- Ten temat ma 9 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 11 miesięcy temu przez
igortreneronline.pl.
- AutorWpisy
- 8 lipca 2011 o 09:04 #8398
Tak, szkodzi. I wiadomo to od dawna. Tylko ludzie nie chcą słuchać specjalistów uważając się za alfę i omegę puki wszystko gra.
16 sierpnia 2011 o 19:57 #190369Ja stosuje Dukana i nie mam z tą dietą żadnych problemów, może dlatego, że ja uwielbiam proteiny. Mój organizm ich po prostu potrzebuje. Wszystko zależy od Twoich potrzeb. Najlepiej dostosuj dietę do swojego organizmu.
17 sierpnia 2011 o 11:52 #190368tak duża podaż białka powoduje, że organizm musi spalać gigantyczne ilożci energii żeby to białko zmetabolizować. Więc się chudnie jedząc. Ale to, że te białkowe metabolity zatruwają organizm niszcząc wątrobę i nerki to już zupełnie inna sprawa. Ale po co odżywiać się zdrowo, skoro można chudnąć jedząc „cokolwiek”
18 sierpnia 2011 o 08:59 #190370Bo ja wiem? WIęcej warzyw, owoców… nie musisz gotować jakis ziemniorów tylko pokroić trochę warzyw, dolać oliwy, sól, pieprz, czosnek i już. A owoce tylko umyć 😉
Nie ma co przesadzać, ja uznaję tylko szybkie dania 😉17 września 2011 o 14:20 #190371No włażnie ja też coraz czężciej słyszę, że szkodzi i to bardzo.
25 listopada 2011 o 12:39 #190372dziewczyny a co nie szkodzi ????????? dukan szkodzi ..hmm…. a otyłożć nie szkodzi????? szkodzi i to bradzo podnosi poziom cholesterolu, trójglicerydów – tutaj zagrozenie zawałem wzrasta , ryzyko zakrzepicy rowniez, otyłożć powoduje otłuszczenie organów (wątroba, serce) wogóle szkodzi całemu organizmowin łącznie ze stawami , kręgosłupem …
nalezy jednka pamietac ze jesli dukana nie doprowadzicie do konca zgodnie ze wskazówkami to niesety efekt jojo gwarantowany !!!! wiem cos o tym, miałam problemy z waga ze względu na kłopoty hormonalne, schudłam o 15 kg , przy wzroscie 170 schudłam do 68 kg wciąż myslałam ze ważę za duzo wiec postanowiłam sprobowac dukana, wytrzymałam 3 tygodnie , to była najgorsze dieta w moim zyciu, do dzis nie moge patrzec na nabiał , kuraczki, jajka .Niedobrze mi sie robi na sama myżl. Ale schudlam do 62 kg. Diete rzuciałam, nagle kilogramy zaczeły wracac w koszmarnym tepie , nie jadłam duzo,nie myslcie ze ise obrzerałam, nawet nnie jadłam jak przecietna kobieta, zero kolacji, obiad bez ziemniaków, sniadnko lekkie, dzis wazę 76 kg i zaczynam od nowa ale juz nie z dukanem
uwoierzcie dukan nie jest szkodliwy ,ale jesli nie postepujesz zgodnie z zasadami i nie doprowadzisz diety do konca efekt jojo murowany
ja nie polecam25 listopada 2011 o 12:47 #190373kulturyżci latami „jadą ” na praktycznie samym białku, z naturalnych produktów jakn i na białkach serwatkowych -sztunych i co wątroby i nerki maja do wymiany???? do tego szprycują sie sterydami….
nie piszcie bzdur !!!!
poza tym na dukanie trzeba by bylo byc bez przerwy z kilka lat zeby szlag ci trafił nerki i wątronbe
zgadzam sie ze to jest dieta dla zdrowych ludzi ktorzy maja zdrowe nerki i watrobe zeby ich nie obciążac białek
ale nie przesadzajcie
jeszcze nic nikomu sie nie stalo przez dukana
🙂
nie wiem czemu piszecie takie głupoty ?z zazdrosci ze ktos potrafi wytrzymac na tej diecie?? z zawiscie ze ktos chudnie??? tak mi to wygląa!!! zobaczcie ile ludzi w telewizji schudlo na dukanie i co watrobe i nerki maja do wymiany????? :)))
przestancie powaznie bo cos mi sie robi jak to czytam
bardziej niszczycie sobie te organy wpieprzając tabletki antykkoncepcyjne lub paląc fajki ….25 listopada 2011 o 17:53 #190374@orzechowska wrote:
kulturyżci latami „jadą ” na praktycznie samym białku, z naturalnych produktów jakn i na białkach serwatkowych -sztunych i co wątroby i nerki maja do wymiany???? do tego szprycują sie sterydami….
nie piszcie bzdur !!!!Sama piszesz bzdury. Białko serwatkowe w proszku nie jest sztucznym białkiem. A co do wymiany wątroby u kulturystów to wielu ma podniesione enzymy wątrobowe, wielu cierpi z tego powodu,a inni nie. Osłony na wątrobę nie załatwią wszystkiego.
@orzechowska wrote:
poza tym na dukanie trzeba by bylo byc bez przerwy z kilka lat zeby szlag ci trafił nerki i wątronbe
zgadzam sie ze to jest dieta dla zdrowych ludzi ktorzy maja zdrowe nerki i watrobe zeby ich nie obciążac białekZdrowy czy nie, nie jest to dieta dla nikogo. Nie opiera się na współczesnej wiedzy tyczącej zdrowia. Silnie zakwasza, a samo zakwaszenie prowadzi do wielu schorzeń. W ogóle, niektóre jej założenia graniczą z idiotyzmem.
@orzechowska wrote:jeszcze nic nikomu sie nie stalo przez dukana
🙂Jesteż tego pewna?
10 kwietnia 2013 o 10:22 #190367Ja zauważyłam, że negatywnie o Dukanie mówią 2 kategorie osób:
a) które tej diety nie stosowały,
b) które ją niby stosowały, ale nie uważały na ilożc wody, serki homo waniliowe uznawały za dozwolone itp. 😉Żyjmy i dajmy żyć innym, tj wybierać każdemu dietę, jaką chce 😉
15 czerwca 2018 o 10:15 #209259„ŁATWE DECYZJE – TRUDNE ŻYCIE. TRUDNE DECYZJE – ŁATWE ŻYCIE” – JERZY GREGOREK
PODEJMIJ TRUDNĄ DECYZJE I ZACZNIJ ĆWICZYC Z TRENEREM – SCHUDNIJ I ZMIEŃ CAŁE SWOJE ŻYCIE W 3 MIESIĄCE. TYLKO TERAZ PROMOCJA: 99ZŁ ZAMIAST 400! DODATKOWO MASZ SZANSĘ WYGRAĆ 10 000ZŁ!
WEJDŹ TERAZ: igortreneronline*pl - AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.