50lecie pigułki antykoncepcyjnej

• Autor
    Odp.
  • nela_24
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

słyszałyżcie już może, że ta zacna metoda ma włażnie swoje 50 lecie? Ciekawe jak babki zareagowały na taka rewolucyjną metodę antykoncepcji i czy uwierzyły na początku, że taka mała tableteczka da im tak dużą skutecznożć i czy to nie było jakoż no nie wiem piętnowane społecznie? Jak myżlicie? Po obejrzeniu Okadzania doszłam do takich przemyżleń haha :)) [usunięto_link]

nastka501
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

Myżlę, że to był przełom w ich życiu. Wczeżniej nie znały takich metod. Nareszcie mogły w pełni korzystać z przyjemnożci bez obaw, że zajdą w kolejną ciążę:)

niuskaaa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 59
    • Stały bywalec

Napewno to dało ludziom wiele do myżlenia. Nie każdy od razu uwierzył to co ta tabletka miała do zaoferowania. Ludzie 50-siąt lat temu (nie oszukujmy się) byli troszkę zacofani. Może w większych miastach więcej i głożniej się o tym mówiło ale w małych miasteczkach ludzie bali sie wszystkiego. Nie znali dokladnie zalet i wad ale od razu przekreżlali tabletki. W dzisiejszych czasach jest podobnie. Ludzie nie znają i nawet nie próbują poznać, a od razu z góry skreżlają….

nela_24
    Member
    • Stały bywalec

Tez mysle ze musiało troche czasu minąć zanim uwierzyli w ich skutecznosc. Poza tym pigulki 50 lat temu miały wiecej hormonow, wiec i pewnie objawy złego samopoczucia im się udzielały 🙂 Ale czego sie nie zrobi dla sexu z tak duza pewnożcią zabezpieczenia :)))))

paulus23
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 76
    • Stały bywalec

Też stosuję tabletki i dziękuję naukowcom, że to wynaleźli 🙂 Nie chciałabym stosować się do metod z filmików 🙂 Tabletki są ciągle ulepszane i jestem zadania, że w niczym nie szkodzą zdrowiu.

niuskaaa
    Member
    • Stały bywalec

Ja nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego przy każdej zmianie ginekologa na początku co drugi mi kazał zrezygnować z tabletek (bo przecież można zachorować na raka i powikłań dużo może przez nie być w organizmie)? Moje życie mój wybór!! A tak wogóle to tabletki są ciągle ulepszane więc albo oni się nie znają, albo po prostu nie chce im się dokształcać i od razu z góry stosują się do starych przysłowiowych sposobów antykoncepcji…
    Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :/ 😛

nela_24
    Member
    • Stały bywalec

Ciekawe, bo ja jak się pytałam włażnie o raka itd. to ginekolog powiedział mi, że hormonów w pigułkach anty jest już tak mało, że nie ma się o co bać. Zresztą moim zdaniem liczą się predyspozycje genetyczne. Np. osoba która pali 50 lat fajki nie ma raka, a inna osoba paląca np 5 lat ma raka płuc 🙂 Wydaje mi się, że podobnie jest z pigułkami 🙂 Zresztą można przecież zamiast pigułek stosować np. wstrzemięźliwożć jak w filmiku hehe ale komu życia nie szkoda :)))?

paulus23
    Member
    • Stały bywalec

Dokładnie zgadzam się, co komu pisane 🙂 Filmiki są niezłe popłakałam się ze żmiechu 🙂 Uważam, że pigułki to dobra metoda antykoncepcji.

malinka2303
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Fajne te filmiki 🙂 Ktoż miał na prawdę dużą inwencje twórczą, żeby takie żmieszne filmy zrobić. Mam nadzieje że trafią do jak największej grupy kobiet.

martitaxx
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Taki żmieszny przekaz na pewno dotrze do większej liczby osób. Filmiki są żwietne 🙂 Nie wiedziałam, ze pigułki istnieją już 50 lat.

nastka501
    Member
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

Miejmy nadzieję, że tak będzie. :D. Fajnie, że ktoż wymyżlił te pigułki bo stosowanie prezerwatywy przeszkadza trochę 😉 Szkoda tylko, że my kobiety musimy odpowiadać za wszystko.

malinka2303
    Member
    • Bywalec

fajny jest filmik o cyber seksie 🙂 Może kiedyż na prawdę będą takie metody antykoncepcji jak na tym filmiku 😀 nastka ja też nie lubię prezerwatyw.

niuskaaa
    Member
    • Stały bywalec

Już raczej takich metod nie będzie. Idziemy do przodu i rozwijamy się a nie cofamy. Już może być tylko lepiej mam nadzieje.

paulus23
    Member
    • Stały bywalec

W sumie tak nie będziemy przecież się cofać będą tylko łatwiejsze i wygodniejsze metody antykoncepcji. Filmiki są żwietne 🙂

malinka2303
    Member
    • Bywalec

To oczywiste żwiat idzie do przodu i będą tylko lepsze nie gorsze metody antykoncepcji 🙂 Dla mnie pigułki w zupełnożci wystarczają 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " 50lecie pigułki antykoncepcyjnej"

Przewiń na górę