• Autor
    Odp.
  • ciccilla
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

Calkowicie zgadzam sie z przedmowczynia. Nie ma zadnego usprawiedliwienia dla takiego zachowania. A wszyscy sa rowni wobec prawa, wiec kara powinna byc wymierzona. A to ze minelo 30 lat nie jest zadnym argumentem.

VanillaSky
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

Po 1. dziewczynę przyprowadziła matka – gdyby Romek ruszył trochę głową domyżliłby się, że duże dziewczynki nie chodzą z mamusiami (pomijam „geniusz” mamusi)
    Po 2. na podstawie rozmowy można osądzić ile ktoż ma lat, nikt mi nie wmówi, że 13-latka może „zagrać” 18-latkę.
    Wniosek: osądzić zgodnie z prawem, niech stanie się precedensem dla celebrytów sadzących, że prawo ich nie dotyczy.

Naomi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 149
    • Zapaleniec

W zadnym kraju nie znajdziemy tyle negatywnych opinii ,tyle obelg na temat Polanskiego co w Polsce … 🙄
    (ale to normalka : Polacy za granica w koncu nie bez powodu uchodza za sprzedawczykow i zazdrosnikow 😆 )

gdybanie typu:”gdybym miala corke 13-letnia …” jest raczej absurdalne ! 😆
    Chyba nie macie klapek na oczach i widzicie ,jakie sa niektore mlode dziewczyny (?)

Wiele niepelnoletnich puszcza sie na prawo i lewo z byle kim… za komorke ,ipoda badz dobrego drina…
    Chec zrobienia kariery przez mlode dziewczyny jako np. modelka (nie mowie juz o mozliwosci zagrania w filmie jakiegos wybitnego rezysera !) – jest czasami warta „grzechu”…
    …gorzej jak nic pozniej z tego nie wyjdzie… 😆
    …wtedy nie ma wyjscia : trzeba brac na litosc i robic z siebie ofiare !!! 😈

…nazywac pedofila osobe ,ktora miala raz w zyciu seks z nieletnia to przegiecie ! 🙄
    (a jak nazwac 13-letnia dziewczynke,ktora np. juz od ponad roku sypia z mezczyznami ???)
    Nikogo nie bronie w tej sprawie : bo nie znam ani Polanskiego ani tej Samanty ani tez calej prawdy… 😉

Polanski popelnil blad … i na bank za to odpowie :
    Na pewno nie Nam sadzic czy jest winny czy nie…

the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Naomi 🙂 Mądrego dobrze posłuchać 😉 W tym wypadku poczytać.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Po pierwsze Naomi to skąd wiesz,że Polański jest „człowiekiem który raz w życiu miał stosunek z nieletnią”?! Za materac robiłaż,że wiesz?

Po drugie nie uważam,ze to że jestem Polką zobowiązywało nie do bronienia i ratowania honoru ewidentnemu przestępcy-trzeba spojrzeć na to obiektywnie a nie przez pryzmat narodowej solidarnożci dlatgeo uważam,że bardzo dobrze,że Polacy nie bronią zbytnio Polańskiego… A,że w innych krajach jest inaczej-cóż: może w innych krajach się tym zbytnio nie przejmują,mało ich ta cała afera obchodzi bo ich bezpożrednio nie dotyczy. Tyle.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ale to jest niewazne, z kim te dziewczeta sypiaja czy jak wygladaja.

wazny jest fakt, ze CHRONI JE PRAWO.

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Po pierwsze Naomi to skąd wiesz,że Polański jest „człowiekiem który raz w życiu miał stosunek z nieletnią”?! Za materac robiłaż,że wiesz?

otóż to! w tej kwestii nie ma żadnych pewników, chyba że Polański by się szczerze przyznał

ja uważam, że powinien być sądzony jak każdy człowiek, bez żadnych przywilejów

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Ja Polańskiego lubię stąd ciężko mi być obiektywną w jego kwestii. Moim zdaniem popełnił 'przestępstwo’ takie jak wiele osób (na które przymyka się oczy).
    Wiem natomiast jedno- jeżli sprawę się 'pobłaży’, będzie to zły przykład dla społeczeństwa. Sprawa jest na tyle głożna, że odstawienie jej na bok dałoby do myżlenia prawdziwym, rasowym pedofilom.

parvati
    Member
    • Guru

ej no z anastazja kinsky tez spal, jak miala 15 lat…troche wiedzy o historii kina i juz wiemy, ze to nie jednorazowy przypadek.

Assha
    Member
    • Maniak

Więc czemu proces nie dotyczy Anastazji? Bo z tego co wiem zarzut jest jeden i jednoznaczny.

the quene
    Member
    • Zapaleniec

Sprostujmy – Nastassja. A dokładnie rzecz biorąc, to były one dwie naraz – Nastassja lat 15 i jej koleżanka lat 17.

A zarzut zależy od prawodawstwa danego kraju oraz tego, czy ktoż złoży zawiadomienie o przestępstwie – najwyraźniej Nastassja Kinski będąc dwa lata starszą już wiedziała po co się idzie do łóżka z bardzo znanym reżyserem 😉 Poza jest Europejką.. jacyż tacy bardziej rozgarnięci i obeznani z realiami jesteżmy.

Assha
    Member
    • Maniak

I tak się zacznie zaraz wyciąganie kolejnych brudów. No nic, współczuję człowiekowi i tyle.

the quene
    Member
    • Zapaleniec

Ja też mu współczuję i uważam, że skandalem nie jest to, co on zrobił/robi, tylko to co dzieje się teraz.

Oczywiżcie zaraz napadnie na mnie zgraja obrończyń niewinnożci 13-latek, ale nie mam zwyczaju wygłaszać opinii poprawnych politycznie, tylko dlatego, że tak wypada.

Uwielbiam Pana Romana Polańskiego i w moich oczach jest jedynie geniuszem i wielkim człowiekiem.

PS Polecam Jego autobiografię „Roman by Polański”. świetna książka. I pozwala zrozumieć nieco więcej niż krzyczące tytuły brukowców.

parvati
    Member
    • Guru

ja tez uwielbiam filmy polanskiego.

jednak uwazam, ze zanussi tekstem o nieletniej prostytutce czy stalinska swoimi komentarzami blaznia nie tylko siebie, ale i polanskiego.

to, co zrobil bylo i nadal jest HANIEBNE. jakosc jego tworczosci nie ma tu nic do rzeczy.

jego slawni obroncy tylko go pograzaja.

za swoje czyny trzeba brac odpowiedzialnosc, a nie uciekac.

Naomi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 149
    • Zapaleniec
    Lady_Kala wrote:
    może w innych krajach się tym zbytnio nie przejmują,mało ich ta cała afera obchodzi bo ich bezpożrednio nie dotyczy. Tyle

Quote:
    na calym swiecie mowia o Polanskim ❗
    (wystarczy troche poogladac zagraniczna tv albo czytac gazety.. zeby to wiedziec.)
    🙄

a tak na marginesie: nie napisalam ,ze Polanski sypial z jedna nieletnia-
    napisalam ,ze …”nazywac pedofila osobe ,ktora miala raz w zyciu seks z nieletnia to przegiecie !”

Lady_kala 😆
    proponuje czytac wolniej i glebiej analizowac wypowiedzi innych a pozniej popisywac sie tekstami spod trzepaka… 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Afera Polańskiego"

Przewiń na górę