piwo bezalkoholowe w ciąży

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 16 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    zosienka_g
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

Czeżć dziewczyny nurtuje mnie kwestia picia piwa bezalkoholowego w ciąży lub jak się karmi maleństwo.Ostatnio odwiedziłam znajomą w ciąży i piła włażnie piwo bezalkoholowe. Co o tym myżlicie?

Kowal2
    Członek
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

Piwo bezalkoholowe również zawiera alkohol. Najczężciej około 0.5%. Nie powinno się go spożywać. A matki upijające się powinno się karać więzeniem za narażenie życia.

jasama
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Ja piłam i w czasie ciązy (ale może ze dwa razy) i podczas karmienia, ale wtedy już czężciej. Np. karmi żwietnie działa na laktację, innego raczej nie piłam

zosienka_g
    Członek
    • Stały bywalec

a skąd wiesz że wskazane jest podczas karmienia?znajoma też często nie pije jedno na jakiż czas

@jasama wrote:

Ja piłam i w czasie ciązy (ale może ze dwa razy) i podczas karmienia, ale wtedy już czężciej. Np. karmi żwietnie działa na laktację, innego raczej nie piłam

jasama
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

@zosienka_g wrote:

a skąd wiesz że wskazane jest podczas karmienia?znajoma też często nie pije jedno na jakiż czas

@jasama wrote:

Nie napisałam, że wskazane, tylko że żwietnie na laktację działa włażnie karmi, po prostu więcej mleka po nim miałam, koleżanki też to u siebie zauważyły

1kropelka
    Uczestnik
    • Tematów: 5
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

Jedno czy dwa raz na jakiż czas na pewno nie zaszkodzi bardziej bym sie obawiała że to jednak sztuczny napój słodzony z konserwantami itp. :/

zosienka_g
    Członek
    • Stały bywalec

mhm, czyli jak ciężarna ma taką zachciankę to może się napić takiego piwa, nie szkodząc dziecku

Kowal2
    Członek
    • Zasłużony

Nie. Alkoholu nie powinno się spożywać wcale. Dzieco to odpowiedzialnożć nie zachcianki. Nie należy też spożywać pokarmu bez ograniczeń ilożciowych i jakożciowych. Nie rozumiem dlaczego w ogole na temat własnego dziecka informacji szukasz w internecie. Dietetyk w sprawie żywienia oraz lekarz w sprawie związanych z przebiegiem ciąży, czasami też odżywiania są osobami kompetentnymi.

PachnacaAzalia
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

Ja bym starała się zrezygnować z piwa, tak samo jak z napojów gazowanych itp. – to wszystko przechodzi z pokarmem do dziecka, czy koleżanka dawałaby niemowlakowi coca-colę?

zosienka_g
    Członek
    • Stały bywalec

pytam z ciekawożci jak ciężarne do tego podchodzą, ja raczej w ciąży nie pijam kawy, alkoholu itp. bo dla mnie dziecko jest najważniejsze

@Kowal2 wrote:

Nie. Alkoholu nie powinno się spożywać wcale. Dzieco to odpowiedzialnożć nie zachcianki. Nie należy też spożywać pokarmu bez ograniczeń ilożciowych i jakożciowych. Nie rozumiem dlaczego w ogole na temat własnego dziecka informacji szukasz w internecie. Dietetyk w sprawie żywienia oraz lekarz w sprawie związanych z przebiegiem ciąży, czasami też odżywiania są osobami kompetentnymi.

zosienka_g
    Członek
    • Stały bywalec

no włażnie jestem podobnego zdania że lepiej unikać, powstrzymać się od niektórych rzeczy, a nie które z umiarem, jednak jeżli chodzi o znajomą to przecież nie pójdę za nią do lekarza spytać, jedynie mogę jej delikatnie zwrócić uwagę

Kowal2
    Członek
    • Zasłużony

A czym sie różni sączenie od picia?

zosienka_g
    Członek
    • Stały bywalec

Może chodziło o mniejsze ilożci?Ja jednak jestem za odstawieniem na ten czas.

Anula77
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

🙂 ostatnio rozmawiałam z lekarką i mówiła mi ze amerykańskie badania jakież nowe nie udowodniły żadnych skutków negatywnych jeżli kobieta w ciąży wypije raz w tygodniu lampkę wina.
    każdy coż innego mówi i stosuje:)

Olusia
    Członek
    • Tematów: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

Nie piję w ogóle alkoholu w ciąży i nawet mnie do niego nie ciągnie. Znajomi i rodzina nie namawiają, więc jest ok 🙂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 16 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę