• Autor
    Odp.
  • neologa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 15
    • Bywalec

witajcie dziewczyny 🙂
    o jejku….mnie chyba dopiero praca nauczy systematycznożci. w weekend zafundowałam sobie nieco czasochłonnych przyjemnożci, teraz nadrabiam zaległożci na koszt deficytów snu 🙂
    mam koleżankę, która stosowała dietę kopenhaską przez bodajże pięć dni. z każdym dniem czuła się coraz bardziej osłabiona. w końcu zemdlała przy jakichż tam swoich zajęciach i to był impuls, żeby przestać się katować czymż tak drastycznym. o dziwo, są ludzie, którzy chwalą sobie tą dietę….hmm….ja mam jednak trochę inną „filozofię” zrzucania kilogramów. a poza wszystkim (względy zdrowotne są naturalnie najważniejsze), nie do końca wierzę, że dieta ta jest w stanie nakręcić metabolizm do tego stopnia, żeby po jej zakończeniu nie przytyć; od paru osób, które ją stosowały i zakończyły słyszałam coż wręcz przeciwnego.
    ja za to muszę Wam powiedzieć, że wczoraj kupiłam sobie preparat oczyszczający organizm. „kuracja” składa się z 4 saszetek, które pije się o odpowiednich porach…potem przez 72h zachowuje się dietę wegetariańską (producent zaleca jeżć owoce, warzywa, pełne ziarna…). ponoć powoduje lekki spadek masy ciała… no zobaczymy. mnie zależy na tym, żeby oczyżcić organizm z całego paskudztwa, którego nazbierałam ostatnio, bo niestety całe to „paskudztwo” daje mi znać o sobie w postaci wszelkiego typu ozdobników mojej cery 🙁 to cudo, które wczoraj nabyłam w aptece nazywa się BodyPure24, poleciła mi to koleżanka…a co tam- będę Waszym „królikiem dożwiadczalnym” (o ile już naturalnie nie miałyżcie stycznożci z tym specyfikiem 🙂 ) i po zakończonej kuracji doniosę Wam o skutkach. póki co zmykam, buziaki- neologa 🙂

adis
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

Nie chcę ostudzać Twojego entuzjazmu, ale ja nie zauważylam jakiż rewelacyjnych rezultatów po BodyPure… rzeczywiżcie oczyżciło mnie intensywnie, ale spadku wagi jakos nie zauwazyłam.
    Więc zalezy jakie masz oczekiwania. Jeżli chcesz się tylko czyżcic, to jak najbardziej, chociaż polecam w takim razie herbatkę z czystego senesu – tańsza, a efekt może nawet lepszy, no i można popijać profilaktycznie. Jesli oczekujesz spadku wagi, to na mnie przynajmniej to się nie sprawdziło.

A co do diety Kopenhaskiej…to z racji tego, ze przez 12 lat uprawiałam łyżwiartswo figurowe, często musiałam chudnąć w ekspresowym tempie. I często w związku z tym odchudzalam się włażnie w ten sposób, bo w czasie dwóch tygodni mogłam chudnąć nawet 6-8kg.
    Ale teraz już bym się na to nie zdecydowała… faktycznie, za każdym razem czułam się fatalnie, ciężko było mi nawet wejżć po schodach, a poranne wstawanie zajmowało mi 15 minut, bo tak mi sie kręciło w głowie… =/ są lepsze metody i zdecydowanie bardziej trwałe, bo niestety po kopenhaskiej bezproblemowo można utyc z powrotem.

Pozdrawiam cieplutko 🙂 :*

adis
    Member
    • Stały bywalec

Nie chcę ostudzać Twojego entuzjazmu, ale ja nie zauważylam jakiż rewelacyjnych rezultatów po BodyPure… rzeczywiżcie oczyżciło mnie intensywnie, ale spadku wagi jakos nie zauwazyłam.
    Więc zalezy jakie masz oczekiwania. Jeżli chcesz się tylko czyżcic, to jak najbardziej, chociaż polecam w takim razie herbatkę z czystego senesu – tańsza, a efekt może nawet lepszy, no i można popijać profilaktycznie. Jesli oczekujesz spadku wagi, to na mnie przynajmniej to się nie sprawdziło.

A co do diety Kopenhaskiej…to z racji tego, ze przez 12 lat uprawiałam łyżwiartswo figurowe, często musiałam chudnąć w ekspresowym tempie. I często w związku z tym odchudzalam się włażnie w ten sposób, bo w czasie dwóch tygodni mogłam chudnąć nawet 6-8kg.
    Ale teraz już bym się na to nie zdecydowała… faktycznie, za każdym razem czułam się fatalnie, ciężko było mi nawet wejżć po schodach, a poranne wstawanie zajmowało mi 15 minut, bo tak mi sie kręciło w głowie… =/ są lepsze metody i zdecydowanie bardziej trwałe, bo niestety po kopenhaskiej bezproblemowo można utyc z powrotem.

Pozdrawiam cieplutko 🙂 :*

neologa
    Member
    • Bywalec

witajcie 🙂
    liczę głównie na to, żeby oczyżcić organizm. przez jakiż czas nie żałowałam sobie słodyczy, tłuszczy, od czasu do czasu skubnęłam coż smażonego, do tego mnóstwo pikantnych rzeczy- wszystko prosto ze sklepowych półek więc okraszone wszelkiego rodzaju „E- cożtam”. obiło się to na stanie mojej cery (fatalnie 🙁 ) włosów itd. summa summarum- chodzi mi o to, żeby chociaż troszkę „posprzątać” organizm. wczoraj nie jadłam nic, wieczorem wypiłam w odpowiednich porach dwie porcje tego specyfiku, dziż rano dwie ostatnie- i super bo smakuje to tak obrzydliwie, że więcej bym chyba tego nie tknęła 😉 problem polega na tym, że na mnie ten preparat działa niesamowicie przeczyszczająco, co bynajmniej mi się nie podoba… no ale… teraz jeszcze producent zaleca kilka dni wegetariańskiej diety, więc zamierzam się trzymać tego zalecenia. jeżli chodzi o efekty- chciałabym je zobaczyć po tych kilku dniach przede wszystkim na buzi- oby pozbawionej przynajmniej czężci niechcianych „ozdobników” 🙂 jak obiecałam- doniosę Wam o rezultatach.
    jeżli chodzi o dbanie o sylwetkę, zrzucanie nadmiaru kilogramów itd., od dawna nie liczę w tej kwestii a tym bardziej nie używam żadnych specyfików- nawet gdyby to miała być „niewinna” herbatka z senesem. na szczężcie jedyny reżim, pod który musi podpadać moja sylwetka to ten jaki sama sobie narzucę, więc nie jestem dla siebie jakaż bardzo restrykcyjna- zachowanie sylwetki z lekkim wskazaniem na zgubienie kilku kg. zdecydowanie mnie zadowoli. nie obowiązują też tutaj żadne terminy 🙂
    buziaki dziewczyny, zmykam popełniać dzieło swojego życia (a finisz jest już blisko 😀 ), pozdrawiam- neologa 🙂

neologa
    Member
    • Bywalec

ehhh….
    kochanieńka zdecydowanie musi powiedzieć że pisanie magisterium nie sprzyja dietom za to szkodzi kręgosłupowi 😉
    na szczężcie kończę już (popełnianie dzieła mojego życia), zabieram się za miesięczne praktyki w gazecie (w oczekiwaniu na obronę- trzymajcie mocno kciuki 24 maja proszę 🙂 )…
    co do diety- waga stoi w miejscu, bywają dobre dni… zdarzają się też grzeszki- większe, mniejsze (…)
    muszę Wam natomiast polecić specyfik, który wypróbowałam czas jakiż temu. smakuje paskudnie !! przez jeden dzień nie je się nic, w drugim zalecany jest jeden, lekki posiłek. poza tym podziałał na mnie niesamowicie przeczyszczająco, co skutkowało oczywiżcie osłabieniem organizmu… ale teraz plusy: w ciągu ok tygodnia od zastosowania zniknęła mi większa połowa wyprysków z twarzy, dekoltu, może to tylko moje wrażenie ale wydaje mi się, że poprawiła mi się kondycja skóry, włosów; miałam zawsze problemy z zaparciami- odkąd skończyłam kurację wszystko się uregulowało- nie wiem jak długo utrzyma się ten efekt, ale oby jak najdłużej…. reasumując- nie jest to jakiż cud- specyfik ale ma swoje plusy na pewno.
    całuski, cukiereczki, ciasteczka (te ostatnie w umiarkowanej ilożci 😉 ) Dziewczyny… pozdrawiam- neologa

foczkaaa16
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 17
    • Bywalec

ja odchudzalam sie na diecie ADKINASA i schudlam 15 kg :)) puzniej przytylam 6 i znowu schudlam te 6 kg 🙂 chce wazyc 60 a narazie moja waga wynosi 68 ;/ a mam 176 cm 😀 mam okragle bioderka i co do MALJOANNA biust 75 b nie wydaje mi sie zbyt duzy ja mam 75 E … odchudzam sie jeszcze 5-8 kg 🙂 i mysle ze mi sie uda w ciagu 2 tyg powinnam osiagnac wage 60 kg 🙂

neologa
    Member
    • Bywalec

baaardzo mocno trzymam kciuki 🙂 przecież nie ma prawa się nie udać!! 😉
    miłego dnia Dziewczyny… buziaki- neologa

adis
    Member
    • Stały bywalec

Dasz radę Neologa 🙂
    Powodzenia! 🙂
    Trzymam mocno kciuki :*

neologa
    Member
    • Bywalec

dzięki adiż 🙂 mamy kolejny piękny dzień- ptaszki żpiewają, pszczółki pracują, mlecze kwitną, słoneczko żwieci… w taki dzień jak dziż wszystko się „chce”, nawet kalorie liczy się jakoż tak… przyjemniej.
    buziaki- neologa 🙂

maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

foczkaaa16 ja mam duze 75 b i wcale nie napisałam ze mam wielkie persi(ale duży biust nie koniecznie musi przeszkadzać w ćwiczeniach)Moim problemem jest to ze mam 167cm wszstu ,szerokie biodra i ten spory biużcik 75 b i wże 55 kg mam szczpłe nogi i ręce jak patyki ale nigdy nie będę sie wydawala szczupła przez moją budowe te biodra i cycuszki…

foczkaaa16
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 17
    • Bywalec

ta dieta adkinsa polega na nielaczeniu czyli nr
    SNIADANIE-3 plastry boczku i 3 plastry pomidora
    PRZEKASKA-polowe papryki
    OBIAD-udko kurczaka lub ryuba ale bez maka lub ogorkowa bez zaczepki 🙂 nic macznego:))
    KOLACJA-2 jajka zmajonezem:))
    i to tyle :)) po 2 dniach masz obrzydzenie do miesa 😀 ale ja jakos wytrzymuje;)wiecej informacji znajdzies zna goglach:)
    a co do maljoanna to masz calkowita racja ja tez mam bioderka i biuscik i nawet jakbym duzo schudla to i tak niebede wygladac nigdy na szczupla:(( tylko albo srednia albo taka szczupla ale nie zabardzo szczupla:) ale jestem zadowolona ze gdy sie odchudzalam nie zmalaly mi piersi sa takie same 😀 tylko juz nie takie napapowane ;)) aja sie obawialam ze beda male i brzydkie

anesia9009
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja jestem na stronce takiej fajniej
    [usunięto_link]
    Gdyby nie ta stronka nie wiem co bym zrobiła….
    już schudła 2.5 kg
    Bez tego pamietnika nie było by to możliwe .A najwazniejsze jest to że tam jest taka miła atmoswera:)
    A ja z moją motywacja jest dopbrze tylkot eraz chodzi o obiadki mojej mamy…a głodowac tez nie bede[/url]

Girl
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Odchudzanie jest męczące. Ciągle walczymy z tymi kilorgramami,a później pilnowac się żeby utrzymac wage… dlaczego to jest odwieczny problem?? dlaczego nie można poprostu miec jednej wagi? takie gdybania są bezsensowne 🙁 Faceci to uwielbiają sport i nie musza się tak tym przejmować… Ja też się za siebie biorę 😀 najgorzej jest odmówić sobie czekolady 😆 no to próbujemy :)[/img][/url]

Kati
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

HEj!

Tez sie zmagam z dodatkowymi kilogramami…a to wszystko dlatego ze zblizaja sie wakacje i chcialoby sie akos wygladac w bikini…:P mam 173cm wzrostu i waze 59kg…moja wymarzona waga to 55kg….
    Dlatego zaczełam kontrolowac to co jem:
    1.Tylko ciemny chlebek -najlepiej z ziarnami
    2. Nie nawidze masla i margaryny dlatego jakis serek wcinam:)
    3. Staram sie chodzic na basen 2-3razy w tygodniu
    4. Wieczorami kręce hula-hop (czuje jak pracuja miesnie brzucha)
    5. Chodzac spac o 24 ostati posilek jem ok 20,30
    6. Co drugi dzien herbatka wspomagajaca odchudzanie:)
    Mama ndzieje ze cos z tego bedzie
    Pozdrawiam:)

LadyVic
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

Ehh Fajnie macie. Ja ważę 61 kg. Nie jest to takie złe bo mam ponad 170 cm wzrostu i bardzo kobiece kształty, ale oczywiżcie zawsze mogło by byc troszke mniej , 2 lata temu ważylam 52 kg i wyglądalam troszke jak anorektyczka ale lepiej sie z tym czułam… Nie mam jednak tak silnej woli żeby trzymać sie diety 😛

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " a może by tak schudnąć razem? ;)"

Przewiń na górę