- AutorOdp.
- 27 lipca 2009 at 19:16
Witam. Słyszałam, że jak się je przegotowane drożdże lub te w kapsułkach, włosy są zdrowsze i szybciej rosną.
Czy ktoż stosował taką kurację?
Jak w ogóle przyrządza się te drożdże?
Które są skuteczniejsze: kapsułki czy te zwykłe?
Dziękuję z góry za wszystkie rady.28 lipca 2009 at 10:23szczerze mówiąc nigdy o czymż takim nie słyszałam, ale wszystko, co naturalne, jest lepsze moim zdaniem
28 lipca 2009 at 12:54ja też o takim czymż słyszałam, mam drożdże w kapsułkach, ale jakoż nie biorę ich regularnie- niedobre są:pp. Pytałam się mojego fryzjera i niestety On nic o czymż takim nie słyszał. Jedno wiem drożdże pomagają na cerę trądzikową.
31 lipca 2009 at 13:03Drożdże faktycznie pomagają na cerę trądzikową, działają również wzmacniajaco na włosy. Tu jednak polecam bardziej preparaty na bazie skrzypu polnego – preparaty te zawierają Pantotenian wapnia, Witaminę PP oraz B6, które sa konieczne by włosy były w naprawdę dobrej kondycji;)[/u]
29 września 2009 at 14:08Odnalazłam przepis na tą kurację drożdżową.
Przez 5 dni, spożywa się „drożdżowy specyfik” po 3 razy dziennie. Po tej kuracji cera staje się oczyszczona – nie ma zanieczyszczeń w postaci pryszczy, a także włosy są zdrowsze i szybciej rosną.Receptura na „drożdżowy specyfik”
1/4 kostki drożdży zalać połową szklanki gorącej wody i poczekać do wystudzenia. drugą połowę można dodać co się chce (ja dodaje mleko).
Przy zakupie drożdży trzeba zwrócić uwagę na datę ważnożci- muszą być żwieże. jeżli przy „parzeniu” drożdży, kiedy wystygną nie „stopią” się oznacza to, że są za stare i się nie nadają (nie mają już tych włażciwożci).kurację stosuje od 2 dni i jak na razie widzę, że twarz już mi matowieje i też włosy są jakby bardziej błyszczące.
- AutorOdp.