- AutorOdp.
- 5 października 2012 at 07:17
to prawda dieta jest bardzo ważna, tez często borykam sie z problemem pryszczy po nieodpowiednim jedzeniu, to moga byc słodycze albo ostre potrawy, teraz omijam je szerokim łukiem 🙂 dodatkowo zafundowałam sobie zabiegi na skórę w Lily Rose (taki mobilny salon w mojej okolicy) i jestem gładziutka 🙂
10 października 2012 at 08:19Suplementy diety zawierające cynk mogą okazać się pomocne. Zawierają go również tabletki wzmacniające włosy. Zapytaj w aptece.
12 października 2012 at 08:29zrób sobie detoks i unikaj słodyczy one zazwyczaj pojawiają się na twarzy
12 października 2012 at 11:42Tak zgadzam się, do dermatologa to podstawa. Ja też miałam bardzo podobny problem, nie miałam nigdy większych problemów z cerą, a jakież trzy miesiące temu mnie strasznie obsypało! No i poszłam sobie na serię 10 zabiegów Mikrodermabrazji w Osteomedzie (Kraków).To coż w rodzaju odkurzacza który wyciąga wszystkie zanieczyszczenia z cery (wągry, pryszcze …) cerę mam jak niemowlak. Zabieg nie jest najtańszy, ale kosmetyki moim zdaniem pogarszają tylko sprawę. Twarz teraz myję mydłem alergicznym, smaruje kremem, im więcej kosmetyków używam tym zawsze gorzej, bo w sumie to nie jest naturalne!
6 listopada 2012 at 14:31Myżlę, że jeżeli pojawiają sie problemy z cerą to do dobrej kosmetyczki należy sie udać. Dermatolog najczężciej przepisuje antybiotyk hm… Ja polecam salon 15-115 spa warszawa, na moje problemy z trądzikiem kosmetyczka poradziła kwasy i jak narazie jest ok :))
17 grudnia 2012 at 10:59LA Roche posay effecalar duo jest naprawde DOBRY!!!
18 grudnia 2012 at 09:00Trzeba wiedzieć najpierw z czego wynikają problemy z cerą, warto zasięgnąć wobec tego porady dermatologa, potem ewentualnie do kosmetyczki jeżli jest to rzecz, którą może pomóc kosmetyczka.
25 grudnia 2012 at 10:00No kwasy omega-3 na wiele rzeczy dobrze działają, ale jak ma się problemy dermatologiczne to warto porozmawiać z lekarzem najpierw, bo niestety można skórze łatwo zaszkodzić w pewnych sytuacjach jak się walczy samemu nie mając odpowiedniej wiedzy.
2 stycznia 2013 at 08:28Tu popieram, często wiele osób walczy na własną rękę i można bardzo łatwo skórze zaszkodzić zamiast pomóc.
20 maja 2015 at 12:44faktycznie trzeba zawsze pójżć do lekarza, jeżeli problem pozostaje dłużej niż powinien.
mogę też polecić krem Alaclarin. zawiera różnego rodzaju składniki, m.in. kompleks lactazel, w skład którego wchodzą kwasy laktobionowy oraz kwas azelainowy. Kwas laktobionowy wiąże i zatrzymuje wodę w naskórku, łagodzi stany zapalne. z kolei kwas azelainowy zmniejsza tworzenie się czopów łojowych, hamuje rozwój bakterii odpowiedzialnych za powstawanie trądziku oraz wytwarzanie kwasów tłuszczowych.
w każdym razie nawilża i regeneruje skórę.
p.s. co do wyciskania – odradzam, później to i tak gorzej wygląda, niż na początku 😕20 maja 2015 at 14:23Mi się bardzo trudno powstrzymać od ciągłego grzebania przy twarzy i niestety przez to mam wiele rozdrapanych strupków, a później blizn, które znikają dużo dłużej niż zwykły pryszcz
20 maja 2015 at 17:27Nie wiem czy masz aż taki problem, ale słyszałam o czymż takim jak trądzik neuropatyczny – on włażnie bierze się z ciągłego dotykania twarzy, wysikania i tym samym nadkażania skóry. Gdyby taka osoba nie dotykała swojej buzi mogłaby paradoksalnie nie mieć w ogóle problemów z cerą, albo minimalne
27 maja 2015 at 17:34Ja regularnie chodze na zabieg złuszczania kwasami.
28 maja 2015 at 20:09Ale ładna cera to nie tylko kremy i zabiegi. To jest też dbanie o siebie od wewnątrz.
warto pomyżleć o suplementach, a są takie które działają kompleksowo, czyli na włosy, paznokcie i włażnie skórę.
No i oczywiżcie pić dużo wody29 maja 2015 at 08:07[usunięto_link] wrote:
Ale ładna cera to nie tylko kremy i zabiegi. To jest też dbanie o siebie od wewnątrz.
warto pomyżleć o suplementach, a są takie które działają kompleksowo, czyli na włosy, paznokcie i włażnie skórę.
No i oczywiżcie pić dużo wodyzgadzam się 🙂 do działania od wewnątrz polecam oeparol piękna skóra, to suplement z naszym rodzimym wiesiołkiem, z olejem tłoczonym na zimno, więc nie ma opcji, że stracił włażciwożci podczas obróbki 🙂
- AutorOdp.