- AutorOdp.
- 20 marca 2012 at 10:22
Szkoły nie znam, ale ogólnie jestem za tym aby dziecko się uczyło angielskiego wczeżnie, potem jest naprawdę łatwiej, sama po sobie widzę, że jak się dożć wczeżnie zaczęło to potem w szkołach, w zasadzie od podstawówki, nigdy nie było z językiem problemów. Ale z drugiej strony jak to niektórzy mówią, żeby nie odbierać dziecku dzieciństwa. A więc pozostaje złoty żrodek, np. nauka angielskiego przez zabawę i do tego na początku żadne intensywne kursy etc., niech dziecko się zapozna z językiem, zobaczy co i jak i powoli powoli, a jak maluchowi trochę starszemu się to podoba to wtedy postawić dopiero mocniej na naukę tego języka.
25 czerwca 2013 at 15:58Zastanawiam się nad zapisem swojego przedszkolaczka na kurs języka angielskiego do Active Learning w Krożnie. Myżlicie, że to jest dobry pomysł czy lepiej nie mieszać dziecku w głowie? Mają bardzo ciekawą ofertę, gry i zabawy językowe dodatkowo rozwiną kreatywnożć dziecka, nauczyciele podobno są w porządku (wiem z opowiadań znajomych). Czy wy, jako mamy zdecydowałybyżcie się nad zapisem swojej pociechy na kurs języka angielskiego?
17 lipca 2013 at 19:16Słuchajcie, angielski jest bardzo ważny. Im wczeżniej tym lepiej. Ja postawiłam na edukację i zapisałam dziecko do o dwujęzycznego przedszkola Akademia Użmiechu. Byłam w szoku jak powiedzieli, że sieć działa juz 18 lat i jest najstarsza siecią przedszkoli w Warszawie. Wyobrażacie sobie utrzymać sie tyle lat… Godne podziwu!…
2 listopada 2013 at 14:13maluch chce sie bawic a nie uczyc!!!!!!!!!!!!!
6 listopada 2013 at 08:40ale przeciez mozna uczyc poprzez zabawe 😉
22 października 2014 at 17:19Mój synek bardzo lubi „żwiat słów” na minimini+, sporo słówek się tam uczy i o dziwo zapamiętuje je i potem wykorzystuje podczas zabawy 😉 Widzę, że więcej się w ten sposób uczy niż podczas „prawdziwej” nauki
29 grudnia 2014 at 21:32Mnie ciekawi, jak to jest w rodzinach dwujęzycznych, ze dzieci tak szybko potrafią mówić w dwóch jezykach.
5 marca 2015 at 11:03Córka siostry mojeego męża jest dwujęzyczna.Mieszkają w UK. Normalnie pięknie rozmawia po angielsku. Dodatkowo jest tata jest Bułgarem tak więc dziewczynka ma wspaniale opanowane 3 języki ! Zdumiewające.
Sama również jestem zdania,że warto jest uczyć dzieci angielskiego od najmłodszych lat. Język bardzo przydaje się w przyszłożci i dziecku, które wczeżniej miało z nim dożwiadczenie o wiele łatwiej będzie się go uczyć.
Warto jest poszperać sobie w księgarniach edukacyjnych i poszukać tańszych książek do nauki. Tutaj na przykład: ksiegarnia-edukacyjna.pl są obecnie duże przeceny, do 70% na zeszyty z naklejkami.11 czerwca 2015 at 21:17Moja córka od listopada zeszłego roku chodzi do przedszkola dwujęzycznego. Miała wtedy 5 lat. Już po kilku miesiącach zaczęła mówić całymi zdaniami po angielsku, ma też żwietny akcent. Myżlę, że jest to najlepsza opcja jupi
9 stycznia 2018 at 18:28Mój synek jest przedszkolakiem w przedszkolu Wesołe siódemki w Katowicach i ma świetnie prowadzone zajęcia z angielskiego dzięki czemu uczy się i zapamiętuje bardzo szybko, naprawdę super sprawa
13 marca 2018 at 23:43A nauka w domu podstaw? Sądzicie że to dobry pomysł dla dziecka w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym ?
10 czerwca 2018 at 20:07Madelna, to naprawdę świetny pomysł. Można wykorzystać ulubione zabawy dziecka i od najmłodszych lat wprowadzać angielskie słówka i poprawną wymowę. Polecam też korzystanie ze specjalnym książeczek, które nakierują na odpowiedni sposób przekazywania wiedzy i jej ilość. W wydawnictwie MM Publications mamy tzw. readersy, również dla przedszkolaków. Gwarantuję udaną zabawę i efektywną naukę.
- AutorOdp.