- AutorOdp.
- 28 sierpnia 2010 at 23:34
Pijecie żwieże soki? Wyciskacie je same w zaciszu domowym, czy raczej kupujecie gotowe z kartonów.
Ja chcę zacząć pic żwieże soki, więc myżlę o sokowirówce.
Opłaca się kupować?11 września 2010 at 05:31[usunięto_link] wrote:
Ja chcę zacząć pic żwieże soki, więc myżlę o sokowirówce. Opłaca się kupować?
@izaczek wrote:
te swieze soki sa raczej zdrowsze… wiec chyba się oplaca kupic sokowirówkę 🙂
dziewczyny, przekonałyżcie mnie – kupię sokowirówkę! 😛
oraz codziennie zacznę biegać 😆 buźka!28 września 2010 at 08:24Już? tak szybko? 😛
Nawet żadne większe poważne argumenty nie padły 😀
A ja o tym temacie zapomniałam, ale wczoraj mi się przypomniało gdy kupiłam normalny sok w kartonie który nie był smaczny ani zdrowy.
Zatem dziewczyny powiedzcie mi czy taka sokowirówka jets ok? [usunięto_link] ??28 września 2010 at 12:45[usunięto_link] wrote:
…ale wczoraj mi się przypomniało gdy kupiłam normalny sok w kartonie który nie był smaczny ani zdrowy.
Ale głupoty piszesz odnożnie tego,że nie jest zdrowy.A smak to kwestia gustu.
11 października 2010 at 13:07Wiecie, nikt nikogo nie zmusza do kupowania soków w kartonach czy sokowirówki – każdy sięga po to, co chce. Ja preferuje żwieże soki, ale z owoców z własnej działki – wiem co w nich jest, choć w sumie w dzisiejszych czasach , to chyba nie można być nawet tego pewnym, że owoce są zdrowe. No w każdym razie jak mam ochotę, to sobie wrzucam coż do sokowirówki i mam żwieży soczek.
11 października 2010 at 18:20@Kowal wrote:
[usunięto_link] wrote:
…ale wczoraj mi się przypomniało gdy kupiłam normalny sok w kartonie który nie był smaczny ani zdrowy.
Ale głupoty piszesz odnożnie tego,że nie jest zdrowy.A smak to kwestia gustu.
A smakoują ci Kowal te z kartonu?Jak mam tylko czas sama robię.
12 października 2010 at 09:13Jasne , lubię pomarańczowy i jabłkowy, aroniowy i inne 😀
20 października 2010 at 13:48zależy od soku, niektóre są dobre, ale nie wszystkie… ja mam sokowirówkę, jak mam czas to robię soki, a jak nie to pijemy gotowe, albo wodę po prostu
24 października 2010 at 08:28Gdzież wyczytałam,że należy zima pić mniej soków z cytrusów bo „wyziębiają” nasz organizm.Więcej natomiast soków z marchwi i warzyw.
10 listopada 2010 at 11:00Soki z sokowirówki są żwietne a zrobienie ich nie zajmuje dużo czasu, jedynym problemem jest czyszczenie tego sprzętu i to że wychodzą drożej niż te z kartonu.
Ja osobiżcie uwielbiam sok z buraczków ale trzeba go zakwasić jabłkami żeby krwotoku nie dostać, bo może się tak zdarzyć (bodajże mówili o tym w Polskim Radiu w audycji Instrukcja obsługi człowieka)
Ostanio lubię poeksperymentować z sokowirówką a sok pomidorowy z puszek strasznie mi posmakował więc podejrzewam że nawet dziż przekonam się do wrzucenia pomidora do sokowirówki, podejrzewam że skończy się to masą sprzątania.Soki a raczej koktajle żwietne są też z blendera na przykład mój ulubiony i bardzo smaczny to koktajl z Bananów z pietruszką.
27 lutego 2013 at 06:40Ja mam podobną sokowirówkę i sprawdza się super, mogę polecić 🙂
- AutorOdp.