• Autor
    Odp.
  • cropka
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

;,jk,jnknjk

Zauroczona
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 464
    • Pasjonat

I kolejna osoba myli PRZYJAŹŃ z byciem papużkami nierozłączkami 😕

[usunięto_link] wrote:

Ale ja płacze i nie radze sobie, jak ona spędza z nim wieczór, a nie ze mną. to mnie tak doszczętnie dobija…
    I bardzo ja kocham, ona mnie…
    mam same doły i za kazdym razem kiedy ona jest z nim a nie ze mną… mam ochote plakac i czesto to robie.

Gdyby Monika była facetem, to bym powiedziała: zauroczyłaż się, zadurzyłaż…
    ale takie uczucia wobec koleżanki? Dziwne i niesmaczne

cropka
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

gg

Zauroczona
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 464
    • Pasjonat

OK, już to robię:

1. Mylisz przyjaźń z trzymaniem się za łapcie i spędzaniem wolnego czasu jak typowe papużki nierozłączki. PRZYJAŹŃ to poważne uczucie, które polega między innymi wzajemnym wsparciu i zrozumieniu.
    Piszesz, że Monika stara się dzielic czas między chłopaka a Ciebie. Czego więcej oczekujesz? Przeciez sie nie rozdwoi!!! Doba ma tylko 24 godziny.
    dzioewczyna stara się jak może, a Ty mimo iż piszesz, że cieszysz się jej szczężciem….tak na prawdę chciałabyż, żeby ona nie miała faceta i znów spędzała całe dnie z Tobą. Nie jest tak?

2. Macie JUŻ 19 lat. Domyżlam się, że niedługo pójdziecie na studia, zaczniecie się usamodzielniać. Nadchodzi dorosłe życie, w którym nie ma czasu na ciumcianie z koleżaneczkami. Trzeba wziąć wiele spraw na swoje bary. Zobaczysz, nadejdą PRAWDZIWE problemy – to przestaniesz płakać nad koleżanką.

3. Postaw się w jej sytuacji. Miałaż kiedys chłopaka? Wiesz jak to jest , zwłaszcza na początku, gdy chcesz spędzać z nim każdą chwilę. jest zadurzenie, zakochanie. Nie twierdzę, że przestałas się dla niej liczyć, ale jestem pewna, że Monika teraz myżli o swoim księciu z bajki a nie o tobie.

Moje rady.
    Postarajcie się stworzyć prawdziwą więź! Przwdziwą przyjaźń.
    Zaakceptuj nowa sytuację. Może tego nie widzisz, ale Monika na pewno czuje podżwiadomie, że jestes o nią zazdrosna. Takie rzeczy łatwo się odczuwa.
    Rozumiem, może faktycznie jest Ci ciężko. Poczekaj, może i Ty nieługo znajdziesz chłopaka, który przesłoni Ci żwiat.
    jestem jak najbardziej za przyjaźnią, ale ZDROWĄ.
    Oparta na czystum uczuciu…. u CIebie widze na razie tylko jedno – ZABORCZOśĆ.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " ;"

Przewiń na górę