Jakie macie sposoby na spadek energii?

• Autor
    Odp.
  • rose
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 140
    • Zapaleniec

Spadek energii-macie jakież sprawdzone sposoby na poprawę formy? Suplementy diety, Red Bull, kawa, a może sport? 🙂

Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Próbowałam już chyba wszystkiego. Red bulli nie polecam – myżlałam, że mi serce wyskoczy 😯
    Jeżli ma się czas to można wyjżć na żwieże powietrze, na spacerek 🙂 ale np. w pracy jest to raczej nie możliwe. Jeżli chodzi o coż do picia to polecam Plusssz Up – są go trzy rodzaje, z magnezem, z witaminą C albo z guaraną. Wszystkie trochę pobudzają ale najbardziej ten ostatni.

rose
    Member
    • Zapaleniec

Dzięki wielkie
    no włażnie na mnie tez Red Bull nie działa, a za smakiem kawy za bardzo nie przepadam¦.
    Zapomniałam o Plussszu, faktycznie może w takim razie sobie dzisiaj sprawię¦.
    a jakież tabletki (oczywiżcie suplementy diety) znacie?
    🙂

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

L-kanrnityna + multiwitamina, możesz sobie rozrobić sok 500ml + 500ml wody dobrze nawadnia i daje energii 😉
    W większych ilożciach może pomóc tauryna ,l-tyrozyna,bcaa wszystko zależnie czy mówisz o zmęczeniu psychicznym czy fizycznym.

kalorinaw
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Polecam regularne uprawianie sportu. Nie musi to być codziennie, ale np. co drugi dzień głupie skakanie na skakance dodaje mi sił.
    Pozdrawiam

nela_24
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

Trzeba się temu poddać i odpocząć. Spadki energii wynikają bardzo często ze złej diety. Postawą powinno być pożywne i zdrowe żniadanie, które nie obciąża a powoli oddaje energię do działania 🙂 😀

rose
    Member
    • Zapaleniec

Jeżli macie ochotę wypróbować Koenade Vitality- na portalu dourody.pl jest konkurs ” Dzień energii z Koenade”. Wystarczy zarejestrować się na portalu i podzielić się swoim pomysłem na dzień pełen energii [usunięto_link]

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

dla mnie najlepiej działa sen;) ale zgadzam się z dziewczynami, że dieta i sport są ważne – naturalnie dostarczają energii!

a czasem warto też chwile pomedytować, spokojnie pooddychać, wyciszyć i skupić się na sobie – też dodaje energii.

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

A u mnie sprawdzają się kwasy omega-3 (omegarden). One działają ogólnie na stres i przemęczenie organizmu. Do tego wyrównują ciżnienie i dobrze wpływają na serce. Łykam je od zawsze i jakoż kawy pijać nie muszę.

rose
    Member
    • Zapaleniec

Olga, możesz rozwinąć temat odnożnie kwasów? W jakiej żywnożci one występują? 🙂

Anonymous
    Member
    • Guru

W rybach głównie tłustych ,a prócz nich w niektórych warzywach (małe ilożci) lub olejach rożlinnych jednak w tym przypadku mają niską wartożć biologiczną i muszą być syntezowane co dzieje się tylko w niewielkim stopniu. Poza tym nie należy przesadzać również z nimi gdyż są antagonistami witaminy E ,a w przypadku zaburzeń krzepliwożci krwi bądź stosowania leków przeciwkrzepliwych nie należy ich stosować.

rose
    Member
    • Zapaleniec

@Dzięki Kowal 🙂

milkajolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

odpoczynek nad jeziorem 🙂

tak sie regeneruje
    lub jakas wycieczka w fajne miejsce 😆

Anonymous
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

@Dzięki Kowal 🙂

Nie ma sprawy:)

@Maryżka wrote:

A jak nie można? nie ma czasu? albo spadek energii dopadnie Cię w pracy? to co wtedy?;)

Kup sobie kofeinę w kapsułkach/tabletkach lub guaranę. Od czasu do czasu nie ma problemu ją łyknąć. Poza tym przeważnie jest ok. 100kaps w opakowaniu i jeżli nie używasz jej do codziennej suplementacji starczy na wieki.

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Jeżeli nie ma się wysokiego ciżnienia to taką kofeinę lub guaranę można sobie w kapsułkach kupić, ale jeżeli jest się ciżnieniowcem to ten preparat będzie dobry: [usunięto_link] paradoksalnie i uspokaja i ożywia..jest idealny jeżeli ma się stresującą pracę w której zawsze trzeba być skupionym

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jakie macie sposoby na spadek energii?"

Przewiń na górę