Antykoncepcja dla palących kobiet!!!

• Autor
    Odp.
  • aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

Słuchajcie słyszałam ostatnio o tym , że estrogen w połączeniu z nikotyną ma bardzo kiepskie skutki i powoduje ryzyko wystąpienia zawału serca.
    Czy któraż z Was o tym już słyszała???

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Tak! To prawda: lekarze powinni o tym mówić,we wszelkich artykułach dotyczacych antykoncepcji hormonalnej o tym piszą,na ulotkach od tebletek antykoncepcynych też o tym pisze… Ryzyko to wzrasta dodatkowo po 40 roku życia!

Ja tam nie palę i papierosami się poprostu brzydzę więc nie mam tego problemu,ale nie jest dobrze,że tak mało ludzi wogóle o tym wie!

Podobnie gdy przyjmuje sie tabl antykoncepcyjne nie powinno się bardzo dużo opalać bo jak wiadomo hormony sa rozkładane w wątrobie podobnie jak melanina czyli barwnik skóry odpowiedzialny za opaleniznę! wato też oszczędzić wątrobe i ograniczyć alkohol!!

nie-bo
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 93
    • Stały bywalec

we Frnacji palaczkom poleca sie podobno Cerazzette- w Polsce stosowane przez karmiące piersią

aga33
    Member
    • Pasjonat

Moja droga Onione

„Każda posiadajaca mózg kobieta, która czyta ulotki załaczone do opakowania tabletek, zdaje sobie sprawę ze skutków ubocznych stosowania antykoncepcji hormonalnej”

Pewnie każda z nas czyta ulotki produkowane w tysiącach na każdy temat.
    Ale jak sama wiesz i tak wiele kobiet pali, raz piszą że po 30-tce, raz że po 35 latach występuje zagrożenia a raz że po 40-tce. Palenie wiadomo samo w sobie jest już na tyle ryzykowne ,że…jednak ja palę i chciałabym móc używać bezpiecznej terapii hormonalnej.

Czy może coż więcej wiecie na temat Cerazzette, o której mówi nie-bo???

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Wpisz sobie w Google Polska hasło „Cerazette” to Ci wyskoczy bardzo dużo stron,głownie dyskusje na forum ginekologicznym itp a więc informacje z pierwszej ręki!

aga33
    Member
    • Pasjonat

…tak wpadłam już na to…
    dzięki

beehive
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 257
    • Zapaleniec

jak chcesz bezpiecznie stosować terapię hormonalną… po prostu rzuć palenie.

bo wiesz, palenie samo w sobie jest na tyle szkodliwe, że powinnaż drżeć budząc się każdego dnia rano. kiepskie działanie w połączeniu z pigułami… to tylko dodatkowy dyskomfort. żeby nie było wątpliwożci — zawał serca, zakrzepy, miażdżyca itp. grożą Ci od samego palenia, wcale nie musisz dorzucać do tego tabletek.

aga33
    Member
    • Pasjonat

no ale powiedz mi po co mam rzucać palenie jeżli jednak wymyżlili dla kobiet palących antykoncepcję i nie ma w tym ograniczeń?

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

no ale powiedz mi po co mam rzucać palenie jeżli jednak wymyżlili dla kobiet palących antykoncepcję i nie ma w tym ograniczeń?

bo trzeba byc totalna debilka, zeby wystawiac sie rakowi jak na tacy.

aga33
    Member
    • Pasjonat

„debilką?” hmmm…raczej nie jestem…poszłam do ginekologa, który stwierdził i potwierdził że najlepszą formą antykoncepcji dla kobiet palących są minipigułki Cerazette, które są przeznaczone włażnie dla nas…a co do raka tu nie chodzi o raka tylko o zakrzepice i itp.
    …ale cóż dziękuję Ci za zainteresowanie tematem…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Antykoncepcja dla palących kobiet!!!"

Przewiń na górę