- AutorOdp.
- 12 sierpnia 2011 at 09:32
Witam Wszystkich
Jak już wczeżniej pisałam o swoim problemie o włosami i paznokciami ten problem został rozwiązany,z góry dziękuję.
Teraz liczę także na Waszą pomoc?
Nigdy nie miałam problemów z cerą(trądzik mnie ominął)a teraz po urlopie nie mogę na siebie patrzeć. 🙁 Ktoż powiedział,że nie wolno się wyciskać,ale jak tu chodzić z białym pryszczem na czole czy na nosie. 😳 Zdaję sobie sprawę,że je roznoszę(ale stosuję toniki,nawet przypalam spirytusem)ale to nie pomaga.Może ktoż wie jak mi pomóc.Może jakież tabletki ❓
Byle by nie kosmetyczka!!!!Pozdrawiam Ewa
17 sierpnia 2011 at 20:00Jak nie kosmetyczka to lekarz, a najlepiej dermatolog, lekarz to najlepszy wybór jak dla Ciebie. Zobaczy jaką masz skórę i jaki problem, przypisze Ci ręcznie robione mażci, leki itd.
16 kwietnia 2012 at 14:21Kosmetyczkę od czasu do czasu powinno się odwiedzać, ale jeżli chcesz jakiż suplement to spróbuj plusssz lady skóra albo detoks.
16 kwietnia 2012 at 14:33Skoro to stosujesz to pochwal się lepiej rezultatami. Jak to działa i jak się wchłania bo tak na słowo bez żadnych argumentów ciężko uwierzyć w nowy tajemniczy żrodek.
16 kwietnia 2012 at 14:40Stosuję, stosuję ale na włosy i paznokcie. Efekt jest powalający. Bardzo spowolniło wypadanie włosów. Na skórę nie stosowałam, ale zamierzam zakupić detox gdyż przymierzam się do odchudzania a jak wiadomo odpowiednio przygotowany organizm lepiej znosi dietę. A skoro producent jest sprawdzony to dlaczego nie.
18 kwietnia 2012 at 13:43Trądziku nigdy nie należy leczyć produktami z alkoholem, one tylko zaogniaja pogarszaja sprawę. Bardzo wążna jest higiena, ja używam szarego mydla i powiem szczerze po latach kuracji żelami antybakteryjnymi to jest najlepsze. Do tego musisz użyc toniku do cery tłustej.
Cera musi być dobrze nawilożona, bo na przesuszonej wychodza przyszcze, np. to nieprawda ze słońce pomaga na pryszzce pi to jest tylko mzłudne, chwilowo może je wyszusza, alezaczynaja sie one dopiero tworzyć.
Polecam Ci krem La Roche Posay Effeclar Duo – bardzo pomaga, ale z drugiej strony kup sobie jakis krem np Nivea – nawilżajaco- matujacy do tlustej cery bo musiz ja nawilżyć. Kosmetyczka – nie załatwi problemu- przyczyną trądziku jest jakaż bakteria, tak słyszalam , ale dokladnie nie wiem jaka. Myżle ze juz lepeij isc do kosmetyczki niż niehigienicznie wycisnać pryszzca, chyba że wyciszniesz go wacikami i zdezynfekujesz, ale moga powasta blizny.Acha, unikaj ostrych potraw
powodzenia
27 kwietnia 2012 at 00:11Miałam problem z trądzikiem i to straszny, toniki, kremy niby pomagały, ale na chwile tak naprawde, aż w końcu zdecydowałam się pójżc na zabieg anty trądzikowy, co prawda szczerze? nie wierzyłam w efekty które mogą nastąpić, wiedząc ze dotychczas mi nic nie pomagało, koleżanka poleciła mi beautyfulskin i stwierdziłam, że spróbuje, co mi szkodzi? W końcu na dobre pozbyłam sie trądziku.
27 kwietnia 2012 at 08:05przede wszystkim – idź do dermatologa, on Ci odpowie najbarzdiej profesjonalnie. Najlepiej, zeby dieta była dobrana do Twojej grupy krwi.
Moje rady:
– zero słodyczy – pożegnaj się z czekoladą
– nic ostrego
– zacznij dzień od zaparzonej wczeżniej herbaty z pokrzywy, oczyszcza organizm
– nie pal papierosów
– uważaj z alkoholem
– używaj kosmetyków, które nie zatykają porów (polecam wszystkie serie apteczne i może artdeco)
– jeszcze raz: IDŹ DO DERMATOLOGA, bo sam trądzik nie zniknie, musisz go wyleczyćpozdrawiam!
28 kwietnia 2012 at 13:32dokładnie, do dermatologa JUŻ!!!
30 kwietnia 2012 at 10:49Ja polecam napar z pokrzywy – co prawda początkowo organizm będzie przechodził detoks i efekt może wydawać się jeszcze gorszy, ale potem już będzie lepiej 🙂
7 maja 2012 at 19:24A jakiż dobry krem ?
Musi byc coż co jest skuteczne i wygładza cere27 czerwca 2012 at 20:51jakież zmiany hormonalne, albo dermatolog… albo ginekolog (te pewnie Ci przepisze hormony – wiec odradzałabym, po co sie chemią faszerowac). Może tez zmiana diety.. ja zawsze rozpuszczam drożdże w wodzie (we wrzatku) a potem pije) albo tabletki drożdzowe..
14 września 2012 at 18:39Niestety ale mam bardzo duże probelmy z hormonami. Endokrynolog zaleciła mi stosowanie kremu głeboko nawilżającego Clean&Clear, a nakładać go pędzlem po goleniu, tak, zeby wyczyżcic skóre. Stosowac tam gdzie nasza twarz sie żwieci.
Uzywam też :Clan &Clear- Głęboko oczyszczający tonik chłodzący
([usunięto_link])
Moja cera sie poprawiła, polecam. Nie swędzi i jest rozjażniona.
POzdrawiam 🙂17 września 2012 at 07:49też bym chciała w końcu pozbyć się trądziku…brałam aknenormin, bardzo silny lek na trądzik, pomógł, ale mam znowu nawrot trądziku, moja pani doktor powiedziała, że tylko u 10% leczonych wraca, ja zawsze muszę mieć pecha, jak na razie stosuje skinoren i powoli czekam na efekty..
1 października 2012 at 08:10Ważna jest też zmiana diety. Trzeba zrezygnować ze słodyczy i ostrych przypraw. Do tego należy pić dużo czystej, niegazowanej wody. Proponuję zmienić drogeryjne kosmetyki na naturalne. Nie mają chemii a to ona często jest powodem naszych krost, pryszczy czy innych wykwitów.
- AutorOdp.