- AutorOdp.
- 8 lipca 2011 at 09:04
Tak, szkodzi. I wiadomo to od dawna. Tylko ludzie nie chcą słuchać specjalistów uważając się za alfę i omegę puki wszystko gra.
16 sierpnia 2011 at 19:57Ja stosuje Dukana i nie mam z tą dietą żadnych problemów, może dlatego, że ja uwielbiam proteiny. Mój organizm ich po prostu potrzebuje. Wszystko zależy od Twoich potrzeb. Najlepiej dostosuj dietę do swojego organizmu.
17 sierpnia 2011 at 11:52tak duża podaż białka powoduje, że organizm musi spalać gigantyczne ilożci energii żeby to białko zmetabolizować. Więc się chudnie jedząc. Ale to, że te białkowe metabolity zatruwają organizm niszcząc wątrobę i nerki to już zupełnie inna sprawa. Ale po co odżywiać się zdrowo, skoro można chudnąć jedząc „cokolwiek”
18 sierpnia 2011 at 08:59Bo ja wiem? WIęcej warzyw, owoców… nie musisz gotować jakis ziemniorów tylko pokroić trochę warzyw, dolać oliwy, sól, pieprz, czosnek i już. A owoce tylko umyć 😉
Nie ma co przesadzać, ja uznaję tylko szybkie dania 😉17 września 2011 at 14:20No włażnie ja też coraz czężciej słyszę, że szkodzi i to bardzo.
25 listopada 2011 at 12:39dziewczyny a co nie szkodzi ????????? dukan szkodzi ..hmm…. a otyłożć nie szkodzi????? szkodzi i to bradzo podnosi poziom cholesterolu, trójglicerydów – tutaj zagrozenie zawałem wzrasta , ryzyko zakrzepicy rowniez, otyłożć powoduje otłuszczenie organów (wątroba, serce) wogóle szkodzi całemu organizmowin łącznie ze stawami , kręgosłupem …
nalezy jednka pamietac ze jesli dukana nie doprowadzicie do konca zgodnie ze wskazówkami to niesety efekt jojo gwarantowany !!!! wiem cos o tym, miałam problemy z waga ze względu na kłopoty hormonalne, schudłam o 15 kg , przy wzroscie 170 schudłam do 68 kg wciąż myslałam ze ważę za duzo wiec postanowiłam sprobowac dukana, wytrzymałam 3 tygodnie , to była najgorsze dieta w moim zyciu, do dzis nie moge patrzec na nabiał , kuraczki, jajka .Niedobrze mi sie robi na sama myżl. Ale schudlam do 62 kg. Diete rzuciałam, nagle kilogramy zaczeły wracac w koszmarnym tepie , nie jadłam duzo,nie myslcie ze ise obrzerałam, nawet nnie jadłam jak przecietna kobieta, zero kolacji, obiad bez ziemniaków, sniadnko lekkie, dzis wazę 76 kg i zaczynam od nowa ale juz nie z dukanem
uwoierzcie dukan nie jest szkodliwy ,ale jesli nie postepujesz zgodnie z zasadami i nie doprowadzisz diety do konca efekt jojo murowany
ja nie polecam25 listopada 2011 at 12:47kulturyżci latami „jadą ” na praktycznie samym białku, z naturalnych produktów jakn i na białkach serwatkowych -sztunych i co wątroby i nerki maja do wymiany???? do tego szprycują sie sterydami….
nie piszcie bzdur !!!!
poza tym na dukanie trzeba by bylo byc bez przerwy z kilka lat zeby szlag ci trafił nerki i wątronbe
zgadzam sie ze to jest dieta dla zdrowych ludzi ktorzy maja zdrowe nerki i watrobe zeby ich nie obciążac białek
ale nie przesadzajcie
jeszcze nic nikomu sie nie stalo przez dukana
🙂
nie wiem czemu piszecie takie głupoty ?z zazdrosci ze ktos potrafi wytrzymac na tej diecie?? z zawiscie ze ktos chudnie??? tak mi to wygląa!!! zobaczcie ile ludzi w telewizji schudlo na dukanie i co watrobe i nerki maja do wymiany????? :)))
przestancie powaznie bo cos mi sie robi jak to czytam
bardziej niszczycie sobie te organy wpieprzając tabletki antykkoncepcyjne lub paląc fajki ….25 listopada 2011 at 17:53[usunięto_link] wrote:
kulturyżci latami „jadą ” na praktycznie samym białku, z naturalnych produktów jakn i na białkach serwatkowych -sztunych i co wątroby i nerki maja do wymiany???? do tego szprycują sie sterydami….
nie piszcie bzdur !!!!Sama piszesz bzdury. Białko serwatkowe w proszku nie jest sztucznym białkiem. A co do wymiany wątroby u kulturystów to wielu ma podniesione enzymy wątrobowe, wielu cierpi z tego powodu,a inni nie. Osłony na wątrobę nie załatwią wszystkiego.
[usunięto_link] wrote:
poza tym na dukanie trzeba by bylo byc bez przerwy z kilka lat zeby szlag ci trafił nerki i wątronbe
zgadzam sie ze to jest dieta dla zdrowych ludzi ktorzy maja zdrowe nerki i watrobe zeby ich nie obciążac białekZdrowy czy nie, nie jest to dieta dla nikogo. Nie opiera się na współczesnej wiedzy tyczącej zdrowia. Silnie zakwasza, a samo zakwaszenie prowadzi do wielu schorzeń. W ogóle, niektóre jej założenia graniczą z idiotyzmem.
[usunięto_link] wrote:jeszcze nic nikomu sie nie stalo przez dukana
🙂Jesteż tego pewna?
10 kwietnia 2013 at 10:22Ja zauważyłam, że negatywnie o Dukanie mówią 2 kategorie osób:
a) które tej diety nie stosowały,
b) które ją niby stosowały, ale nie uważały na ilożc wody, serki homo waniliowe uznawały za dozwolone itp. 😉Żyjmy i dajmy żyć innym, tj wybierać każdemu dietę, jaką chce 😉
15 czerwca 2018 at 10:15„ŁATWE DECYZJE – TRUDNE ŻYCIE. TRUDNE DECYZJE – ŁATWE ŻYCIE” – JERZY GREGOREK
PODEJMIJ TRUDNĄ DECYZJE I ZACZNIJ ĆWICZYC Z TRENEREM – SCHUDNIJ I ZMIEŃ CAŁE SWOJE ŻYCIE W 3 MIESIĄCE. TYLKO TERAZ PROMOCJA: 99ZŁ ZAMIAST 400! DODATKOWO MASZ SZANSĘ WYGRAĆ 10 000ZŁ!
WEJDŹ TERAZ: igortreneronline*pl - AutorOdp.