• Autor
    Odp.
  • Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Włażnie ja się zgodzę, że nazywać pedofilem kogoż, kto przespał się z nieletnią to przegięcie.
    Polański pedofilem nie jest. A popełnił błąd i będzie musiał za niego beknąć. Tylko dziwne, że teraz, po tylu latach.. Współczuję mu, jak człowiek człowiekowi.

Magdalena22
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Według mnie prawo ma wymierzać sprawiedliwożć. Ludzie powinni kierować się miłożcią w stosunku do drugiego człowieka. Sprawiedliwożć w tym przypadku to zemsta a czy zemsta jest czymż dobrym.. ? Nie.. Nie lepiej byłoby przebadać jego skłonnożci przez niezależnych psychologów a później w ramach rekompensaty wysłać na prace społeczne związane np z trudnymi dziećmi, głodnymi, czy pokszywdzonymi przez los? Bo czy samo to, że Polański posiedzi w więzieniu albo zapłaci ileż milionów, zmieni go na lepsze a pokrzywdzonej będzie milej? Tak jeżeli ma charakter.. „I dobrze mu tak”

the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Czy Ty w ogóle masz blade pojęcie na temat tej sprawy?

Magdalena22
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Tak akurat w tym przypadku jestem nieźle poinformowana 🙂 Jasne, że możesz każdemu wsadzać szpileczkę 😉 Czasami jak pozostawimy swoje emocje z boku, możemy dane zagadnienie dostrzec w innym żwietle.. Ok Polański zrobił źle, ok nie wiemy jak zachowywała się Samantha Gailey. Jej wypowiedzi przy rozmowie z prokuratorem nie są jednoznaczne.. A z resztą jak można pamiętać każdy szczegół wydarzenia sprzed tylu lat? Tym bardziej, że w między czasie piła alkohol.. Popełnił błąd i dla niego to dobrze, że teraz ponosi jakież konsekwencje.. Uczy sią człowiek i wyciąga wnioski..

the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

Może jednak przeczytaj temat od początku.

W ogóle ta sprawa coraz bardziej mnie irytuje. Dobrze byłoby, żeby ludzie tak się przejmowali poważnymi sprawami, a nie gówniarą, która dała d*** sławnemu facetowi, żeby coż na tym zyskać.

carriebradshaw
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

Ja uważam, że jeżli ją molestował faktycznie, to powinien za to odpowiedzieć, nawet po trzydziestu, czy iluż tam latach. I dobrze się stało, że jednak ta sprawiedliwożć go znalazła. Nieważne, czy jest wybitnym reżyserem, jest człowiekiem takim samym jak my wszyscy. Każdy powinien ponosić konsekwencje swoich czynów.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Afera Polańskiego"

Przewiń na górę