kobiety j臋偶d偶膮 10 km/h przyklejeni do szyby, dziwacznie parkuj膮 i tamuj膮 ruch na skrzy偶owaniu. Nie patrz臋 na statystyki i badania, raczej zwracam uwag臋 na zamieszanie, jakie zrobi si臋 na drodze, z powodu jednego niedzielnego kierowcy.

pati_44
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 10
    • Bywalec

kobity jezdza lepiej !!!!!!!!!!!! 馃檪

pstrokatka
    Cz艂onek
    • Odp.: 33
    • Bywalec

Ja bym si臋 ba艂a je藕dzi膰 i chyba raczej nie zrobi臋 prawka…pozostaje rower…^^
    Ale szczerze m贸wi膮c to i tak wole je藕dzi膰 po lesie ni偶 w mie偶cie, jako偶 pewniej si臋 czuje…XD

hard-man
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

Kobiety mog膮 偶wietnie prowadzi膰 samoch贸d – znam takie.
    Jednak z moch do偶wiadcze艅 wynika – jest ich znacznie mniej, ni偶 m臋偶czyzn.
    To chyba przypad艂o偶膰 hormono-zmiennych czynnik贸w, a je偶li nie tak bardzo, to ten okropny 'ostry real’!… Po prostu niekt贸re wra偶liwe kobiety przera偶a to!

Za to znacznie wi臋cej widuj臋 na drogach facet贸w – imbecyli, chamowatych egoist贸w, obrzydliwych szpaner贸w i bardzo potencjalnych dawc贸w organ贸w… Dzi偶 by艂em 偶wiadkiem, jak takiemu jednemu ledwie uda艂o si臋 – w ostatnich u艂amkach sekundy – wyprzedzi膰, prawie na trzeciego…. Ca艂y pas musia艂 gwa艂townie hamowa膰 – przy do偶膰 du偶ej pr臋dko偶ci… Te偶 wyrobi艂em tu偶, tu偶…

Wy艣wietlanie 15 wpis贸w - od 1 do 15 (z 16 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋