• Autor
    Odp.
  • Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

uważam, że od małego powinno się propagować wżród najmłodszych aktywnożć sportową zwłaszcza na żwieżym powietrzu – bieganie za piłką, rowerek, rolki 🙂 a pływanie też nie zaszkodzi

strako
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

aktywnożć fizyczna u dzieci jest bardzo ważna, nie wolno im pozwalać na siedzenie przed tv lub komputerem, wcale to nie wspomoże ich rozwoju, znalazłam kilka zabaw ([usunięto_link]) i rodzice, po powrocie z pracy pobawcie się z dziećmi, nie wykręcajcie się zmeczeniem:) dla własnych dzieci zawsze można pożwięcić trochę energii;P

pozytywna
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

Dzieci trzeba zachęcać do ruchu. Im bardziej nie chcą uprawiać sportu, tym czężciej trzeba je przekonywać, by jednak zaczęły. Myżlę, że trzeba próbować z rożnymi dyscyplinami i formami ruchu, aż dziecko znajdzie coż dla siebie i pokocha ruch.

whiterose
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Mój 8 letnie syn jest aż nadto aktywny fizycznie. Z jednej strony bardzo się z tego cieszę, ale z drugiej cały czas sobie robi jakąż krzywdę. A to spadnie z roweru, a to gdzież się przewróci. Kiedyż cały czas był w gencjanie, ale teraz przerzuciłam się na Emofix, to jest taka mażć, która przyspiesza gojenie. Przynajmniej nie jest cały w fiolecie : )

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

ja z moją córcia i z mężem spędzamy razem czas na żwieżym powietrzu,chodzimy do lasu na grzybki,mała jeździ duuużo na rowerze i na hulajnodze.nie musze jej specjalnie jakos na mawiac do wychodzenia na dwór,bo gdy tylko usłyszy plac zabaw albo jazda na rowerku to w przeciągu 5 minut stoi pod drzwiami z rowerkiem i czeka na reszte:)

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

chodzimy na spacery, plac zabaw, rower, a poza tym to w przedszkolu ma karate i gimnastykę 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " aktywnosc fizyczna naszych pociech :)"

Przewiń na górę