- AutorOdp.
- 20 października 2009 at 23:26
Włażnie ja się zgodzę, że nazywać pedofilem kogoż, kto przespał się z nieletnią to przegięcie.
Polański pedofilem nie jest. A popełnił błąd i będzie musiał za niego beknąć. Tylko dziwne, że teraz, po tylu latach.. Współczuję mu, jak człowiek człowiekowi.1 grudnia 2009 at 08:11Według mnie prawo ma wymierzać sprawiedliwożć. Ludzie powinni kierować się miłożcią w stosunku do drugiego człowieka. Sprawiedliwożć w tym przypadku to zemsta a czy zemsta jest czymż dobrym.. ? Nie.. Nie lepiej byłoby przebadać jego skłonnożci przez niezależnych psychologów a później w ramach rekompensaty wysłać na prace społeczne związane np z trudnymi dziećmi, głodnymi, czy pokszywdzonymi przez los? Bo czy samo to, że Polański posiedzi w więzieniu albo zapłaci ileż milionów, zmieni go na lepsze a pokrzywdzonej będzie milej? Tak jeżeli ma charakter.. „I dobrze mu tak”
1 grudnia 2009 at 08:20Czy Ty w ogóle masz blade pojęcie na temat tej sprawy?
2 grudnia 2009 at 10:27Tak akurat w tym przypadku jestem nieźle poinformowana 🙂 Jasne, że możesz każdemu wsadzać szpileczkę 😉 Czasami jak pozostawimy swoje emocje z boku, możemy dane zagadnienie dostrzec w innym żwietle.. Ok Polański zrobił źle, ok nie wiemy jak zachowywała się Samantha Gailey. Jej wypowiedzi przy rozmowie z prokuratorem nie są jednoznaczne.. A z resztą jak można pamiętać każdy szczegół wydarzenia sprzed tylu lat? Tym bardziej, że w między czasie piła alkohol.. Popełnił błąd i dla niego to dobrze, że teraz ponosi jakież konsekwencje.. Uczy sią człowiek i wyciąga wnioski..
2 grudnia 2009 at 11:28Może jednak przeczytaj temat od początku.
W ogóle ta sprawa coraz bardziej mnie irytuje. Dobrze byłoby, żeby ludzie tak się przejmowali poważnymi sprawami, a nie gówniarą, która dała d*** sławnemu facetowi, żeby coż na tym zyskać.
9 sierpnia 2010 at 12:34Ja uważam, że jeżli ją molestował faktycznie, to powinien za to odpowiedzieć, nawet po trzydziestu, czy iluż tam latach. I dobrze się stało, że jednak ta sprawiedliwożć go znalazła. Nieważne, czy jest wybitnym reżyserem, jest człowiekiem takim samym jak my wszyscy. Każdy powinien ponosić konsekwencje swoich czynów.
- AutorOdp.