• Autor
    Odp.
  • sylwia90
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

czy nosicie moze aparat na zeby? jak dlugo sie go nosi? lub po jakim czasie wam zdjeli?

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

moja siostra nosi, hmm nosi się go rok albo tez zalezy ile jaks ma się wade ale tak minimalnie to rok chyba

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

Ja nie noszę.
    To, ile czasu będziesz musiała go nosić zależy od tego jak szybko będzie następować poprawa, decyduje o tym ortodonta, oceniając indywidualnie każdy przypadek. Nikt Ci tego niestety nie powie.
    Moja koleżanka nosi aparat już 3 lata, myżlala, że będzie nosiła rok, ale w trakcie się okazało, że wszystko się przedłuża. 😕
    Porozmawiaj ze swoim ortodontą. 🙂

sylwia90
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

a z jakich przycznyn sie przedluza? silna miala wade?

ausia
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 357
    • Pasjonat

Moja kumpela nosiła pamiętam, jak strasznie tego się wstydziła, a dziż ma piękne białe i proste zęby.. ładniejsze od moich.. teraz ona może się żmiać w pełni.. a ja nie bardzo.. bo ja też miałam nosić ale bardziej od niej się tego wstydziłam a teraz tego bardzo żałuję.. wierzcie mi!! 😕

piateczka555
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

ja nosiłam niecałe 1,5 roku – im w bardziej w młodszym wieku się założy, tym krócej sie nosi, bo zęby łatwiej przemieżcić. Dorożli muszą nosić dużo dłużej, by uzyskać taki efekt jak nastolatek w krótsym czasie. Ja miałam bardzo krzywe zęby, wstydziłam się użmiechać. Opłacało się pomęczyć, a nawet polubiłam to, bo można nosić na tym takie kolorowe gumeczki, i teraz mam zęby proste jak sztachety w płocie 🙂 Nie wstydźcie się, warto się przemęczyć rok czy 1,5 i cieszyć się resztę życia przepięknym, prostym użmiechem!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " aparacik"

Przewiń na górę