- AutorOdp.
- 21 maja 2013 at 13:45
Czeżć dziewczyny nurtuje mnie kwestia picia piwa bezalkoholowego w ciąży lub jak się karmi maleństwo.Ostatnio odwiedziłam znajomą w ciąży i piła włażnie piwo bezalkoholowe. Co o tym myżlicie?
21 maja 2013 at 16:06Piwo bezalkoholowe również zawiera alkohol. Najczężciej około 0.5%. Nie powinno się go spożywać. A matki upijające się powinno się karać więzeniem za narażenie życia.
22 maja 2013 at 15:47Ja piłam i w czasie ciązy (ale może ze dwa razy) i podczas karmienia, ale wtedy już czężciej. Np. karmi żwietnie działa na laktację, innego raczej nie piłam
22 maja 2013 at 19:15a skąd wiesz że wskazane jest podczas karmienia?znajoma też często nie pije jedno na jakiż czas
[usunięto_link] wrote:
Ja piłam i w czasie ciązy (ale może ze dwa razy) i podczas karmienia, ale wtedy już czężciej. Np. karmi żwietnie działa na laktację, innego raczej nie piłam
26 maja 2013 at 18:20[usunięto_link] wrote:
a skąd wiesz że wskazane jest podczas karmienia?znajoma też często nie pije jedno na jakiż czas
[usunięto_link] wrote:
Ja piłam i w czasie ciązy (ale może ze dwa razy) i podczas karmienia, ale wtedy już czężciej. Np. karmi żwietnie działa na laktację, innego raczej nie piłam
Nie napisałam, że wskazane, tylko że żwietnie na laktację działa włażnie karmi, po prostu więcej mleka po nim miałam, koleżanki też to u siebie zauważyły
27 maja 2013 at 10:19Jedno czy dwa raz na jakiż czas na pewno nie zaszkodzi bardziej bym sie obawiała że to jednak sztuczny napój słodzony z konserwantami itp. :/
29 maja 2013 at 10:53mhm, czyli jak ciężarna ma taką zachciankę to może się napić takiego piwa, nie szkodząc dziecku
29 maja 2013 at 14:11Nie. Alkoholu nie powinno się spożywać wcale. Dzieco to odpowiedzialnożć nie zachcianki. Nie należy też spożywać pokarmu bez ograniczeń ilożciowych i jakożciowych. Nie rozumiem dlaczego w ogole na temat własnego dziecka informacji szukasz w internecie. Dietetyk w sprawie żywienia oraz lekarz w sprawie związanych z przebiegiem ciąży, czasami też odżywiania są osobami kompetentnymi.
29 maja 2013 at 14:21Ja bym starała się zrezygnować z piwa, tak samo jak z napojów gazowanych itp. – to wszystko przechodzi z pokarmem do dziecka, czy koleżanka dawałaby niemowlakowi coca-colę?
4 czerwca 2013 at 19:30pytam z ciekawożci jak ciężarne do tego podchodzą, ja raczej w ciąży nie pijam kawy, alkoholu itp. bo dla mnie dziecko jest najważniejsze
[usunięto_link] wrote:
Nie. Alkoholu nie powinno się spożywać wcale. Dzieco to odpowiedzialnożć nie zachcianki. Nie należy też spożywać pokarmu bez ograniczeń ilożciowych i jakożciowych. Nie rozumiem dlaczego w ogole na temat własnego dziecka informacji szukasz w internecie. Dietetyk w sprawie żywienia oraz lekarz w sprawie związanych z przebiegiem ciąży, czasami też odżywiania są osobami kompetentnymi.
4 czerwca 2013 at 19:33no włażnie jestem podobnego zdania że lepiej unikać, powstrzymać się od niektórych rzeczy, a nie które z umiarem, jednak jeżli chodzi o znajomą to przecież nie pójdę za nią do lekarza spytać, jedynie mogę jej delikatnie zwrócić uwagę
13 czerwca 2013 at 13:15A czym sie różni sączenie od picia?
22 czerwca 2013 at 20:01Może chodziło o mniejsze ilożci?Ja jednak jestem za odstawieniem na ten czas.
24 czerwca 2013 at 18:34🙂 ostatnio rozmawiałam z lekarką i mówiła mi ze amerykańskie badania jakież nowe nie udowodniły żadnych skutków negatywnych jeżli kobieta w ciąży wypije raz w tygodniu lampkę wina.
każdy coż innego mówi i stosuje:)5 lipca 2013 at 09:21Nie piję w ogóle alkoholu w ciąży i nawet mnie do niego nie ciągnie. Znajomi i rodzina nie namawiają, więc jest ok 🙂
- AutorOdp.