- AutorOdp.
- 16 kwietnia 2008 at 18:34
Mojej córce dentysta założył wczoraj aparat na zębach. Jakoż nie może się do tego przyzwyczaić, wpadła w histerię, dzisiaj nie poszła do szkoły. Zastanawiam się jak jej w tym pomóc, bo na razie wszelkie tłumaczenia nie odnoszą pożądanych rezultatów.
20 kwietnia 2008 at 08:57Taki temat juz jest w jak byc atrakcyjna.
20 kwietnia 2008 at 09:15Daj jej poczytac to forum z watkiem wlasnie o aparatach 🙂 zrozumie ze wiele dziewczyn by chcialo a nie moze i ze to teraz modne 🙂
22 kwietnia 2008 at 20:50ja od niecąłych dwóch lat nosze aparat, na początku tez nie mogłamsię przyzwyczaić.
Myżle, że ona też musi po prostu się przyzwyczaić i jako tako nie możesz na to wpłynąć niestety.
Ale może niech troche poczyta w internecie, na forach. Aparat nie jest taki straszny, na początku.
Dobra rada – kup córce WOSK do aparatów. Nakleja się go na zameczki aparatu. Na samym początku strasznie obdziera, do krwi.23 kwietnia 2008 at 09:22Ja noszę aparat ponad 3 lata, myżlę że się przyzwyczai po kilku dniach zapomni o nim. Jeżli bolą ją zęby to zwykły ibuprofen pomoże. Po za tym niech pomyżli jaki będzie miała piękny użmiech :-):-)
8 maja 2008 at 17:24[usunięto_link] wrote:
Ja noszę aparat ponad 3 lata, myżlę że się przyzwyczai po kilku dniach zapomni o nim. Jeżli bolą ją zęby to zwykły ibuprofen pomoże. Po za tym niech pomyżli jaki będzie miała piękny użmiech :-):-)
Córa zaprzyjaźniła się z aparatem. Ale jest trochę przewrażliwiona na tym punkcie. Nie pozwala z siebie żartować 😆 To ją trochę oszczędzamy. No i mówi, że jak już jej zdejmą…to będziemy jej wszyscy zazdrożcić prostych zębów 🙂
Ale nie wiem, czy wytrzyma 2 czy 3 lata…Dentysta mówił o około roku. Dlaczego tak długo nosiłyżcie aparat? Może miało to związek z wielkożcią wady?8 maja 2008 at 17:47ja tam nie rozumiem, o co biega…juz w moich czasach licealnych (a bylo to stosunkowo dawno) wiele dzieciakow nosilo aparaty. w dzisiejszych czasach to normalna rzecz. mnostwo dzieciakow a nawet doroslych nosi aparat.
28 maja 2008 at 16:14nom 🙂 i bardzo dobrze ja tez nosze i nikt mnie nie uraził przeciez lepiej miec aparat niz krzywe zęby 😀
14 czerwca 2008 at 08:19A moja córka bardzo chce nosić aparat… Tylko że ma idealny zgryz, a nie ma sensu noszenie aparatu skoro tak jest, już tysiąc razy jej to tłumaczyłam, ale co parę dni mnie o to zagaduje… 🙂
22 lipca 2008 at 18:20Czytałam gdzież ostatnio, chyba na stronie Durexa, że jesli ma się aparat, to przy zaspokajaniu partnera trzeba być ostrożnym i nie wykonywać gwałtownych ruchów, ot tyle.
- AutorOdp.