• Autor
    Odp.
  • PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

Witam. Słyszałam, że jak się je przegotowane drożdże lub te w kapsułkach, włosy są zdrowsze i szybciej rosną.
    Czy ktoż stosował taką kurację?
    Jak w ogóle przyrządza się te drożdże?
    Które są skuteczniejsze: kapsułki czy te zwykłe?
    Dziękuję z góry za wszystkie rady.

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

szczerze mówiąc nigdy o czymż takim nie słyszałam, ale wszystko, co naturalne, jest lepsze moim zdaniem

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

ja też o takim czymż słyszałam, mam drożdże w kapsułkach, ale jakoż nie biorę ich regularnie- niedobre są:pp. Pytałam się mojego fryzjera i niestety On nic o czymż takim nie słyszał. Jedno wiem drożdże pomagają na cerę trądzikową.

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Drożdże faktycznie pomagają na cerę trądzikową, działają również wzmacniajaco na włosy. Tu jednak polecam bardziej preparaty na bazie skrzypu polnego – preparaty te zawierają Pantotenian wapnia, Witaminę PP oraz B6, które sa konieczne by włosy były w naprawdę dobrej kondycji;)[/u]

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

Odnalazłam przepis na tą kurację drożdżową.
    Przez 5 dni, spożywa się „drożdżowy specyfik” po 3 razy dziennie. Po tej kuracji cera staje się oczyszczona – nie ma zanieczyszczeń w postaci pryszczy, a także włosy są zdrowsze i szybciej rosną.

Receptura na „drożdżowy specyfik”
    1/4 kostki drożdży zalać połową szklanki gorącej wody i poczekać do wystudzenia. drugą połowę można dodać co się chce (ja dodaje mleko).
    Przy zakupie drożdży trzeba zwrócić uwagę na datę ważnożci- muszą być żwieże. jeżli przy „parzeniu” drożdży, kiedy wystygną nie „stopią” się oznacza to, że są za stare i się nie nadają (nie mają już tych włażciwożci).

kurację stosuje od 2 dni i jak na razie widzę, że twarz już mi matowieje i też włosy są jakby bardziej błyszczące.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Drożdże, a włosy."

Przewiń na górę