- AutorOdp.
- 27 marca 2009 at 18:02
Poradźcie mi na co szczególnie zwrócić uwagę przy wyborze przedszkola? Myżlę o prywatnym, a wszystkie mają ładne opisy i wydają się przyjemne. Tylko jak wybrać to najlepsze..? I ile płacicie miesięcznie za przedszkole?
6 kwietnia 2009 at 15:19Radzę zwrócić uwagę na takie rzeczy jak:
-usposobienie przedszkolanek
-czy jest w przedszkolu psycholog/pedagog
-czym karmią dzieci
-jakie są warunki do zabawy
-cenę oczywiscieTo tyle co mi na obecna chwile przyszlo do glowy
7 kwietnia 2009 at 20:49Znam fajne przedszkole – jest na Białołęce. Podoba mi się z kilku powodów. Po pierwsze logopeda i psycholog regularnie spotykają się z maluszkami. Po drugie w ramach czesnego jest też możliwożć opieki nad dzieckiem w wakacje (w sierpniu). No i – jak to jest fajnie nazwane – dzieciaczki trenują swoją twórczożć!
Kosztuje około 800 zł.21 kwietnia 2009 at 21:45ostatnio dowiedziałam się, zę to przedszkole prowadzi też zajęcia w soboty – od 10 do 13. Przez to jeszcze bardziej mi się podoba, bo można by wreszcie wyskoczyć do kosmetyczki 🙂
21 kwietnia 2009 at 22:1550 plnów kosztuje za każdą sobotę, ew. można wykupić jakież karnety, żeby było taniej.
Bardzo dobry pomysł w awaryjnych sytuacjach.
22 maja 2009 at 22:06Ja korzystając z Tęczowej Soboty zapłaciłam 40 zł!
17 lipca 2009 at 11:23Myżlę, że powinnaż wybrać kilka przedszkoli w Twojej okolicy i udać się na wizytację. W przedszkolu, w którym wszystko jest w porządku, obsługa z pewnożcia nie będzie ukrywała przed Tobą niczego – pozwoli zobaczyć sale zabaw, jadalnie i łazienki. Warto zamienić kilka słów z kadrą i zastnowić się, czy mamy ochotę powierzać w ich ręce opiekę nad naszymi maluchami. No i nie bez znaczenia jest cena oraz oferta zajęć dodatkowych, które są w nią wliczone.
21 lipca 2009 at 12:14najlepiej przeprowadzić wywiad wżród mam, których pociechy chodzą do przedszkola.
Ile mam tyle zdań.
Zwróć uwagę czy w przedszkolu jest czysto.
Czy są prowadzone zajęcia dodatkowe, jakiej cenie i przez kogo.
Ile opiekunów jest przydzielone do jednej grupy.To chyba tyle. Resztę napisały koleżanki
8 grudnia 2009 at 20:34to ja moze jeszcze dodam artykuł: [usunięto_link]
29 stycznia 2010 at 21:09W tym [usunięto_link] widać, że nawet niepubliczne przedszkola magą mieć problemy, a związku z tym także i rodzice oraz ich pociechy. Dobrze, że choć [usunięto_link] potrafiła znaleźć rozwiązanie w takiej sytuacji.
3 marca 2010 at 12:24Ja postawiłamna przedszkole prywatne.tak naprawde w stolicy jest to róznica max 500 zł miedzy państwowym a prywatnym.
WIec warto sie tutaj naprawde zastanowic.3 marca 2010 at 12:36Ja tez mam dziecko w prywatnej placówce – akurat na Ursusie , w mądrych główkach . I tez bardzo sobie chwalę placówkę niepubliczną. To przedszkole radzi sobie bardzo dobrze i nie zapowiada się że będzie miało jakież problemy .. Mam nadzieję że będzie się rozwijać szybko i dobrze tak jak do tej pory 🙂
25 czerwca 2010 at 10:11Z tego co widzę, to większożć mam ma dzieci w przedszkolach prywatnych i w sumie się nie dziwię, bo jednak takie placówki wygrywają teraz z państwowymi, głównie z powodu tego, że są lepiej organizowane i mają lepsze fundusze. Jest naprawdę wiele takich przedszkoli prywatnych, które można spokojnie wskazać jako wzorowe np Akademia Małych Tygrysków – tez mamy są bardzo zadowolone z tego przedszkola, bo wszystko jest tam na najwyższym poziomie.
23 lipca 2010 at 18:55Hej jak macie pytania dot. prywatnych punktów opieki – chętnie pomogę 😉 Znam się od kuchni bo w takowym pracuje.
Co do pytania, na co zwracać uwagę.. Ja napewno zwróciłabym na to ile opiekunek zajmuje się iloma dziećmi..2 września 2010 at 09:29Chyba najlepszy byłby w takiej sytuacji wywiad wżród mam-ewentualnie na forach;z mojego dożwiadczenia moge napisać ze dla dziecka najważniejsza okazała się opieka-moja córka bardzo lubi panie które prowadzą jej grupę i to hcyba jest najcenniejsze, bo cóż z pieknych zabawek, dużych sal, dodatkowych zajęć jak przedszkolanki nie są z „powołania”
- AutorOdp.