Afera Polańskiego

• Autor
    Odp.
  • Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Szukałam tego tematu tu, na forum, zdziwiłam się, bo chyba nie ma. Jeżli jest, zamknijcie ten.

Co sądzicie o aferze Romana Polańskiego? Jaki jest wasz stosunek do sprawy?

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Bywają dojrzałe trzynastki.. Sprawa sprzed 30. lat, przymknęłabym oko. Oczywiżcie, byłoby to odstepstwo od prawa, ktore powinno byc niepodwazalne, ale.. Malo jest par, gdzie 'kobieta’ jest nieletnia? To nie byl gwałt.
    Mam bardzo mieszane uczucia, dlatego jestem ciekawa waszych opinii.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Dla mnie sprawa jest jasna i oczywista-popełnił przestępstwo i powinien za to odbeknąć i to należycie! śmieszą mnie teraz wielkie apele znanych ludzi w obronie Polańskiego-Zanussi,który powiedział,że to była „nieletnia prostytutka”,Sikorski itd-tylko się ożmieszają.

Nie uważam,że to,że jest reżyserem zwalniało go z odpowiedzialnożci za swoje czyny i dawało mu prawo gwałcenia analnie nastolatek. Czy się na to zgodziła czy nie (a swoja drogą to jak się niby mogła żwiadomie zgodzic skoro podobno podał jej alkohol i prochy)-prawo jest prawem i sex z nieletnią jest karalny! Nie mam ani trochę mieszanych uczuć!

Zanetka26
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Według mnie nie powinno być żadnego pobłażania dla osób publicznych, przestępstwo to przestępstwo i osoba powinna ponieżć za nią karę! śmieszne jest jednak to, że biorą się za takie sprawy po tylu latach

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Polański powinien stanąć przed sądem i niech sąd zadecyduje, jak ta sprawa powinna się skończyć. To że kiedyż bał się sądów i niesprawiedliwego procesu dziż nie powinno mieć miejsca (skoro tyle krajów i ludzi się tym interesuje). Sprawa na pewno nie jest jednoznaczna, ale to co zrobił, nawet jeżli było to kilkadziesiąt lat temu, zasługuje na proces i Polański uznawany jest za geniusza reżyserii, powinno zostać osądzone, no i chyba tyle.

malaDoReMi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Zatrzymanie po tylu latach jest oczywiżcie dziwne, ale wg ja również uważam, że powinien zostać osądzony. Nie ważne czym się zajmuje, ponieważ sąd nie ocenia człowieka, tylko czyn jakiego dokonał.

[usunięto_link]

lojdiridi
    Member
    • Odp.: 35
    • Bywalec

małaDoReMi – zgadzam się z tobą. To ze jest znany czy sławny nie moze go stawiac ponad innymi.

the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Po pierwsze – dziewczyna lat 13 bardzo często wygląda na starszą. Wystarczy się rozejrzeć po gimnazjach.

Po drugie – kobieta sama powiedziała, że nie ma mowy o gwałcie, seks był za jej przyzwoleniem i apelowała o umorzenie sprawy. Notabene całe szczężcie, że przyznała iż sama tego chciała. Nikt mi bowiem nie wmówi, że dziewczyna udała się do willi Jacka Nicholsona (!) w nadziei, że będą oglądać motyle!

Po trzecie – skandal, że to haniebne zatrzymanie miało miejsce w Szwajcarii. Ale na to już zareagowała nawet tamtejsza prasa, nazywając to plamą na honorze tego kraju.

Podsumowując, solidaryzuję się w 100% z obrońcami pana Romana Polańskiego.

nika73
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

the quene Bez przesady!!! Z całym szacunkiem,ale zgodziła sie czy nie nic nie usprawiedliwia człowieka,który współżyje z nieletnią!!! i nie ma co do tego wątpliwożci!! Jest to przestępstwo!!! chociażby nawet była nieletnią prostytutką jak ktoż zasugerował,to niczego nie zmienia bo fakt nieletniej pozostaje!!!
    Dla mnie jest winny!!

the quene
    Member
    • Zapaleniec

Tu odsyłam do punktu 1. Trzynastolatki często wyglądają na dużo dojrzalsze. Na prywatnej imprezie raczej metryki wszystkim nie pokazywała…
    Poza tym ile dziewcząt w tym wieku obecnie uprawia seks? Wszystkich ich partnerów należy ukarać? Zarówno rówieżników, jak i starszych?
    A jeżli dwoje 13-latków idzie ze sobą do łóżka to ukarać tylko chłopca? Niby czemu?
    I nie mówcie mi, że to margines, ponieważ mój znajomy jest nauczycielem WF w całkowicie normalnym gimnazjum z całkowicie przeciętną opinią: jeden z chłopców spytał go, czy chce wiedzieć, które dziewczyny żwiadczą usługi i za ile!

nika73
    Member
    • Początkujący

Tych którzy łamią prawo trzeba karać po prostu!!! A trzynastolatkowie uprawiających sex …przecież to dzieci są nie wiem czy masz dzieci ale ja mam. I na Twoje pytanie Czy wszystkich trzeba ukarać odpowiem z całą stanowczożcią tak,z tym że setki takich nadużyć nigdy nie ujrzą żwiatła dziennego…Ale jest to przestępstwo i jest karalne bez wzgledu na wiek ,…

the quene
    Member
    • Zapaleniec

Jeżli oboje są nieletni, to oboje powinni ponieżć karę za seks z nieletnimi, czy tak?

nika73
    Member
    • Początkujący

Taaaak karę stosowną do swojego wieku!!!

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

13letnia dziewczynka moze nosic mini, malowac sie, zachowywac i udawac starsza niz jest w rzeczywistosci.

to wszystko nie zmienia faktu, ze jest 13letnim dzieckiem. 13letnie dzieci chroni prawo.

nawet jesli zachowuja sie jak zawodowe uwodzicielki.

gdyby moja 13letnia corka uprawiala seks z doroslym facetem to niezaleznie od tego, czy doszloby do tego za jej zgoda czy nie, osobiscie urwalabym typowi jaja przy samej skorze i to, ze to polanski czy tez nawet japonski cesarz lub papiez.

Zwyczajna
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Bywają dojrzałe trzynastki.. Sprawa sprzed 30. lat, przymknęłabym oko. Oczywiżcie, byłoby to odstepstwo od prawa, ktore powinno byc niepodwazalne, ale.. Malo jest par, gdzie 'kobieta’ jest nieletnia? To nie byl gwałt.
    Mam bardzo mieszane uczucia, dlatego jestem ciekawa waszych opinii.

Kobiety nieletnie mogą uprawiać seks. Dziewczyny do 15 roku życia nie. Jeżli takowe posuwa jakiż dorosły – jest pedofilem, a na pedofilu powinna zostać wymierzona sprawiedliwożć.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Afera Polańskiego"

Przewiń na górę