- AutorOdp.
- 19 sierpnia 2010 at 10:48
Spadek energii-macie jakież sprawdzone sposoby na poprawę formy? Suplementy diety, Red Bull, kawa, a może sport? 🙂
20 sierpnia 2010 at 09:23Próbowałam już chyba wszystkiego. Red bulli nie polecam – myżlałam, że mi serce wyskoczy 😯
Jeżli ma się czas to można wyjżć na żwieże powietrze, na spacerek 🙂 ale np. w pracy jest to raczej nie możliwe. Jeżli chodzi o coż do picia to polecam Plusssz Up – są go trzy rodzaje, z magnezem, z witaminą C albo z guaraną. Wszystkie trochę pobudzają ale najbardziej ten ostatni.20 sierpnia 2010 at 13:06Dzięki wielkie
no włażnie na mnie tez Red Bull nie działa, a za smakiem kawy za bardzo nie przepadam¦.
Zapomniałam o Plussszu, faktycznie może w takim razie sobie dzisiaj sprawię¦.
a jakież tabletki (oczywiżcie suplementy diety) znacie?
🙂20 sierpnia 2010 at 15:56L-kanrnityna + multiwitamina, możesz sobie rozrobić sok 500ml + 500ml wody dobrze nawadnia i daje energii 😉
W większych ilożciach może pomóc tauryna ,l-tyrozyna,bcaa wszystko zależnie czy mówisz o zmęczeniu psychicznym czy fizycznym.23 sierpnia 2010 at 07:41Polecam regularne uprawianie sportu. Nie musi to być codziennie, ale np. co drugi dzień głupie skakanie na skakance dodaje mi sił.
Pozdrawiam26 sierpnia 2010 at 14:06Trzeba się temu poddać i odpocząć. Spadki energii wynikają bardzo często ze złej diety. Postawą powinno być pożywne i zdrowe żniadanie, które nie obciąża a powoli oddaje energię do działania 🙂 😀
27 sierpnia 2010 at 08:11Jeżli macie ochotę wypróbować Koenade Vitality- na portalu dourody.pl jest konkurs ” Dzień energii z Koenade”. Wystarczy zarejestrować się na portalu i podzielić się swoim pomysłem na dzień pełen energii [usunięto_link]
27 sierpnia 2010 at 10:06dla mnie najlepiej działa sen;) ale zgadzam się z dziewczynami, że dieta i sport są ważne – naturalnie dostarczają energii!
a czasem warto też chwile pomedytować, spokojnie pooddychać, wyciszyć i skupić się na sobie – też dodaje energii.
5 września 2010 at 11:13A u mnie sprawdzają się kwasy omega-3 (omegarden). One działają ogólnie na stres i przemęczenie organizmu. Do tego wyrównują ciżnienie i dobrze wpływają na serce. Łykam je od zawsze i jakoż kawy pijać nie muszę.
11 października 2010 at 10:31Olga, możesz rozwinąć temat odnożnie kwasów? W jakiej żywnożci one występują? 🙂
11 października 2010 at 12:33W rybach głównie tłustych ,a prócz nich w niektórych warzywach (małe ilożci) lub olejach rożlinnych jednak w tym przypadku mają niską wartożć biologiczną i muszą być syntezowane co dzieje się tylko w niewielkim stopniu. Poza tym nie należy przesadzać również z nimi gdyż są antagonistami witaminy E ,a w przypadku zaburzeń krzepliwożci krwi bądź stosowania leków przeciwkrzepliwych nie należy ich stosować.
12 października 2010 at 11:24@Dzięki Kowal 🙂
12 października 2010 at 12:10odpoczynek nad jeziorem 🙂
tak sie regeneruje
lub jakas wycieczka w fajne miejsce 😆26 października 2010 at 17:31[usunięto_link] wrote:
@Dzięki Kowal 🙂
Nie ma sprawy:)
@Maryżka wrote:
A jak nie można? nie ma czasu? albo spadek energii dopadnie Cię w pracy? to co wtedy?;)
Kup sobie kofeinę w kapsułkach/tabletkach lub guaranę. Od czasu do czasu nie ma problemu ją łyknąć. Poza tym przeważnie jest ok. 100kaps w opakowaniu i jeżli nie używasz jej do codziennej suplementacji starczy na wieki.
16 listopada 2010 at 21:28Jeżeli nie ma się wysokiego ciżnienia to taką kofeinę lub guaranę można sobie w kapsułkach kupić, ale jeżeli jest się ciżnieniowcem to ten preparat będzie dobry: [usunięto_link] paradoksalnie i uspokaja i ożywia..jest idealny jeżeli ma się stresującą pracę w której zawsze trzeba być skupionym
- AutorOdp.