- AutorOdp.
- 28 lutego 2012 at 09:32
Mam takie pytanie. Sprzedaję na allegro różne rzeczy i chciałabym dla wygody skorzystac z oferty firmy kurierskiej ale nie wiem jaką wybrac. Najlepiej, żeby kurier odebrał paczkę, tak żebym nie musiała jej zawozic. Może ktoż korzystał z takich firm i może mi coż doradzic?
9 marca 2012 at 10:03Aby kurier przyjeżdżał do Ciebie po paczki – musisz mieć podpisaną stosowną umowę z firmą kurierską. Proponuję zawrzeć umowę bezpożrednio z firmami kurierskimi – nie bawić się w „jakichż” dodatkowych pożredników. Z którą firmą? To zależy ile tego wysyłasz i czy codziennie.
Masz do wyboru – DPD, UPS, DHL, GLS, 7mka … osobiżcie korzystamy z usług UPS oraz DHL.
W przypadku pytań – pisz 🙂
16 marca 2012 at 03:06Moja koleżanka korzystała z wysylamtaniej.pl ale nie wspominała nic o umowie, a kurier odbierał jej paczki. I ciekawe czy jak się podpisuje taką umowę to trzeba miec działalnożc gospodarczą?
30 marca 2012 at 09:19Jest masa tego typu serwisów, które proponują tanie wysyłki. Taka firma ma podpisaną korzystną umowę z konkretną firmą kurierską i odsprzedaje ich usługi dalej. W tym przypadku mamy UPS 😉
Co do umowy – zależy już od danej firmy, ale jednak w większożci zawierane są tylko z osobami prowadzącymi działalnożć gospodarczą.
20 czerwca 2012 at 12:08ja korzystam z dhl, stary i dobry kurier
31 października 2012 at 09:34UPS! Jak dla mnie jest zdecydowanie najlepszą formą kurierską. Korzystałem z jej usług za granicą i w Polsce i nie zawiedli mnie nigdy,
21 listopada 2012 at 10:43Dokładnie UPS jest teraz chyba najlepszy z tych bardziej znanych firm
22 listopada 2013 at 15:07Ja pocztą wysyłam, bo kurierem drogo wychodzi.
21 września 2014 at 09:33również mogę polecić FastPost dla mnie to jedna z lepszych stron ktora gromadzi kurierów. Można samemu wybrac swojego przewoźnika, obliczyć koszta, żledzić przesyłkę. Zawsze byłam zadowolona.
25 października 2014 at 10:49A może wysyłałyżcie lodówkę kurierem? Jaki to koszt?
- AutorOdp.