- AutorOdp.
- 16 wrze艣nia 2009 at 09:21
Witam 馃榾
Mo偶e to b臋dzie dla niekt贸rych z Was banalna pasta do kanapek ale ja j膮 po prostu uwielbiam 馃榾
Sk艂adniki: 1/2 kostki mas艂a, 40 dag sera 偶贸艂tego, 2 z膮bki czosnku.
Czosnek wycisn膮膰 i zmiesza膰 z mi臋kkim mase艂kiem. Ser zetrze膰 na tarce na du偶ych z膮bkach i wymiesza膰 z wcze偶niej przyrz膮dzonym mase艂kiem. Tak przyrz膮dzon膮 past膮 smarowa膰 偶wie偶utkie bu艂eczki 馃榾 nawet w臋dlinka niepotrzebna 馃榾 呕ycze smacznego 馃榾
Podzielcie si臋 te偶 swoimi przepisami na pasty 馃檪
Pozdrawiam16 wrze艣nia 2009 at 19:51ja kupuj臋 Pastell臋 najbardziej mi smakuje 馃檪 nie mam czasu na takie zabawy niestety…
16 wrze艣nia 2009 at 19:56Ta twoja pasta brzmi smacznie ale jest masakryczna, chyba 偶e smarujesz j膮 cienko jak samym mas艂em. No i nadaj臋 si臋 chyba tylko na kolacje 偶eby nie zion膮膰 oddechem w pracy po smacznym 偶niadanku.
Te偶 lubi臋 i kupuj臋 pastelle, ale szczerze powiedziawszy to sama chemia i n****臋tniej nie kupowa艂abym tego lecz zrobi艂a sama od podstaw ale klomu by si臋 chcia艂o :p
18 wrze艣nia 2009 at 07:25Dok艂adnie Mi 馃榾 pasta nadaje si臋 tylko na kolacj臋 馃檪 zawsze mo偶esz doda膰 mniej czosnku 馃檪
19 wrze艣nia 2009 at 18:08Pasta z awokado:
– 1 dojrza艂e, mi臋kkie awokado
– 1 偶贸艂tko jaja
– og贸reczek (najlepiej kiszony)
– cebulka
– 1 艂y偶ka oliwy z oliwek
– przyprawyAwokado podusi膰 widelcem, doda膰 偶贸艂tko jajka i oliw臋 – wymiesza膰. Doda膰 drobniutko posiekanego og贸rka i cebul臋. Przyprawi膰. 馃檪
Pozdrawiam.21 wrze艣nia 2009 at 06:56Jeszcze jedna z czosnkiem 馃榾
– serek topiony 偶mietankowy hochland (ten d艂ugi)
– 2 艂y偶ki ketchupu ostrego
– 1 艂y偶ka majonezu kieleckiego
– 1 艂y偶ka ostrej musztardy (np. saperskie, lub rosyjskiej)
– 2 z膮bki czosnkuSmacznego 馃榾
19 listopada 2009 at 11:42taka pasta ma偶lana zamiast mas艂a rozumiem? Fajnie. A pastell臋 te偶 uwielbiam
29 grudnia 2009 at 15:39a ostatnio pojawi艂y si臋 nowe smaki pastelli, pycha
30 grudnia 2009 at 12:39艣r贸dziemnomorskie, co nie? Faktycznie rewelacja, nawet teraz mam w lod贸wce;) Rewelacyjna jest ta z suszonymi pomidorami, bo z 偶贸艂tym serem i z bazyli膮 ju偶 troch臋 mniej…
7 stycznia 2010 at 22:57a kto nie lubi pastelli wy mi powiedzcie 馃槈 A tak ze swoich past to ja lubi臋 robi膰 past臋 rybn膮 z sardynek w puszcze, sera bia艂ego i 偶mietnay. Czasami dodaj臋 do tego jeszcze baaaaardzo drobniutko posiekane kawa艂eczki mojej ukochanej w臋dlinki serrano ze sklepu lap-pol. Wszystko doprawiam sol膮 i pieprzem i na 偶wiezutki chlebu偶 k艂ad臋. Mhhmmm uwielbiam. Albo jeszcze past臋 jajeczn膮 ze szczypiorkiem 馃檪
3 marca 2010 at 13:12no tak, pasta jajeczna to klasyka. Ale i to na r贸偶ne sposoby mo偶na potraktowa膰. Kurcze szkoda, ze tak rzadko robi臋 takie rzeczy.
28 marca 2010 at 00:17A ja w艂a偶nie ostatnio sobie przypomnia艂am o pa偶cie jajecznej i postanowi艂am sobie zrobi膰 do pracy 馃檪 Zawsze mi si臋 to kojarzy z dzieci艅stwem jak mama mi robi艂a tak膮 馃檪 Macie jakie偶 ciekawe przepisy na fajne i smaczne pasty? Napiszcie co偶 馃檪
28 marca 2010 at 10:29Takie bardziej wegetaria艅skie:
Pasta z zielonego groszku:
-opakowanie mro偶onego zielonego groszku, ewentualnie z puszki
-z膮bek czosnku
-pieprz zio艂owy
-2 艂y偶ki mas艂a albo oliwy z oliwek
Ugotowa膰 groszek, ostudzi膰 Wszystkie sk艂adniki zmiksowa膰 w Benderze
Pasta pomara艅czowa
-5 ma艂ych marchewek, pokrojonych i ugotowanych
-p贸艂 szklanki soku z pomidor贸w
-2 艂y偶ki orzech贸w ziemnych
-2 艂y偶ki posiekanej cebuli
-2-3 艂y偶ki otr臋b贸w owsianych
Do marchwi doda膰 sok pomidorowy i orzeszki. Po 2-3 min doda膰 cebul臋. Gotowa膰 ok. 5 min na ma艂ym ogniu. Po wystudzeniu doda膰 otr臋by i sch艂odzi膰 w lod贸wce.
Pasta z soczewicy
-1 1 脗陆 szklanki soczewicy
-2 艂y偶ki oliwy z oliwek
– 脗陆 szklanki pokrojonej cebuli
-1/2 szklanki pestek s艂onecznika lub dyni
-z膮bek czosnku
-szczypta Bazyli, s贸l morska
Poddusi膰 cebul臋 na oliwie . Zmiksowa膰 ugotowan膮 soczewic臋 w Benderze razem ze wszystkimi sk艂adnikami. Sch艂odzi膰 w lod贸wce.
Mas艂o czosnkowe
-1/2 szklanki m膮ki kukurydzianej
-3 z膮bki czosnku
-1/2 szklanki pra偶onych na patelni migda艂贸w
-1/2 szklanki pokrojonej cebuli
Do smaku s贸l, odrobina soku z cytryny , bazylia
Wszystkie sk艂adniki zmiksowa膰 w Benderze, sch艂odzi膰.28 kwietnia 2010 at 11:36jagoda te pasty wygl膮daj膮 na bardzo zdrowe i dietetyczne
29 kwietnia 2010 at 17:11Bo te pasty z serem 偶贸艂tym i mas艂em mnie przerazi艂y,ale to ja mam taki smak.Od dzieci艅stwa nie lubi臋 t艂uszczu….dlatego tak dietetycznie:)
- AutorOdp.